سه‌شنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۱
انگیزه جایزه کتاب سال طراحی، دلگرمی هنرمندان است

آیدین مهدی‌زاده‌تهرانی، دبیر دومین دوره جایزه کتاب سال طراحی و کارآفرینی در گفت‌وگو با ایبنا گفت که انگیزه ما از برپایی این جشنواره دلگرمی مولفان، مترجمان و ناشران است تا جریان نشر کتاب در این حوزه کم‌رنگ نشود.

آیدین مهدی‌زاده تهرانی، دبیر دومین جایزه کتاب سال طراحی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: در اواسط پاییز گذشته دبیرخانه دومین جایزه کتاب سال طراحی تشکیل و فراخوان این جشنواره ارسال شد. 

وی افزود: در این دوره 40 عنوان کتاب به دبیرخانه ارسال شد که هیات داوران برای مرحله نخست 22 کتاب را از میان آن 40 عنوان انتخاب کرد. در نهایت در جمعه گذشته، 9 اسفند، در مراسم اختتامیه این دوره 6 کتاب، به عنوان کتاب سال حوزه‌های طراحی و کارآفرینی معرفی شدند. 

مهدی‌زاده در ادامه به برگزاری نمایشگاه کتاب در روز اختتامیه اشاره کرد و توضیح داد: همراه با مراسم اختتامیه یک نمایشگاه تخصصی کتاب‌های حوزه طراحی، طراحی صنعتی و کارآفرینی برگزار کردیم که با استقبال خوبی روبه‌رو شد. 

دبیر دومین جشنواره کتاب سال طراحی در ادامه به بیان چرایی برگزاری جایزه کتاب سال طراحی پرداخت و گفت: جریان تالیف، ترجمه و انتشار کتاب‌های تخصصی در حوزه طراحی و کارآفرینی در این دهه شروع شده است. ما به این نتیجه رسیدیم که برای دلگرمی مولفان، مترجم‌ها و ناشران این جایزه را برگزار کنیم تا جریان نشر کتاب در این حوزه کم‌رنگ نشود. 

مهدی‌زاده در ادامه با انتقاد از جدایی طراحی صنعتی از جریان بومی صنعت در ایران گفت: یکی از بحران‌های بزرگ طراحی صنعتی در ایران دور بودن این رشته از جریان بومی صنعت در کشور است. مهم‌ترین دلیل این مساله نبودن کتاب‌های تالیفی در این حوزه است. 

وی همچنین اظهار کرد: متاسفانه استادان این حوزه به ویژه طراحی صنعتی به سمت تالیف کتاب نمی‌روند و این یک اشکال بزرگ است. من امیدوارم با تاکید و توجه هرچه بیشتر بر این کتاب‌ها، در آینده بخشی مجزا در جشنواره‌هایی چون «کتاب سال» و «کتاب فصل» به طراحی اختصاص پیدا کند. 

مهدی‌زاده در ادامه به لزوم حمایت از جشنواره‌ها و جوایزی مانند «جایزه کتاب سال طراحی» از سوی نهادهای فرهنگی دولت اشاره کرد و گفت: اکنون کتاب‌های حوزه‌های مختلف مهندسی، در روند چاپ و نشر  مطرح شده است. ما امیدواریم یکی از نتایج جایزه کتاب سال طراحی، توجه هرچه بیشتر جریان نشر به کتاب‌های طراحی و طراحی صنعتی جلب شود. بر این اساس من امیدوارم نهادهایی فرهنگی دولت چون خانه کتاب ما را در برگزاری جشنواره‌هایی این‌چنین حمایت کند. 

مهدی‌زاده همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر تشکیل دبیرخانه دایمی جایزه کتاب سال طراحی گفت: هیات برگزار کننده این جایزه یعنی «فصلنامه تخصصی هنر و طراحی صنعتی چهارباغ» یک موسسه خصوصی است و بنیه مالی چندانی برای تشکیل دبیرخانه دایمی این جایزه ندارد. ما این دو جایزه را با حمایت ناشران تخصصی این حوزه برگزار کردیم، چرا که ناشران به این نتیجه رسیده بودند که این جایزه جریان‌ساز است. 

صاحب امتیاز و مدیرمسوول فصلنامه چهارباغ در ادامه به بیانیه اختتامیه جایزه کتاب سال طراحی اشاره کرد و گفت: روز اختتامیه دومین دوره این جایزه، هیات برگزار کننده و همکاران و همیاران آن، بیانیه‌ای را مبنی بر لزوم تشکیل دبیرخانه جایزه کتاب سال طراحی، تنظیم و قرائت کردند. 

مهدی‌زاده در پایان گفت: در این بیانیه همچنین به برنامه‌ریزی برای برگزاری جلسات نقد کتاب، برپایی نمایشگاه‌های تخصصی فصلی و برگزاری کارگاه‌های آموزشی در حوزه طراحی و کارآفرینی اشاره شده است. برای برگزاری هرچه مطلوب‌تر این برنامه‌ها نیاز به راه‌اندازی دبیرخانه دایمی جایزه کتاب سال طراحی بیش از پیش حس می‌شود. 

مراسم اختتامیه دومین جایزه کتاب سال طراحی، با دبیری آیدین مهدی‌زاده تهرانی، جمعه گذشته 9 اسفند با اعلام برگزیده‌ها به کار خود پایان داد./

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها