چهارشنبه ۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۲
امیدواریم امسال جایزه جلال برگزیده ویژه داشته باشد/ ایجاد بخش مجموعه داستان کوتاه در جایزه جلال

صبح امروز، چهارشنبه هفتم آبان، نشست خبری هفتمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد با حضور مهدی قزلی، دبیر اجرایی جایزه ادبی جلال آل احمد، در بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) مهدی قزلی در این نشست خبری، ابتدا به اهمیت جایزه جایزه جلال که یکی از مهم‌ترین جوایز حوزه ادبیات داستانی به حساب می‌آید، اشاره کرد و گفت: دلیل اهمیت این جایزه به سه اعتبار باز می‌گردد. نخستین اعتبار، داشتن مصوبه از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی است. اعتبار دوم، میزان جایزه و اعتبار سوم، وجود بحث‌های حول و حوش آن. ما امیدواریم در این دوره از جایزه جلال اتفاقات خوبی رخ ‌دهد و در نهایت، جایزه جلال و بنیاد ادبیات داستانی از یکدیگر اعتبار بگیرند.

وی با اشاره به شیوه گزینش اعضای هیات علمی این جایزه گفت: این اعضا به پیشنهاد معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد و تصویب اعضای شورای هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی انتخاب شده‌اند.

وی افزود: ششمین جلسه اعضای هیات علمی جایزه ادبی جلال آل احمد دو روز قبل برگزار شد و اعضا با تدوین شیوه‌نامه داوری آثار در سال جاری و تعیین داوران بخش‌های مختلف، موافقت کردند.

مدیر عامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان درباره آثار راه‌یافته به این جشنواره گفت: آثار راه‌یافته در بخش داستان کوتاه شامل 192 اثر، بخش داستان بلند و رمان 1644 اثر، بخش نقد ادبی 375 اثر و بخش مستندنگاری و تاریخ نگاری 1333 اثر شده است. اما تعداد زیادی از این آثار در مرحله ابتدایی، فاقد امتیاز لازم بودند و کنار گذاشته شدند.

وی افزود: در حال حاضر، مرحله حذف آثار فاقد امتیاز لازم انجام شده و کتاب‌هایی که در مرحله داوری قرار گرفته‌اند آثاری قابل اعتنا هستند. لذا آثاری که به مرحله نهایی راه پیدا خواهند کرد، نظر هیات علمی را برای معرفی به عنوان آثار برگزیده، جلب خواهند کرد. امیدواریم امسال در جایزه جلال اثر برگزیده داشته باشیم که این اتفاق هم به نفع جایزه جلال و هم به نفع ادبیات ماست.

قزلی در ادامه درباره شیوه گزینش آثار برگزیده گفت: انتخاب نهایی که از بین پنج اثر راه‌یافته به مرحله پایانی خواهد بود، توسط ترکیبی از داوران و اعضای هیات علمی به علاوه دبیر جایزه انجام خواهد شد.

وی درباره سایت این جشنواره گفت: امیدوارم سایت جشنواره به نشانی WWW.JALALPRIZE.IR تا عصر امروز (چهارشنبه هفتم آبان ماه) راه‌اندازی و اخبار و اطلاعات مربوط به آن برای رسانه‌ها منتشر شود. قطعا در این سایت رزومه داوران، آیین‌نامه مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، شیوه‌نامه داوری سال 93 و مرامنامه داوری منتشر خواهد شد و تا پایان جایزه نیز اسامی کامل داوران برای احیای حس مسئولیت‌پذیری، منتشر خواهد شد.

وی در ادامه از افزوده شدن بخش مجموعه داستان کوتاه به هفتمین دوره این جایزه ادبی خبر داد و گفت: البته انتخاب یک مجموعه داستان در یکی از دوره‌های پیشین جایزه جلال سابقه داشته است اما تاکنون بخش مستقلی به اسم مجموعه داستان کوتاه نداشتیم.

قزلی با اشاره به بندی از آیین‌نامه اجرایی جایزه جلال که بر لزوم بررسی پیشنهادهای گروه‌ها و اشخاص متخصص و همچنین تشکل‌های جدی حوزه ادبیات به ویژه نهادهای برگزارکننده جوایز ادبی تاکید دارد، گفت: یکی از بندهای شیوه‌نامه اجرایی تصریح دارد که حتما باید از نظر دبیر و برگزیده دوره قبلی جایزه استفاده شود. همچنین مطابق این شیوه‌نامه، ما می‌توانیم نظر انجمن‌ها، تشکل‌ها و بنیادهای ادبی و همچنین جوایز ادبی معتبر، مستمر و داخلی را درباره آثار در حال بررسی جویا شویم و از این نظرات استفاده کنیم.

وی در پایان گفت: اعضای هیات علمی جایزه جلال در سال جاری تشخیص دادند، تا زمانی که یک شیوه‌نامه کامل و جامع برای این جایزه تدوین نشده، بهتر است از اضافه کردن بخش‌هایی مانند بخش جنبی، خودداری شود و این مسائل فعلا مسکوت بماند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها