کتاب «بیان و تکینگی در لایب نیتس» نوشته فیلسوف معاصر، ژیل دلوز منتشر شد.-
این کتاب را ژیل دلوز، از فیلسوفان معاصر و مطرح در حوزه فلسفه تاریخ نوشته شده است. دلوز در این اثر سمینارهای خود درباره لایب نیتس را به تفصیل برای مخاطب شرح میدهد.
در یادداشت پیمان غلامی و ایمان گنجی، مترجمهای این کتاب، آمده است: «ادعای گزافی نیست که اگر بگوییم لایب نیتس یکی از زندهترین و در عین حال رویتناپذیرترین فیلسوفان در سرتاسر آثار ژیل دلوز است. دلوز وسوسه نوشتن کتابی مستقل درباره لایب نیتس را که بعدتر با عنوان «لایب نیتس و باروک(1987)» نامیده میشود، تا دوره پایانی حیاتش به عقب میاندازد. دلوز پیشتر در مصاحبهای پس از انتشار جلد دوم از کاپیتالیسم اسکیزوفرنی در سال 1980 میگوید که یکی از دلایل نوشتن چنین کتابی رفع کردن ابهامهای ممکنی است که شالوده هستیشناختی فلات 11 از کتاب هزار فلات را تشکیل میدادند.»
کتاب بیان و تکینگی در لایب نیتس در دو تنظیم شده است که در بخش نخست سمینارهای دلوز درباره لایب نیتس برای مخاطب ارایه میشود. در این بخش به سمینار اول او با عنوان دلیل کافی، لزوم ذاتی و شمول، بیان یا نظرگاه(15/4/1980)، سمینار دوم با عنوان جوهر، جهان و پیوستگی(22/4/1980)، سمینار سوم با عنوان تکینگیها، همممکنی و ناهمممکنی(29/4/1980)، سمینار چهارم با عنوان استنتاج اصول(6/5/1980) و سمینار پنجم با عنوان لایب نیتس و کانت(20/5/1980) پرداخته شده است.
همچنین در بخش دوم سه مقاله از گوتفرید ویلهلم لایب نیتس با عنوانهای آزادی و مکان، ممکن خاص، و خلاصهبرداریهایی در باب متافیزیک ارایه شدهاند.
کتاب بیان و تکینگی در لایب نیتس با شمارگان هزار نسخه در 197 صفحه و به قیمت 80 هزار ریال نخستین چاپ خود را از سوی انتشارات رخداد نو در سال 92 تجربه میکند.
نظر شما