دوشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۰
نظریه‌های توسعه روستایی در یک کتاب بررسی شد

«دیدگاه‌ها و نظریات توسعه روستایی» نوشته مشترک سید اسکندر صیدایی و سمیه سادات حسینی منتشر شد. این کتاب مهم‌ترین نظریه‌های توسعه روستایی را بررسی و تحلیل کرده است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «دیدگاه‌ها و نظریات توسعه روستایی» تالیف سید اسکندر صیدایی و سمیه سادات حسینی در هشت فصل به بررسی دیدگاه‌های چند تن از صاحب‌نظران حوزه توسعه روستایی می‌پردازد.
   
چهار فصل نخست کتاب با عنوان‌های «مفاهیم، تعاریف، اهمیت و ضرورت»، «تحلیلی بربنیان‌های اندیشه‌ای منجر به انقلاب صنعتی تا سال 1990»، «نظریات مربوط به فضا»، و «نظریه‌های نوسازی» شناخته ‌می‌شوند.
 
«نظریه وابستگی»، «نظریه نظام جهانی»، «راهبرد اساسی، توسعه مشارکتی، توسعه، پایدار، توسعه پایدار انسانی» و «نظریات صنعتی شدن» عنوان‌های بعدی این کتاب را تشکیل می‌دهند. 

در پیشگفتار «دیدگاه‌ها و نظریات توسعه روستایی» آمده است: «ارایه نظر در مورد جامعه انسانی، امری بس دشوار و در عین حال مهم، پر اهمیت و بسیار تاثیرگذار خواهد بود. نظریه‌پردازان توسعه و پیشرفت جوامع انسانی، با درک عمیق بنیان‌های نظری دانشمندان و پژوهشگران گذشته و با تبیین دقیق آثار و پیامدهای عملیاتی و اثرگذاری‌های آن بر جنبه‌های مادی و معنوی جوامع، تلاش دارند با ارایه دیدگاه‌‌ها و نظریه‌هایی به توسعه و پیشرفت جوامع به طور دقیق، علمی، آینده‌نگرانه و پایدار بپردازند.»
 
مولفان در مقدمه با اشاره به محتوای اصلی کتاب می‌نویسند: «مطالب و محتوای کتاب «دیدگاه‌ها و نظریه‌های روستایی» بصورت هدفمند به گونه‌ای تنظیم گردیده است، که مهمترین نظریه‌های توسعه روستایی که در 6 قرن اخیر ارایه شده‌اند را بررسی و تحلیل نموده‌، نقاط قوت و ضعف و اثرگذاری‌های‌ آن‌ در مناطق روستایی کشورمان مشخص و نهایتا راهبرد‌های مربوط به توسعه پایدار و بخصوص توسعه پایدار انسانی ارایه گردید.» 

نویسندگان کتاب، مخاطبان اصلی «دیدگاه‌ها و نظریات توسعه روستایی» را دانشجویان دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری رشته‌های برنامه‌ریزی روستایی، مدیریت روستایی، آینده‌پژوهی جامعه‌شناسی روستایی و مدیران و کارشناسان مرتبط با توسعه و برنامه‌ریزی روستایی معرفی کرده‌اند. 

در نخستین فصل کتاب ضمن ارایه تعاریفی از روستا، توسعه و توسعه روستایی به اهمیت و ضرورت پرداختن به مقوله توسعه روستایی اشاره شده است. در دومین فصل کتاب، ریشه‌های انقلاب صنعتی تشریح شده و در فصل‌های بعدی بیش از 40 نظریه دانشمندان حوزه توسعه روستایی آمده است.
 
در پشت جلد کتاب آمده است: «برای نیل به توسعه پایدار بطور عام و توسعه روستایی، مهمترین موضوع داشتن بنیان‌های نظری و نظریه‌های توسعه است که بصورت علمی، تجربی و با توجه به شرایط زمان و مکان ارایه راهبرد نموده است.» 

کتاب «دیدگاه‌ها و نظریات توسعه روستایی» در 176 صفحه، شمارگان یک‌هزار نسخه و بهای چهار هزار تومان به همت انتشارت جهاد دانشگاهی واحد تربیت معلم به بازار نشر عرضه شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها