شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۸:۲۸
بايد کتاب​ها را هم مثل فيلم​ها درجه بندي کرد

عضو شوراي سیاستگذاری جشنواره شعر فجر معتقد است: درجه‌بندی کیفی کتاب‌ها، به ایجاد رقابت برای ارتقاء کیفیت آثار ارائه شده و سطح افکار عمومی منجر خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) سعید بیابانکی درباره خلاء‌های موجود در حوزه کتاب، اظهار کرد: در حوزه کتاب اولین چیزی که بايد مورد بازنگری قرار بگیرد، قانون نشر است؛ تا بتوانیم از این طریق بتوانیم سطح آگاهی مردم را ارتقاء بدهیم. برخلاف مثالی که معمولا کتابدارها می‌زنند که "هرکتابی ارزش یک بار خواندن را دارد"، اما این اواخر کتاب‌هایی را دیده‌ایم که حتی ارزش یک بار خواندن را هم ندارند، درحالیکه کتاب یک شاخص فرهنگی است. 

عضو شورای سیاستگذاری شعر فجر درباره ارزیابی کیفی آثار تصریح کرد: کتاب باید بر اساس رده بندی الف، ب، ج، د ارزش‌گذاری شود و اتفاقا پشت جلد کتاب درج شود که این کتاب با درجه «الف» در حوزه شعر از کارشناس وزارت ارشاد تاییدیه گرفته، یا اینکه با درجه «د» مجوز گرفته است. این کار درباره سینما و حتی فیلم و سریال‌های خانگی درحال اجراست و روی پروانه آن درج می‌شود که این فیلم برای نمایش خانگی مثلا با درجه «ج» مجوز گرفته است. 

وی افزود: دیدن این درجه‌های کیفی به مخاطب یک پیش زمینه می‌دهد و با علم به اینکه چند کارشناس این کتاب را بررسی کرده‌اند، می‌تواند به نظر آنها در انتخاب کتابش اعتماد کند. یک رمان و قتی با درجه «الف» مجوز می‌گیرد و چاپ می‌شود، می‌تواند به عنوان کتاب سال انتخاب شود، ولی یک کتاب درجه «د» می‌گیرد، نباید برای نویسنده‌اش اعتباری ایجاد کند.

بیابانکی درباره سوء استفاده‌های صورت گرفته در نبود چین قانون‌هایی گفت: اکنون در فقدان این رده بندی، بسیاری از دوستان می‌آیند و مثلا یک کتاب با ارزش ادبی هنری «د» را با تبلیغات حبابی و فروش حبابی، به یک فروش عجیب و اعتبار غیر واقعی می‌رسانند، ولی اگر پشت کتاب درج شود که این کتاب موفق به اخذ مجوز با درجه «د» شده است، همینجا ترمز این تبلیغات کاذب کشیده می‌شود.

متن کامل این گفت‌وگو را اينجـــــا بخوانيد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها