سفری به ایران قدیم با کتاب «ایران به روایت دیگر»
«ایران به روایت دیگر» به تازگی توسط انتشارات کتابسرا منتشر شده است. این کتاب شامل طرحهایی است که محمدمهران یوسفزاده سفرهایی که در طول 23 سال گذشته به مکانهای مختلف ایران داشته به ثبت رسانده است.
یوسفزاده در این اثر از طبیعت و معماری ایران نقاشیهایی تهیه کرده که در نوع خود منحصر به فرد و یگانه هستند. نقاش در هرجا که با منظرهای روبرو شده و تحت تاثیر آن قرار گرفته، با هنر خود اثری ماندگار خلق کرده است. اگر چه او بیشتر تصاویر خود را از شمال ایران برگرفته است، اما آنقدر در مورد سایر مناطق نیز طرح های زیبایی خلق کرده که می توان این کتاب را اثری درباره تمام ایران دانست.
آنطور که نگارنده در ابتدای این کتاب میگوید: این اثر با هفتاد و پنج نقاشی از مناظر مختلف ایران حاصل سال ها تلاش نقاش آن بوده است. او در ابتدای کتاب میگوید: وقتی فکر میکنم، میبینم بسیاری از فضاها و مکانهایی که طرحهای آنها مورد نظرم بوده، هنوز مجال و فرصتی برای طراحی آن نیافتم.
گیلان، منطقه شاهزاده ابراهیم نام یکی از مکانهایی است که در این کتاب به آن اشاره و تصویر آن منتشر شده است. تصویری مربوط به گیلان و منطقه شاهزاده ابراهیم را در زیر می بینید.
تصاویر تهران قدیم در کتاب «آن روزگاران تهران»
کتاب «آن روزگاران تهران» شامل مجموعه خاطرات 80 ساله خسرو خورشیدی از تهران است. خورشیدی استاد دانشگاه و مدرس رشته طراحی صحنه است. او در این کتاب که چاپ سوم آن به تازگی روانه بازار شده، در 376 صفحه مناظر بدیعی از تهران در قالب سیاه قلم خلق کرده است.
کتاب در 9 بخش به معرفی «فرهنگ عمومی تهرانیان قدیم - آداب، رسوم، اعتقادات و تفریحات در تهران دیروز»، «خیابانها، محلهها و برخی بناهای تهران»، «خاطرههای مذهبی»، «مدارس تهران»، «کافهها و قنادیهای تهران»، «رستورانهای تهران»، «تماشاخانههای تهران»، «سینماهای تهران» و «سفارتخانهها» میپردازد.
در برخی از صفحات این کتاب تصاویری از معرفی فرهنگها و آداب و رسوم مردم میبینیم. «میدان فردوسی» یکی از مکانهایی است که خورشیدی در این کتاب آن را در قالب سیاه قلم طراحی کرده که تصویر آن را در زیر میبینید.
خورشیدی در شرح این تصویر می نویسد: در این میدان مجسمهای که توسط پارسیان هندوستان برای بزرگداشت فردوسی ساخته و به ایران فرستاده شده بود نصب شد. در این مجسمه فردوسی بر تشکچهای نشسته بود و چون مجسمه در فضای بلندی نصب شده بود به خوبی دیده نمیشد. پس از مدتی آن را به دانشگاه تهران مقابل دانشکده ادبیات منتقل کردند و مجسمه کنونی جایگزین آن شد.
کتاب «آن روزگاران تهران» در 376 صفحه مصور با شمارگان 2000 نسخه با طراحی جلد آزاده عسگری توسط انتشارات کتابسرا به چاپ سوم رسیده و روانه بازار نشر شده است. قیمت این کتاب 69 هزار تومان است.
نظر شما