سه‌شنبه ۱۱ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۰
طالبی؛ میوه‌ای با عطر مطبوع و مقوى قلب

عبادالدین جزایری در کتاب «زبان خوراکی‌ها» از زبان طالبی نوشته است: «از شيرينى با قند رقابت مى‌كنم، من راديو اكتيو دارم و ضد بيمارى مختلف هستم؛ عطر مطبوع من مقوى قلب است و عروق را باز مى‌كند.»

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)- طالبی میوه‌ای است با طبع گرم و تر که بیشتر در اواسط تابستان استفاده می‌شود. این میوه دارای مقادیر بسیار زیادی از ویتامین C است و به همین دلیل برای شادابی پوست استفاده از ماسک طالبی بسیار توصیه می‌شود.
 
ویتامین‌های موجود در طالبی

ریشه طالبی در کشور فرانسه و الجزایر است. کسانی که دچار بیماری قند یا ورم معده هستند، باید در خوردن این میوه احتیاط کنند و یا آن را مصرف نکنند.
 
این میوه يكی از بهترين منابع ويتامين آ، ث، بتاکاروتن، مواد مغذی مفيد مثل پتاسيم، فولات، فيبر، منيزيم، يد و ويتامين‌های گروه ب شامل: ب 5، ب 3 ، ب 6 و ب 1 است.
 
طالبی، همچون سایر میوه‌ها دارای خواص درمانی زیادی است از جمله این‌که توصیه می‌شود برای رفع عفونت معده يک ساعت قبل از نهار باید طالبی خورد. علاوه بر این در کوچک شدن شکم، درمان گرمازدگی، تقویت قلب، درمان نقرس، رماتيسم، بواسیر، یبوست، سنگ کلیه و مثانه مؤثر است.
 
درمان کم‌خونی با مصرف روزانه طالبی

طالبی‌های با گوشت زرد حاوی مقدار قابل ملاحظه‌ای ترکیب شیمیایی آنتی‌اکسیدان بتاکاروتن بوده که پیش‌ساز ویتامین A به شمار می‌رود. همچنین فراوانی کلسیم آن‌ها موجب تقویت عضلات و تکمیل استخوان‌بندی و رشد و نمو سامانه اسکلتی انسان می‌شود.
 
این میوه خواص درمانی متنوعی دارد از جمله اين كه اشتها آور است و موجب طراوت و شادابی پوست بدن می‌شود. مصرف طالبی بعد از غذا به درمان كم خونی كمک می‌كند؛ البته مصرف زياد اين ميوه برای مبتلايان به  بیماری دیابت و ورم معده توصيه نمی‌شود چون ممكن است علائم آنها را تشديد کند.
 


گوشت طالبی برای تسكين سوختگی‌های سطحی و يا درمان ورم پوست مورد استفاده قرار می‌گیرد. مطالعات نشان داده که مصرف یک لیوان آب طالبی در روز به میزان 25 درصد احتمال بروز فشار خون را کاهش می‌دهد.
 
طالبی را باید بدون شکر یا چیزهایی دیگر به‌طور ساده پیش از غذا خورد. کسانی که طالبی را با نمک و فلفل می‌خورند هضم آن را آسان‌تر می‌کنند ولی در مقابل، خاصیت ملین آن را کم می‌کند.

طالبی در «خواص ميوه ها و گياهان در درمان بيماری‌ها»

در کتاب «زبان خوراکی‌ها» نوشته عبادالدین جزایری، از زبان طالبی نوشته شده است: «از شيرينى با قند رقابت مى‌كنم، من راديو اكتيو دارم و ضد بيمارى مختلف هستم. عطر مطبوع من مقوى قلب است و عروق را باز مى كند.»
 
عذراسادات حکیم نیز در کتاب خود با عنوان «میوه درمانی با بهره‌گیری از دستورهای اسلامی» درباره طالبی آورده است: «از این میوه می‌توان برای افزایش وزن کودکان و درمان لاغری استفاده کرد. علاوه بر این یکی از راه‌های پیشگیری و درمان آسم و حملات تنفسی را می‌توان استفاده از طالبی دانست.»

در کتاب «خواص ميوه ها و گياهان در درمان بيماری‌ها» نوشته حسين غفرانی، اشاره شده که طالبی دارای مواد يُددار است و مقدار زيادی مواد معدنی مثل پتاسيم، منگنز، فسفر، کلسيم و ماده پکتين را در خود دارد. کلسيم موجود در طالبی، موجب تقويت عضلات و استخوان‌بندی و فسفر آن باعث تقويت سلول‌های مغزی است.
 
در کتاب «سبزیجات، میوه‌ها و خواص آن‌ها» نوشته الیاس خضری نیز به فواید طالبی اشاره شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها