بهاءالدین بازرگانی گيلاني «تاریخ پیدایش غرب مسیحی (اروپا چگونه مسیحی شد؟)» تالیف «پتر براون» را ترجمه کرد. این اثر، پنجمین کتاب از مجموعه آثار اروپایی موسوم به «احداث اروپا» محسوب میشود که وی تاكنون آن را به فارسی برگردانده است.
وی افزود: نویسنده در این کتاب مسیر پرماجرای پیدایش آیین مسیحی را در زمانهای دور و دراز از شروع عهد وسطای اولیه تا سال هزار میلادی بررسی کرده است؛ مسیری که از دوران امپراتوری روم غربی و گرویدن قسطنطین اول (امپراتور روم) به مسیحیت آغاز میشود و نهایتا با پذیرش مسیحیت از سوی مردم جزیره ایسلند در سال هزار میلادی و مسیحیشدن سراسر قاره اروپا به فرجام میرسد.
این مترجم کتابهای «احداث اروپا» ادامه داد: براون در این اثر به هیچ وجه بررسی تاریخ طولانی کلیسای مسیحی را موضوع اصلی کتاب خود قرار نداده و کتاب صرفا شرح سرگذشت پاپها، اسقفها، کشیشها و کلیساها نیست بلکه نویسنده اوضاع و تحولات متغیر تاریخی و محیطهای هیجانی و دنیاهای رنگارنگی را که آیین مسیحیت در سرزمینهای ایرلند، بریتانیا، سرزمين گُل(اسم قدیمی فرانسه)، آلمان و ممالک اسکاندیناوی داشته بررسی کرده است.
وی با بیان اینکه این اثر، پنجمین کتاب از مجموعه آثار اروپایی موسوم به «احداث اروپا» است که آن را به فارسی برگردانده و در دست چاپ قرار دارد، درباره این مجموعه توضیح داد: احداث اروپا عنوان ابتکار بیش از دو دهه گذشته پنج ناشر معتبر از پنج کشور تراز اول اروپایی است که نویسندگان در آنها تاریخ اروپا را از منظری جدید و محققانه به تالیف درآوردهاند.
بازرگانی عنوان کرد: از این مجموعه، تاکنون کتابهای «انقلابهای اروپایی» نوشته چارلز تیلی، «اروپا مولود قرون وسطی» تالیف ژاك لوگوف، «تاریخ پیدایش علوم جدید» نوشته پائولو روسی و «تاریخ روابط اسلام و اروپا (تاریخ سوء تفاهمات وپیشداوریها)» تالیف فرانکو کاردینی چاپ و منتشر شده است.
وی افزود: همچنین در حال حاضر، مشغول ترجمه کتاب «زن در تاریخ اروپا» نوشته «گیزلا بوک» هستم که این کتاب ششمین اثر از این مجموعه محسوب میشود و محتوای آن مربوط به جايگاه و تقدیر زن در تاريخ اروپا از قرون وسطی تا امروز است.
بازرگانی در پایان گفت: مجموعه «احداث اروپا» آثاري است که در خود اروپا نیز تحقیقات نوين و درجه اولی در بررسيهاي تاريخي قاره سبز محسوب میشود، اما متاسفانه در ایران برای علاقهمندان این حوزه به خوبی معرفی و بررسي نشده و مورد اقبال چنداني قرار نگرفته است.
بهاءالدین بازرگانیگیلانی، متولد 1335، فارغالتحصیل رشته اقتصاد و بازنشسته وزارت امور خارجه است. وی بهمدت 30 سال به عنوان دیپلمات در کشورهای غرب اروپا و آلمانیزبان فعالیت کرده و آخرین پست او، سرکنسول ایران در مونیخ از سال 1386 تا 1389 بوده است. بازرگانیگیلانی چندین كتاب تاریخ اروپا را از زبانهای آلمانی و انگلیسی به فارسی ترجمه کرده است.
نظر شما