چهارشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۲
دلخواه: تمام مشکلات تئاتر ایران را جشنواره فجر حل نمی‌کند

مسعود دلخواه، مدرس و کارگردان تئاتر با بیان این نکته که قرار نیست جشنواره تئاتر فجر تمام مشکلات تئاتر ایران را حل کند، گفت که برای انتشار کتاب‌های تخصصی در حاشیه جشنواره باید چارچوب جشنواره رعایت شود و به عنوان مثال می‌توان با ترجمه از منابع جشنواره‌های تئاتر مشهور دنیا به مسوولان این جشنواره برای بهتر برگزار کردن دوره‌های آتی، کمک کرد.-

دلخواه، مدرس، مترجم و کارگردان و بازیگر تئاتر، در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره پژوهش و انتشار کتاب‌های تخصصی در حاشیه جشنواره تئاتر فجر گفت: اگر قرار است جشنواره تئاتر فجر یک موضوع مشخص شده کلی را داشته باشد، آن وقت می‌توان مقالات یا کتاب‌هایی قابل اعتنا را در این راستا منتشر کرد، اما به طور کل ضروری نیست که جشنواره تئاتر فجر به سمت انتشار و یا تولید کتاب‌های تخصصی برود. 

وی افزود: همه تئاتر ایران جشنواره فجر نیست و قرار نیست که این جشنواره مشکلات تئاتر را حل کند. اگر قرار است این جشنواره کتابی منتشر کند یا به سوی پژوهش برود، باید در چارچوب اصلی جشنواره باشد. 

این مدرس و کارگردان تئاتر در ادامه به ذکر مثال‌هایی درباره انتشار کتاب‌های احتمالی در جشنواره تئاترفجر پرداخت و گفت: به عنوان مثال اگر قرار است این جشنواره کارگاه‌های تخصصی و ورک‌شاپ‌هایی را برگزار کند، یا این‌که جشنواره بخشی ویژه یک کشور یا منطقه خاصی دارد - به عنوان مثال بخش تئاتر خاورمیانه – می‌توان کتابی تئوریک هم در این راستا کار کرد. 

دلخواه همچنین به لزوم ترجمه و پژوهش درباره خود جشنواره اشاره کرد و گفت: دو موضوع پژوهشی در این راستا مطرح می‌شود. یک‌گونه پژوهش درباره خود جشنواره است. ما می‌توانیم با ترجمه کتاب‌ها و متونی از جشنواره‌های تئاتری معتبر در سطح جهان، به ویژه شیوه‌های مدیریتی جشنواره‌های پرسابقه و بادوام، به مسوولان فرهنگی و تئاتری به ویژه مسوولان جشنواره، این امکان را بدهیم تا درباره دوره‌های بعدی جشنواره بهتر و مناسبت‌تر برنامه‌ریزی کنند. 

دلخواه گفت: همچنین می‌توان مشکلات جشنواره را در دوره‌های مختلف خود در قالب یک کار پژوهشی بررسی و تحلیل کرد. مسایل مهمی را با این کار می‌توان مطرح کرد؛ به عنوان مثال چرا جشنواره تئاتر فجر در ساختار خود تداوم ندارد؟ یا اگر قصد داریم جشنواره تئاتر فجر اعتبار بین‌المللی پیدا کند، باید چه ویژگی‌های داشته باشد؟ 

این بازیگر در پایان به موضوع دیگر پژوهش درباره جشنواره تئاتر فجر اشاره کرد و گفت: موضوع دوم درباره معرفی تئاتر جهان است. ما می‌توانیم در بخشی از جشنواره، تئاترهای مشهور و معاصر دیگر کشورها را معرفی کنیم. بخشی از این کار عملی است، یعنی در راستای این هدف می‌توان گروه‌های مشهور تئاتر در سراسر جهان را برای اجرا به این جشنواره دعوت کرد. بخشی دیگر هم تئوری است و می‌توان کتاب‌های تئوریک یا منابعی از این گروه‌ها را در قالب کتاب یا بولتن جشنواره منتشر کرد و در اختیار دانشجویان قرار داد. 

مسعود دلخواه، کارگردان، مترجم، بازیگر و پژوهشگر تئاتر، دارای مدرک دکترای تئاتر از دانشگاه کانزانس امریکا است. او هم‌اکنون به عنوان عضو هیات علمی در دانشگاه تربیت مدرس، به تدریس اشتغال دارد.
 
دلخواه در جشنواره سی و دوم تئاتر فجر با دو کار حضور دارد؛ اجرای نخست به عنوان بازیگر در نمایش «دایی وانیا» به کارگردانی اکبر زنجانپور و در بخش مرور این جشنواره و کارگردانی نمایش «زندگی انسان» نوشته «نیکلایویچ آندری‌یف» نویسنده اهل روسیه.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها