صلاحی در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با اعلام این مطلب اظهار کرد: مذاکره درباره ایجاد طرح آمازون ملی با رییس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در جریان سفری که به فرانکفورت داشتیم، از جمله مذاکرات سازندهای بود که در شصت و پنجمین نمایشگاه کتاب فرانکفورت درباره این موضوع مطرح شد و نادر قدیانی هم از آن استقبال کرد.
صلاحی همچنین با اشاره به مذاکره با برخی از ناشران ایرانی حاضر در شصت و پنجمین نمایشگاه کتاب فرانکفورت عنوان کرد: طرفهای مذاکره کننده از طرح این پیشنهاد استقبال کردند اما نگران فضای ناامن دیجیتال بودند که ممکن است آثارشان در فضای مجازی مورد سو استفاده قرار بگیرند و ناشر با از دستدادن سرمایه، دیگر اثری برای عرضه نداشته باشد که این نگرانی بسیار به حق است.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با تاکید بر اینکه امیدواریم با محوریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بتوانیم حفاظت و امنیت منابع را در محیط کتابخانه دیجیتال ملی فراهم کنیم، اظهار کرد: امید است با همکاری شورای عالی فضای مجازی تصمیم قاطع و منطقی درباره اجرای این طرح در کشور گرفته شود و مهم این است که طرح آمازون ملی در کشور اجرا شود و تاکیدی بر راه اندازی این طرح از سوی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به دلیل مطرح کردن پیشنهاد آن وجود ندارد.
صلاحی درباره مزایای اجرای این طرح در کشور گفت: برای کاهش هزینههای خرید کتاب و ارایه خدمات بیشتر باید طرح استفاده از ایبوکها را در کشور رواج دهیم تا سرانه مطالعه افزایش یابد و هزينه سنگینی که نسل جوان و دانشجو برای تهیه کتابهای درسی با آن روبهرو هستند را کاهش داد.
وی با تاکید بر اینکه دنیای امروز، از فضای مجازی با ظرفیت و توان بالا استفاده میکنند، عنوان کرد: استادان، مراکز علمی و پژوهشی کشور و تمام کسانی که میتوانند در تحقق این موضوع ما را یاری کنند باید برای اجرای این طرح وارد شوند تا بتوان از فرصتهای موجود در محیط مجازی به درستی استفاده کرد.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشاره به نشست های بعدی با سازمانهای دیگر که قرار است برگزار شود، گفت: بر اساس تفاهمنامه با شورای عالی فضای مجازی کشور امیدواریم در نشستهای بعدی با این نهاد پیشرفتهای بیشتری حاصل شود و راه اندازی طرح آمازون ملی زودتر به نتیجه برسد.
وی با تاکید بر اینکه مهم ترین مساله برای راه اندازی طرح آمازون ملی کسب رضایت برای استفاده از آثار ناشران در فضای مجازی است، اظهار کرد: سخت افزار و نرم افزار این طرح در کتابخانه ملی موجود است و به دنبال کسب سود برای کتابخانه ملی نیستیم اما ناشران باید تخفیفی که از آنها انتظار داریم، لحاظ کنند تا جامعه هدف ما بتواند از این طرح استفاده کند.
صلاحی با تاکید بر همکاری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و شخص علی جنتی؛ به عنوان وزیر و رییس هیات امنای کتابخانه ملی و نهاد کتابخانههای عمومی کشور در راه اندازی طرح آمازون ملی ،گفت: این طرح با محوریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سریعتر وارد مرحله اجرایی خواهد شد. در کنار این مشارکت، همکاری مراکز علمی و دانشگاهی با ارایه ایدههای مطلوب نیز در اجرای بهتر این طرح موثر است.
وی با اشاره به مزیت طرح آمازون ملی و کتابخانه ملی دیجیتال در کشور عنوان کرد: یکی از ویژگی های طرح آمازون ملی و مزیت راه اندازی آن در زمینه یکسان سازی منابع درسی دانشجویان در سطح دانشگاه های کشور است. بر اساس این طرح منابع همه دانشگاه های کشور یکسان میشود.
صلاحی با بیان اینکه امیدواریم این طرح با همکاری مراکز علمی و دانشگاهی تا سال آینده به ثمر بنشیند، درباره پیشرفت هایی که این طرح داشته، گفت: مهم ترین پیشرفتی که تاکنون در این زمینه حاصل شده فراهم سازی بسترها و اعلام آمادگی رییس اتحادیه ناشران است که نگران ناامنی فضای مجازی است و این طرح را پیگیری می کند، اما با کلیت طرح مخالف نیست.
وی با اشاره به امضای تفاهمنامه با شورای عالی فضای مجازی اظهار کرد: برای اجرای چنین طرح های بزرگی تا تفاهم میان دستگاه های فرهنگی موجود و مرتبط ایجاد نشود و زوایا و ابعاد این پیشنهاد مورد ارزیابی قرار نگیرد همچنان خام است.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با بیان اینکه طرح راه اندازی آمازون ملی دو سال است که مطرح شده، عنوان کرد: اکنون این طرح با سرعت بیشتری پیگیری می شود و امیدواریم تا سال آینده این جنبه اجرایی به خود بگیرد.
به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، طرح ايجاد آمازون ملي در ايران همان راهاندازي كتابخانه ديجيتال ملي با استانداردهاي بالاست كه رييس سازمان اسناد و كتابخانه ملي از آن به عنوان آمازون ملي ياد كرده است. مهم ترين مانع ايجاد طرح، مساله حق التاليف و اجازه ناشران براي قرار دادن متن كتابها به صورت تمام متن در پورتال كتابخانه ملي است.
یکشنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۵
نظر شما