گزارش ایبنا از همایش «وحدت اسلامی؛ چالشها و فرصتها از دیدگاه قرآن»/ 2
مسلمانان میتوانند حول محور قرآن و پیامبر اکرم (ص) به وحدت برسند / قرآن همه اهل کتاب را به وحدت فرا میخواند
مهدی فیض معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در همایش «وحدت اسلامی؛ چالشها و فرصتها از دیدگاه قرآن» گفت: قرآن همه اهل کتاب را به وحدت دعوت میکند و ما وقتی خود را مسلمان مینامیم باید بیش از سایر ادیان به وحدت بپردازیم چون مسلمانان میتوانند حول قرآن و پیامبر جمع شوند.
وی با اشاره به آیه 64 سوره آل عمران افزود: این آیه تمام اهل کتاب را به وحدت دعوت میکند. وحدت در این آیه بدین معنی است که همه باید بندگی خدا را کنند. وقتی قرآن تمام ادیان را به وحدت دعوت میکند یعنی این امر امکانپذیر است.
وی ادامه داد: ما وقتی خود را مسلمان مینامیم باید بیش از سایر ادیان به وحدت بپردازیم چون مسلمانان میتوانند حول قرآن و پیامبر جمع شوند. همچنین حج از مناسکی است که ظرفیت دارد مسلمانان پیرامون آن گرد هم آیند.
به گفته فیض، ما در جهان اسلام ظرفیتهای بسیاری برای رسیدن به وحدت داریم و باید از آنها بهره کافی ببریم. متأسفانه گاهی تفرقهافکنیها از داخل و گاهی از خود جهان تشیع به وجود میآید و به این که جهان اسلام به وحدت نرسد، دامن میزند. دشمن نیز با جریانهایی که در سوریه و عراق ایجاد کرده است، میخواهد روی موضوع اختلاف مسلمانان سرمایهگذاری کند. بنابراین ما باید آگاهی علمی، سیاسی و اجتماعی داشته باشیم.
این مقام مسئول در ادامه با اشاره به سخن امام راحل درباره وحدت شیعه و سنی گفت: امام (ره) همواره تأکید داشتند که وحدت برای ما تاکتیک نیست که بعد از قدرت پیدا کردن، آن را کنار بگذاریم بلکه وحدت برای ما آرمان است. بعد از امام راحل، مقام معظم رهبری نیز همواره بر این وحدت تأکید دارند و هر سال در پیام حج خود به این مقوله اشاره میکنند و میگویند هر کس در هر جایی و به هر اسمی بخواهد به اختلاف میان شیعه و سنی دامن بزند، آب به آسیاب دشمن و صهیونیسم ریخته و به سلطه صهیونیسم در جهان اسلام کمک کرده است. بنابراین باید هوشیارانه با این موضوع برخورد کنیم.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با بیان این که ما گاهی با نیت خیرخواهانه متأسفانه به مقوله وحدت ضربه میزنیم، گفت: انشاءالله این گونه برنامهها بتواند ما را در رسیدن به وحدت کمک کند چون اگر ذهنیت دانشجو صحیح ساخته شود، آینده نیز درست خواهد شد.
وصول 14 مقاله به دبیرخانه همایش
وی در بخشی دیگر از سخنانش با اشاره به تعداد مقالات رسیده به این همایش گفت: پس از اعلام فرخوان، حدود 140 مقاله در موضوع وحدت جهان اسلام از دیدگاه قرآن به دست ما رسیده است. در دو مرحله داوری نیمی از مقالات حذف شدند و نیمی از آنها باقی ماند.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با اشاره به سه معیار داوری گفت: نخستین محور ما در بررسی مقالات، محتوا؛ دومین محور، روش تحقیق و سومین محور، شکل ظاهری و صوری مقالهها از جهت ساختار و نظامی بود که در یک مقاله باید در نظر باشد.
وی در پایان گفت: مخاطبان ما در این دور از مسابقات دانشجویان بودند و انتظار ما هم در همین اندازه دانشجویی بود. مقالات به سه زبان عربی، فارسی و انگلیسی به دست ما رسیده و مقالات برتر، از دو مقاله فارسیزبان و دو مقاله غیرفارسیزبان انتخاب شده است.
نظر شما