چهارشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۸
ایجاد کتابخانه الکترونیک در توان ما نیست

قاسم حسن‌پور، رییس موزه عبرت با بیان‌ این‌که بیشتر آثار موجود در کتابخانه این موزه، ممنوعه‌اند، دیجیتال‌سازی کتابخانه تخصصی موزه عبرت را ضروری ندانست.*

حسن‌پور به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: موزه عبرت علاوه بر کتابخانه تخصصی، یک فروشگاه کتاب هم دارد که آثار مرتبط با انقلاب اسلامی در این مرکز به علاقه‌مندان ارایه می‌شوند. در این فروشگاه حدود 600 عنوان کتاب وجود دارد و سرپرستی آن هم به قاسم تبریزی سپرده شده است. البته عناوین این کتاب‌ها هم روی خروجی وب‌سایت موزه عبرت منتشر شده است. 

وی افزود: با توجه به این‌که آثار و منابع موجود در کتابخانه تخصصی، اصطلاحاً کتاب‌های ضالّه‌اند، امکان بازدید عمومی از این کتابخانه وجود ندارد و تنها محققان، استادان دانشگاه یا خبرنگاران و اهالی رسانه‌ها می‌توانند با دریافت معرفی‌نامه از مراکز خود به کتابخانه تخصصی مراجعه کنند. ضمن این‌که امکان ارایه کتاب امانی به این افراد هم وجود ندارد. 

رییس موزه عبرت در پاسخ به پرسشی مبنی بر دیجیتال‌سازی کتابخانه تخصصی این موزه اظهار کرد: متاسفانه با توجه به ممنوعه بودن آثار موجود در کتابخانه تخصصی، موضوع دیجیتال‌سازی این کتابخانه و ایجاد کتابخانه الکترونیک در موزه عبرت هم منتفی است. 

حسن پور در پاسخ به این پرسش که اگر کتاب‌های غیرممنوع در اختیار موزه عبرت قرار گیرد آیا می‌توانید تنها برای این آثار کتابخانه الکترونیک راه‌اندازی کنید؟ گفت: متاسفانه این کار در اندازه مقدورات ما نیست و هنوز هم بحثی درباره آن مطرح نشده است اما به یقین با آثاری که فعلاً در کتابخانه موزه وجود دارد، امکان دیجیتال‌سازی این مجموعه در حد صفر است. 

موزه عبرت ايران که اسناد و مدارك مكتوب و شفاهي موجود درباره رژیم پهلوی را برای کارهای پژوهشی در اختیار محققان و اندیشمندان قرار می‌دهد، 8 بهمن 1382 با حضور سیدمحمد خاتمی، رییس‌جمهور وقت کشورمان افتتاح شد. ساختمان این موزه، پیش از انقلاب، شکنجه‌گاه رژیم پهلوی بود و از آن به عنوان مخوف‌ترین شکنجه‌گاه تاریخ ایران یاد می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها