دبیر جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران:
نهادهای اجتماعی مردمی به جای دولت کار ممیزی را به عهده بگیرند
نجفقلی حبیبی، در مورد بحث ممیزی و واگذاری فرهنگ به متولیان اصلی خود گفت: من فکر میکنم که خود اهل علم و قلم به عنوان صاحبان عرصه فرهنگ باید تولی گری این عرصه را به دست بگیرند و یک نهاد اجتماعی مردمی باید وجود داشته باشد که افراد خودشان کار ممیزی را به جای دولت انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه فرهنگ ما درحال آسیب دیدن است، ادامه داد: آنچه در کشور ما از گذشته دور تا کنون رخ داده، مظهر فرهنگی این مملکت است، ولی متاسفانه در سالهای اخیردر حوزههای سیاسی و اقتصادی اتفاقاتی را در رابطه با مسایل بینالمللی و داخلی یا عملکردهای مسوولان شاهد بودهایم که تأثیرات منفی بسیاری بر فرهنگ ما گذاشته، بطوری که یک بریدگی فرهنگی در جامعه ما نسبت به گذشته در حال صورت گرفتن است. هرچند همه مردم و مسوولان تلاش میکنند ارتقاء فرهنگی ایجاد شود، نه سقوط فرهنگی.
دبیر جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران با اشاره به فرهنگ ایرانی، اسلامی و با فضایی معنوی و اخلاقی کشور، تأکید کرد: آنچه مهم است این است که همه باید برای ارتقاء سطح فرهنگ دینی و اخلاق اجتماعی و فرهنگ ملی تلاش کنند و این یک اصل قطعی است.
حبیبی در مورد بحث ممیزی و واگذاری فرهنگ به متولیان اصلی خود، گفت: اینکه در مورد کتاب و ممیزی چه کسانی میتوانند دخالت کنند، من فکر میکنم که خود اهل علم و قلم به عنوان صاحبان عرصه فرهنگ باید تولی گری این عرصه را به دست بگیرند و یک نهاد اجتماعی مردمی باید وجود داشته باشد که افراد خودشان کار ممیزی را به جای دولت انجام دهند.
وی افزود: بنابر این اگر یک ساز و کاری ایجاد شود که نمایندگانی از ناشران، استادان دانشگاه، اهل فرهنگ، تاریخ و رشتههای مختلف علمی تجمعهایی سازماندهی شده از طرف خودشان و بدون دخالت دولت داشته باشند، میتوانند در این عرصه راهگشا باشند و زمانی که این موضوع باعث ارتقاء فرهنگی در جامعه شود و رضایت عمومی ایجاد شود، کسی نمیتواند با آن مخالفت کند.
این محقق و پژوهشگر اسلامی ادامه داد: بررسی و ارزیابی آثار توسط این متخصصان در چنین نهادهای اجتماعی که هیچ منفعت دولتی هم ندارند باعث اعتماد بیشتر خوانندگان و بالا رفتن جاذبه اجتماعی کتابهای ارزیابی شده میشود و صاحبان فرهنگ در چنین جایگاهی مسلما نگهبانان شایستهای برای فرهنگ کشور خواهند بود و قطعا در پی این هستند که این فرهنگ ارتقاء یابد.
حبیبی یادآور شد: تا کنون موقعیت به گونهای بوده که بیشتر دولت در این زمینه نقش داشته و امروز بعد از این همه سال میبینیم که تأثیر آن خوب نبوده است و اگر بتوانیم این موضوع را به نهادهای اجتماعی و مدنی که در حوزههای مختلف تخصص دارند بسپاریم، قطعا تاثیر بهتری خواهد داشت.-
نظر شما