شنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۸
روزنامه ایران و دست شستن از مرگ/اطلاعات، رمان معرفی کرد

کتاب یکی از ابزار دانش پژوهی و مهم‌ترین ابزار اطلاعاتی بشر محسوب می شود. با نگاهی که به روزنامه های صبح امروز انداخته‌ایم اخبار مرتبط با حوزه کتاب را در آنها پیگیری کرده‌ایم هرچند بخش اندکی از این رسانه ها امروز به کتاب پرداخته‌اند.-

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)-  روزنامه‌های بانی فیلم، ایران، اطلاعات، آرمان، فرهیختگان و شاپرک از جمله نشریاتی بودند که امروز به معرفی و مقوله کتاب پرداخته‌اند که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

روزنامه بانی فیلم/ معرفی یک کتاب
بانی فیلم نخستین روزنامه سینمایی ایران است که بیش از ده سال به طور مستمر منتشر می شود. این روزنامه امروز در ستون خبر خود از انتشار مجموعه کتاب های «رخ» خبر داده است. این مجموعه نوشته مهردادقلی پور عضو انجمن چهره پردازان ایران است که با شمارگان 1100 نسخه توسط موسسه تحقیقاتی انتشاراتی نور به بازار کتاب عرضه شده است.

روزنامه ایران/ نگاهی به مجموعه شعر «دست شستن از از مرگ»
روزنامه ایران امروز در صفحه شعر خود نگاهی به کتاب «دست شستن از مرگ» نوشته کمیل قاسمی انداخته است. این اثر دومین مجموعه شعر شاعر است که برپایه نوستالژی و نکات آشنا شکل می گیرد اما این نکات آشنا در هر شعری متفاوتند، گاهی به همان شعر و خاطراتی از گذشته نزدیک می شوند و به شکل رابین هود، زورو و تمام کارتون های بی سر و ته در می آیند و گاهی در قالب کارهای روزمره و پیش پا افتاده فرو می رود «مثل شب/ساعت تو سری خور را کوک می کنم /صبح/مثل روح از بدن تخت جا می شوم.. آبی به صورتم بزنم...» این تعبیرات آشنا و خاطره انگیز معمولا با عاملی همراه می شوند به نام آشنایی زدایی که تصویرهای کهنه را می گیرد و چیزی به آن اضافه می کند.

روزنامه اطلاعات/معرفی یک کتاب
اطلاعات امروز در ضمیمه خود که با نام «خانواده» منتشر می شود به معرفی کتاب «هست یا نیست» که سارا سالار آن را نوشته اقدام کرده است. این رمان روایت زندگی زنی در آستانه چهل سالگی است که ما در 39 سالگی اش با او مواجه می شویم و همراه او چند مرحله از زندگی اش را بازخوانی می کنیم. گاهی از گذشته گاهی هم از حال و روزهایی که به چهل سالگی نزدیک می شود.

روزنامه آرمان/معرفی چند کتاب
آرمان امروز در ستون معرفی کتاب به معرفی چند کتاب اقدام کرده است. یادداشت های امیر اسدالله علم، جشن‌ها و آیین‌های ایرانی با تکیه براسطوره و مردم‌شناسی و زن در ایران باستان از جمله این آثار است.

درباره معرفی جلد هفتم کتاب یادداشت های علم در این روزنامه می خوانیم: با نگاهی گذرا به تاریخ سیاسی ایران به ویژه در دوران معاصر معلوم می شود در صحنه سیاسی مردانی صحنه گردان بودند که برای پژوهشگران مسائل سیاسی شگفت انگیز است. سیاستمدارانی بوده اند که زندگی و عمر خود را در راه خدمت به ملت و میهن فدا کردند. قائم مقام فراهانی، امیرکبیر و دکتر مصدق برخی از این چهره های شاخص هستند. در مقابل کسانی بوده اند که پشت به ملت و رو به‌ قدرت روز سعی در جلب رضایت حاکمان مطلقه کرده اند. نمونه‌اش کتاب حاضر است که هفتمین جلد یادداشت های علم می‌باشد. یادداشت‌های علم از هنگامی آغاز می‌شود که شاه به اوج قدرت خود رسیده و پس از اجرای برنامه‌هایی که «انقلاب شاه و ملت» خوانده می‌شد، محبوبیت زیادی میان توده مردم پیدا کرده بود. شاه پس از فراز و نشیب‌هایی که در دوران26 سال پادشاهی خود دیده بود. احساس می‌کرد که اکنون بر همه کسانی که مانع راه او برای رسیدن به قدرت مطلقه بودند قائق آمده و می‌تواند آنگونه که دلخواه اوست عمل کند. شاه توانسته بود در طی همه این سالیان در برابر تندبادهای سیاسی و اجتماعی به هر صورتی که شده تاج و تخت خود را نگه‌دارد. کتاب حاضر مربوط می‌شود به سال‌های47-46 و آخرین یادداشت‌ها هم مربوط می‌شود به 19-18 بهمن1347 و در اینجا قلم یادداشت‌های علم زمین گذاشته می‌شود. اما مطالعه آن عبرتی است برای آنهایی که کوشش می‌کنند پای بر صحنه سیاسی گذارند.

روزنامه فرهیختگان/درباره مجموعه داستان «ماه یخ زده»
روزنامه فرهیختگان امروز در ستون «ذره بین» خود نگاهی به مجموعه «ماه یخ زده» انداخته است. این مجموعه شامل 10 داستان کوتاه است که توسط نشر افق منتشر شده. گاهی نویسنده از خلال زندگی روزمره نکات مورد نظرش را پیدا می‌کند تا با اشاره به آن‌ها و ایجاد حساسیت نسبت به چیزهای معمولی به حس‌های تازه‌ای برسد. مثل داستان‌های ریموند کارور و همه داستان‌هایی که محمل‌شان زندگی روزمره و عادی آدم‌های عادی است. در این گونه داستان‌ها اجزا و عناصر کمی به خدمت گرفته می‌شوند و خود به خود نقشی نمادین به‌عهده می‌گیرند تا خواننده باور کند داستانی به این خلوتی، آرامی و بدون تنش، لابد معناهایی زیرین و چندلایه را در خود پنهان کرده است.

نویسنده نیز با تدقیق فضایی ساده و با اشاره به نکاتی به ظاهر کم‌اهمیت تلاش می‌کند حسی خاص در لحظه‌ای خاص را بازسازی کند. تفنگ چخوف در این نوع داستان‌ها حتی اگر شلیک نکند، نقشی تزئینی به‌عهده ندارد. میز در این داستان‌ها فقط یک میز نیست و یخچال خراب ممکن است با مردی بی‌کار و خانه‌نشین که کارایی خود را از دست داده در یک ردیف دیده شوند.

روزنامه شاپرک/معرفی یکی از بهترین داستان های 70 سال اخیر
شاپرک امروز در ستون تازه های نشر خود به معرفی کتاب «می خواهم از درخت ها مراقبت کنم» پرداخته است. یکی از بهترین کتاب‌های مجموعه «چارلی و لولا» که بر اساس اعلام نشر بین المللی پنگوئن یکی از بهترین داستان ها 70 سال اخیر دنیاست، بحث درباره بازیافت و و اهمیت توجه به محیط زیست پرداخته و این همان چیزی است که نویسندگان ایرانی کمتر به آن توجه می کنند. شاپرک این خبر را از خبرگزاری مهر منعکس کرده است.

این روزنامه همچنین در ستون ادبیات خودنگاهی به رمان«هیولای هاوکلاین»نوشته ریچارد براتیگان انداخته که از ایبنا منعکس کرده است. در این رمان دو کابوی عیاش و آسمان‌جل به نام‌های «گریر» و «کامرون» برای کشتن یک هیولا، از سوی خواهران هاوکلاین اجیر می‌شوند. آن‌ها پس از کش و قوس‌های فراوان به صورتی خاص این هیولا را نابود می کنند. این دو شخصیت در واقع کاراکترهای تیپیکالی به شمار می‌آیند و می‌توان گفت هدف براتیگان از آفرینش آن‌ها، ساختارشکنی و به بیان دیگر دست انداختن قواعد «رمان وسترن» است. اکثر شخصیت‌های اصلی آثار براتیگان از ضریب هوشی بالایی برخوردارند یا استعداد و مهارت‌های خاصی دارند اما گریر و کامرونِ «هیولای هاوکلاین» انسان‌هایی ساده‌‌لوح‌اند. رفتار و گفتار آن‌ها شباهتی به آدمکش‌های حرفه‌ای ندارد. حتی کامرون عادت دارد همه چیز را بشمارد. نکته‌ای که شاید تداعی‌کننده شخصیت «ریموند» در فیلم «مرد بارانی» با بازی بی‌بدیل داستین هافمن در نقش یک بیمار مبتلا به سندروم اوتیسم در ذهن مخاطبان باشد. شخصیت‌‌های زن داستان هم به نوعی تیپیکال‌اند و گویی حضور دخترهای پروفسور، جنبه‌ تزیینی در این رمان دارد. انگار هیچ کدام از آن‌ها تفاوتی با هم ندارند و در واقع یک روح در دو کالبدند.-

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها