جمعه ۲۹ آذر ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۵
بررسی جاذبه‌های گردشگری روستایی ایران در یک کتاب

کتاب «گردشگری روستایی» تالیف محمدمهدی اطهر با بیان جاذبه‌های گردشگری روستاهای ایران به بررسی نظریه‌های گردشگری، نقش و جایگاه گردشگری روستایی در توسعه روستاهای کشور و همچنین موانع توسعه گردشگری روستایی می‌پردازد./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کتاب «گردشگری روستایی» به قلم محمدمهدی اطهر در قالب 6 فصل کلی  تهیه و تدوین شده‌است. 

در فصل نخست تعاریف و مفاهیم مرتبط با گردشگری روستایی همچون گردشگر، گردشگری فرهنگی و اجتماعی، گردشگری کشاورزی، توسعه روستایی، رابطه فرهنگ و گردشگری، روستا و توسعه روستایی مورد بررسی قرار می‌گیرد. 

فصل دوم کتاب، ضمن ارایه تاریخچه مختصری از گردشگری روستایی، به جایگاه گردشگری کشاورزی در توسعه پایدار روستایی، اخلاق گردشگری و جایگاه گردشگری در ایران و اسلام می‌پردازد. همچنین پیامدهای اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی حاصل از گسترش گردشگری بررسی می‌شود. 

در قسمتی از این فصل درباره تاریخچه پیدایش گردشگری روستایی می‌خوانیم: «برای توریسم روستایی نمی‌توان نقطه آغازینی را بیان كرد، زيرا شروع بازدید از جوامع روستایی توسط شهروندان ديگر مناطق چندان روشن نیست و می‌توان حدس زد که در زمان شکل‌گیری شهرها و گسترش تمدن‌های بشری، انسان به دلیل روابط اقتصادی و اجتماعی همواره در طول تاریخ جهانگردی و گردشگری را تجربه کرده‌است.»

فصل بعدی به نظریه‌های گردشگری اختصاص دارد. در این فصل، استراتژی‌های توسعه روستایی، مانند استراتژی انقلاب سبز، استراتژی اصلاحات ارضی، استراتژی صنعتی کردن روستاها، استراتژی توسعه اجتماعی و مشارکت مردمی بررسی می‌شوند. نویسنده در این فصل از کتاب خود، انواع گردشگری را براساس نظریه‌های مختلف و همچنین جاذبه‌های گردشگری روستایی بیان می‌کند. 

فصل چهارم به جاذبه‌ها و ویژگی‌های گردشگری استان تهران می‌پردازد. «استان تهران در گذر زمان»، «دهستان سولقان»، «ویژگی جمعیتی»، «گردشگری در تهران»، «ویژگی‌های گردشگری منطقه» و «امکانات و خدمات حمل و نقل» عناوین اصلی این فصل را تشکیل می‌دهند. 

فصل پنجم موانع توسعه گردشگری روستایی بر روستاهای منطقه کن و دهستان سولقان، را بررسی می‌کند. نویسنده برای بررسی این موانع، به تفکیک در سه حوزه موانع اجتماعی و فرهنگی، موانع اقتصادی و جدول موانع زیربنایی می‌پردازد. آخرین فصل کتاب نیز به نتیجه‌گیری و ارایه پیشنهادها برای توسعه این نوع گردشگری اختصاص دارد. 

در بخشی از کتاب آمده‌است: «توسعه گردشگری روستایی همانند هر طرح توسعه‌ای پایدار لزوما به مشارکت مردم و برنامه‌ریزی و مدیریت مسوولان به طور همزمان است. از این‌رو باید در نظر داشت به دلیل انجام‌نشدن فرهنگ‌سازی مفهوم گردشگری روستایی در میان روستاییان و گردشگران باعث شده‌است که نه گردشگران حاضر به پرداخت هزینه بابت بازدید و استفاده از باغها و مزارع و خانه‌هاي روستاییان باشند و نه این‌که روستاییان تمایلی به در اختیار گذاشتن باغات و مزارع خود به گردشگران را دارند.»

چاپ نخست کتاب «گردشگری روستایی» تالیف محمدمهدی اطهر با شمارگان پانصد نسخه و قيمت 9 هزار تومان از سوی انتشارات سرمستان در اختیار دوستداران طبیعت و گردشگری قرار گرفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها