سه‌شنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۰
نگاهی تازه به قوانین و مقررات نظام مهندسی و کنترل ساختمان در کتابفروشی‌ها

انتشارات جاودانه، دومین چاپ کتاب «قوانین و مقررات نظام مهندسی و کنترل ساختمان» نوشته عاطفه زاهدی را به بازار نشر عرضه کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) دومین چاپ کتاب «قوانین و مقررات نظام مهندسی و کنترل ساختمان» نوشته عاطفه زاهدی، وکیل پایه یک دادگستری، از سوی انتشارات جاودانه راهی بازار نشر شد.
 
این کتاب در قالب دو دفتر به بررسی قوانین و آیین‌نامه‌های مربوط به ساختمان‌سازی می‌پردازد. دفتر نخست در قالب 12 قانون، قوانین مربوط به ساختمان‌سازی را شرح می‌دهد.
 
مؤلف در دفتر نخست این کتاب درباره قانون پیش‌فروش ساختمان نوشته است: «هر قراردادی که در آن مالک زمین متعهد به احداث یا تکمیل واحد ساختمانی مشخص شود و واحد ساختمانی با هر نوع کاربری از ابتدا یا در حین احداث و تکمیل یا پس از اتمام عملیات ساختمانی به مالکیت طرف دیگر قرارداد درآید، جزو قانون قرارداد پیش‌فروش محسوب می‌شود.»
 
در بخش‌های دیگر این اثر قانون‌هایی از جمله «قانون بیمه اجباری کارگران ساختمانی»، «قانون تشویق احداث و عرضه واحدهای مسکونی استیجاری» و «قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن» مطرح شده است.
 
قانون تشویق احداث و عرضه واحدهای مسکونی استیجاری در هفت ماده
زاهدی در ادامه مباحث کتاب در تشریح «قانون تشویق احداث و عرضه واحدهای مسکونی استیجاری» از هفت ماده نام برده است. در ماده دوم این قانون آمده است: «50 درصد اعتبار لازم برای احداث واحدهای مسکونی موضوع این قانون همه ساله در بودجه عمومی است و بقیه اعتبار از طریق تسهیلات بانکی تامین می‌شود.»
 
«قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن» که در تاریخ 25 اردیبهشت سال 87 به تصویب رسید، در قالب قانون 24 ماده‌ای در دفتر نخست این کتاب آورده شده است. طبق ماده نوزدهم این قانون: «دولت مکلف است نسبت به برنامه‌ریزی تولید و تامین مصالح مورد نیاز بخش مسکن اقدام کند ، از تولید مصالح استاندارد با فناوریهای نوین نیز حمایت کند و در صورت نیاز به واردات، مجوز ورود آن‌ها را بدون تعرفه صادر کرند.»
 
12 آیین‌نامه و دو تصویب‌نامه در دفتر دوم
در بخش دیگری از این کتاب با عنوان دفتر دوم به 12 آیین‌نامه و دو تصویب‌نامه اشاره شده است. «آیین‌نامه اجرایی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان»، «آیین‌نامه اجرایی قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن» و «آیین‌نامه شرایط متقاضیان اجاره واحدهای استیجاری» از جمله این آیین‌نامه‌هاست.
 
مؤلف در ادامه درباره «آیین‌نامه اجرایی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان» معتقد است که در این آیین‌نامه عبارت‌های قانون، مهندسی ساختمان، سازمان، نظام مهندسی استان، پروانه اشتغال و رشته‌های اصلی معماری و عمران باید به صورت مشروح بیان شوند.
 
وی در ادامه این مبحث، مهندسی ساختمان را شامل امور فنی  و مهندسی، معماری و شهرسازی و بخش‌های ساختمان و شهرسازی می‌داند.
 
زاهدی در بحث «آیین‌نامه اجرایی قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن» این آیین‌نامه را در 10 فصل تعریف کرده و هر فصل را به بخش‌های مختلفی از جمله تعریف، ضوابط، مالیات، فناوری‌های نوین و سایر موارد تقسیم کرده است.
 
آیین‌نامه شرایط متقاضیان اجاره واحدهای استیجاری
«آیین‌نامه شرایط متقاضیان اجاره واحدهای استیجاری» یکی دیگر از آیین‌نامه‌هایی است که در دفتر دوم کتاب به آن پرداخته شده است. در یکی از تبصره‌های این آیین‌نامه آمده است: «مرجع تعیین قیمت تمام شده واحد مسکونی در هر سال، وزارت مسکن و شهرسازی است.»
 
دومین چاپ کتاب «قوانین و مقررات نظام مهندسی و کنترل ساختمان» با شمارگان یک‌هزار نسخه در 336 صفحه، به بهای پنج ‌هزار و 500 تومان از سوی انتشارات جاودانه منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها