نشر شورآفرین بعد از انتشار رمان «طوطی و اُلیور در آمریکا» مجموعه آثار پیتر کری، بزرگترین نویسندهی استرالیایی را با ترجمه ملیحه قدرتی و سارا شجیرات منتشر میکند.
کری، نخستین جایزه بوکر خود را در سال 1988 برای رمان «اسکار و لوسیندا» دومین جایزه را برای رمان «سرگذشت واقعی دارودستهی کِلی» در سال 2001 دریافت کرد و برای رمان «طوطی و اُلیور در آمریکا» در سال 2010 نامزد نهایی جایزه بوکر شد. علاوه بر بوکر، کری تاکنون سه بار برنده جایزه ادبی مایلز فرانکلین شده و بارها نیز به عنوان برنده بعدی دریافت جایزهی ادبی نوبل از وی نام برده شده است. اهمیت پیتر کری و رمانهایش در ادبیات امروز جهان تا آنجا است تاکنون به دریافت سه رتبه افتخاری نایل آمده؛ عضو برگزیده در انجمن پادشاهی ادبیات انگلستان (1989)، عضویت افتخاری آکادمی علوم انسانی استرالیا (2001)، و عضویت در آکادمی علوم و هنر آمریکا (2003). همچنین در سال 2010، تصویر پیتر کری، روی دو تمبر پُستی استرالیا از سری تمبرهایی که به «اسطورههای استرالیایی» اختصاص دارد، نقش بست. کری در 11 ژوئن 2012 به خاطر خدمات برجستهاش در عرصهی ادبیات، در مقام یک رماننویس و به دلیل ارتقای سطح بینالمللی هویت استرالیا در مقام استاد و مرشدی برای نویسندگان نوظهور بهعنوان و درجه سلحشوری استرالیا نایل آمد.
فانتزی و عناصر علمی- تخیلی در داستانهای کوتاه کری که از لحاظ موضوعی و سبک نگارش کاملا از قالب ادبی آن دوره متمایز بود، توجه منتقدان را به خود جلب کرد و این امر برای این نویسنده ستایشها و نقدهای مساعد فراوانی را به دنبال داشت تا جایی که «پیشرو ادبیات نوی استرالیا» لقب گرفت.
نثر کری برخلاف قالب ادبی تاریخی استرالیا نثری موجز و مختصر با فضایی مصیبتبار و به طور قابل توجهی فاقد ویژگیهای ادبیات سنتی زمان خود بود. نثر کری نمایانگر جدایی ریشهیی از رئالیسم خشک و سبک داستانسرایی بومی است که این را میتوان مبدا تحول از بومی به بینالمللی دانست.
شخصیتهای داستانهای کوتاه کری، تیموشنکوس، جورجس، اونگالاس، هوچینز و داسیلوا را میتوان پیامآور دگرگونی استرالیا از جامعهیی عمدتا آنگلو سلتیک به جامعهای چند فرهنگی تلقی کرد...
مجموعه آثار پیتر کری که از سوی نشر شورآفرین منتشر خواهد خواهد شد عبارتند از: طوطی و اُلیور در آمریکا، اُسکار و لوسیندا، سرگذشت واقعی دارودستهی کلی، جک مگز، زندگی غیرعادی تریستان اسمیت، خوشبختی، ایلی واکر، کیمیای اشک، زندگی جعلی من، و فراموشی.
نظر شما