به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، حمیدرضا شعیری، منتقد ادبی و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس، در ماههای قبل از انتشار کتاب «من عزتم، بچه سنگلج» خبر داده بود.
این نشانه_ معنا شناس ایرانی در شکلگیری ساختار این کتاب، طراحی نوع روایتها و نگارش آنها و همچنین تنظیم نهایی این کتاب نقش مهمی را بر عهده داشت.
نام حمیدرضا شعیری در دهه اخیر و در میان رویدادهای فلسفی، ادبی و هنری بسیار آشناست. وی به تنهایی و یا همراه با اعضای حلقه نشانه شناسی تهران سهم بسیاری در رونق مطالعات بینارشتهای در هنر و ادبیات داشته است.
از میان کتابهای تالیفی منتشر شده شعیری میتوان این آثار را برشمرد: «مبانی معناشناسی نوین»، «تجزیه و تحلیل نشانه – معناشناختی گفتمان»، «ققنوس؛ راهی به نشانه – معناشناسی سیال» و «نشانه – معناشناسی ديداری: نظريه و تحليل گفتمان هنری».
کتابهای «سماع زندگان» اثر ژان پیر پاستوری و «نقصان معنا» آلژیرداس ژولین گرمس، نیز از ترجمههای منتشر شده وی هستند.
«مقالات دومين همانديشی نشانهشناسی هنر» و «نامه نقد؛ مجموعه مقالات دومين همايش ملی نقد ادبی با رويكرد نشانهشناسی ادبيات» نیز از جمله کتابهایی است که با کوشش و گردآوری شعیری به بازار کتاب راه پیدا کرده است.
«من عزتم بچه سنگلج؛ شناختنامه عزتالله انتظامی» گردآوری غزاله سلطانی در 240 صفحه و بهای 250 هزار تومان از سوی نشر سخن روانه کتابفروشیها شد.
سلطانی در سال 1388 نیز فیلم مستند «آسمان آبی» را درباره زندگی عزتالله انتظامی کارگردانی کرد.
چهارشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸:۴۰
نظر شما