شنبه ۱۶ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۰
«استمرار انقلاب به کدام روایت؟» روایت شد

کتاب «استمرار انقلاب به کدام روایت؟» اثر حجت‌الاسلام مصطفی جمالی، کارشناس فرهنگی و عضو هیات علمی فرهنگستان علوم اسلامی از سوی انتشارات فجر ولایت منتشر شد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، این کتاب در پی شناسایی گفتمان‏های کلان جریان‏ها و مباحثی است که مدعی پاسخ‌گویی به مسایل و مشکلات هستند؛ گفتمان‌هایی که پاسخ‏ آن‌ها از یک دسته پیش‏فرض‏ و اصول خاص نشات می‌گیرد و در نهایت یک منظومه فکری را شکل می‏‌دهد. 

«استمرار انقلاب به کدام روایت؟» در چهار گفتمان اصلی با عنوان گفتمان‌های تجددگرایی، تجددگرایی اسلامی، سنت‌گرایی اسلامی و تمدن‌گرایی اسلامی نظم یافته است.

همچنان‌که در بخشی از مقدمه این اثر پژوهشی آمده است، نسبت داشتن این گفتمان‌ها با جریان تجدد، از  معیارهای این گفتمان‌شناسی‌اند. این گفتمان‌های فکری هرچند از خاستگاه فرهنگی و پایه‌های فکری متفاوت برخوردارند، اما در عمل در یک بستر اجتماعی و در رویارویی یا داد و ستد با یکدیگر، رشد کرده‌اند.

بر اساس یافته‌های مولف، این چهار گفتمان، تنها در جامعه ایران مصداق ندارند، بلکه در بررسی گفتمان‌های مطرح جهان اسلام و حتی در جوامع دنیای مدرن نیز می‌توان آن‌ها را متناسب با فرهنگ و عقاید دینی و ملی هر جامعه مشاهده کرد. 

بر این اساس، «گفتمان سنت‌گرایی» عمدتا به تقابل و واكنش منفی با گفتمان‌های مطرح جهان پرداخته، «گفتمان تجددگرایی» با قبول این پدیده با رویكردی مثبت و با دلدادگی تمام، تنها راه فرا رو را مسیر طی شده می‌داند. «گفتمان تجدد گرایی اسلامی» با نگاهی تجزیه‌نگر به استقبال وجوه مثبت این پدیده رفته و درصدد جمع بین اسلام و تجدد بوده و در بعضی از حوزه‌های علوم، اسلامی‌سازی و در بعضی دیگر بومی‌سازی را در دستور كار خود قرار داده است.

این کتاب به این چهار گفتمان فکری پرداخته و شاخص‌های شناسایی هریک را بیان کرده و در آخر، با نقد سه رویکرد نخست به تبیین گفتمان چهارم یعنی تمدن گرایی اسلامی توجه داشته است. 

نخستین چاپ کتاب «استمرار انقلاب به کدام روایت؟» را انتشارات فجر ولایت با شمارگان دو هزار نسخه و در 248 صفحه رقعی به بهای هفت هزار تومان منتشر کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها