دوشنبه ۹ تیر ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۵
فریاد در گلو مانده‌ای دارم/ منابع درسی از آموزه‌های رمضان خالی است

ربابه شیخ‌الاسلام،‌عضو هیات علمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با انتقاد از بی‌توجهی به انعکاس آموزه‌های رمضان در منابع درسی گفت: کتاب کوچکی با عنوان «آینده را چگونه بسازیم» به‌ تازگی تالیف، منتشر و به منظور حمایت‌طلبی برای مسوولان ارسال کرده‌ام ‌اما هنوز پیغامی دریافت نکرده‌ام. با فکر عاشقانه‌ای که دارم، دست تنها مانده‌ام. ‌

دکتر ربابه شیخ‌الاسلام،‌ دانشیار و عضو هیات علمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در گفت‌‌و‌گو با خبرنگار دانش و فناوری خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره تاثیر کتاب در ترویج اهداف روزه‌داری اظهار کرد: به‌نظر می‌رسد مردم ما از همه اهداف روزه‌داری اطلاع دارند اما همچنان عادات غذایی خود را ادامه می‌دهند، به همین دلیل شاهد ادامه چرخه بیماری‌ها هستیم.

مدیر موسسه تغذیه سلامت و توسعه، افزود: خانواده‌ها زیر  فشار غیر قابل تحمل سرمایه‌داری تغذیه‌ای فست فودی هستند. اگر تصور بر این است که تغذیه سنتی مناسبی داشتیم، باید توجه داشت فعالیت افراد، متناسب با نوع خوراکشان بوده است. سفر با هواپیما نبود،‌ حرکت موجب سوزاندن غذا می‌شد و افراد کمتر دچار بیماری می‌شدند. 

منابع درسی عادات غذایی را آموزش نمی‌دهند
شیخ‌الاسلام با اشاره به نقش آموزش در ترویج اهداف غذایی ماه‌ رمضان گفت:‌ هدف اصلی رمضان را فراموش کرده‌ایم؛ شاهد تغییری در عادات غذایی نیستیم، منابع درسی نیز از این نوع آموزش خالی است، نهاد‌های آموزشی کشور به هیچ وجه برای ایجاد تغییر روش‌های غلط زندگی وارد نشده‌اند؛ به عبارتی دیگر، تغییر عادات، فقط تغییر عادات غذایی نیست. 

وی ادامه داد: با انتشار کتاب و برنامه‌ریزی آموزشی، می‌توان آموزش آموزه‌های بلند ماه رمضان را از مهد‌های کودک آغاز کرد. آموزه‌هایی مانند احترام، دعا و‌ ترک عادات ناپسند مانند خشم، جزو برنامه‌‌های آموزشی است اما متاسفانه پیام را نگرفته‌ایم. 

جمع‌بندی شعار «مراقبت از خود»‌ در کتاب‌های آموزشی 
رییس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران، با اشاره به شعار امسال سازمان بهداشت جهانی، اظهار کرد: «مراقبت از خود»‌ به‌عنوان شعار امسال سازمان بهداشت جهانی مطرح شده است، مفهومی که باید با استفاده از آموزه‌های ماه مبارک رمضان بزرگ شود. تعریف مراقبت از خود، در ماه مبارک رمضان یعنی‌ مراقب نگاهت باش، سیگار نکش و در زندگی شخصی‌ات تغییرات مثبت ایجاد ایجاد کن. کتاب‌های آموزشی می‌تواند جمع‌بندی این مفاهیم باشد. 

عضو هیات علمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، درباره نقش انجمن‌های مردم‌‌نهاد در آموزش عمومی گفت:‌ دولت از طرفداران حمایت از انجمن‌های مردم‌نهاد است. باید از استعداد و ظرفیت‌های این نهاد‌ها، برای تولید و تدوین کتاب‌های آموزشی استفاده کرد. 


شیخ‌الاسلام با اشاره به اهمیت توجه به آموزش کودکان افزود: اگر می‌خواهیم با یک جهش وارد دنیای مدرن و زندگی اسلامی و ایرانی شویم و از افتخارات گذشته که به واقع از آن‌ها فاصله گرفته‌ایم، دفاع کنیم، باید به آموزش و مراقبت‌های دوران کودکی توجه کنیم. 

«آینده را چگونه بسازیم»
مدیر و موسس نخستین تارنمای «به‌سایت ایران» با بیان این مطلب که «فریاد در گلو مانده‌ای دارم» ادامه داد: ‌کتاب کوچکی را با عنوان «آینده را چگونه بسازیم» در 6 برگ به همراه عکس‌های رنگی، برای حمایت‌طلبی به‌ تازگی تالیف و منتشر و به مسوولان از جمله دکتر حسن روحانی، رییس جمهوری، دکتر سیدعلیرضا مرندی، رییس فرهنگستان علوم پزشکی و‌ دکتر علی‌اکبر ولایتی ارسال کرده‌ام ‌اما هنوز پیغامی دریافت نکرده‌ام. با فکر عاشقانه‌ای که دارم، دست تنها مانده‌ام. 
‌ 

آشنایی با ربابه شیخ‌الاسلام
دکتر ربابه شیخ‌الاسلام، تالیف 31 عنوان کتاب و گزارش به زبان‌های فارسی و انگلیسی، در حوزه غذا و تغذیه و تالیف و ویراستاری علمی 25 عنوان کتاب در زمینه تغذیه و گروه‌های سنی، برنامه‌ریزی تغذیه و تغذیه جامعه و ترجمه هشت عنوان کتاب در زمینه تغذیه و مدیریت بهداشت عمومی را در کارنامه علمی خود دارد. وی مشاور تولید 14 فیلم علمی و آموزشی بوده است. 

شیخ‌الاسلام همچنین مدیر موسسه تغذیه سلامت و توسعه و نیز متولی برگزاری 89 کارگاه آموزشی کشوری، منطقه‌ای و استانی برای کارشناسان استانی و معلمان و 150 کارگاه آموزشی تغذیه کودک برای 10 هزار پزشک در کشور بوده است. 

برگزاری اجلاس مشورتی کم‌خونی فقر آهن برای کشورهای منطقه با همکاری سازمان جهانی بهداشت در تهران، برگزاری دو دوره آموزشی پایش و ارزیابی حذف اختلالات ناشی از کمبود ید برای 20 کشور منطقه با همکاری سازمان جهانی بهداشت، راه‌اندازی خط تولید نمک یددار در کشورهای سوریه و افغانستان، ارائه خدمات مشاوره‌ای در زمینه برنامه پیشگیری از کمبود ید برای کشورهای سودان، یمن، افغانستان به دعوت سازمان جهانی بهداشت، مرکز ریزمغذی‌های کانادا و یونیسف، از دیگر فعالیت‌های علمی دکتر ربابه شیخ‌الاسلام است. نخستین تارنمای علمی و آموزشی تغذیه (به‌سایت ایران) برای فارسی‌زبانان جهان نیز به همت وی ایجاد شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها