به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست خبری اعلام برنامههای تابستانه خانه هنرمندان ایران عصر دیروز، یکشنبه، 20 مرداد، با حضور مجید سرسنگی، مدیر عامل خانه هنرمندان ایران، بهمن نامورمطلق، معاونت پژوهشی خانه هنرمندان و جمشید حقیقتشناس، مدیر گالریهای خانه هنرمندان در تالار غلامحسین نامی خانه هنرمندان برگزار شد.
بهمن نامورمطلق در این نشست ضمن تبریک به مناسبت روز خبرنگار گفت: ابتدای تصمیمگیری برای تاسیس معاونت پژوهشی، هدف ما و دکتر سرسنگی تبدیل خانه هنرمندان به یک نهاد مولف بود، که امروزه این امر تحقق پیدا کرده است.
وی افزود: در حال حاضر یکی از مراکز تاثیرگذار و مهم در آموزش غیررسمی هنر، خانه هنرمندان است و این در شرایطی است که آموزش هنر و فلسفه هنر در نظام آموزش و پرورش و همچنین آموزش عالی ایران، دوران رکود و خمودگی را طی میکند.
معاون آموزشی و پژوهشی خانه هنرمندان همچنین در بخشی از سخنان خود با انتقاد از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از عدم کمکهای لازم به خانه هنرمندان گفت: بسیاری از فعالیتهای خانه هنرمندان خودبنیاد و خودگردان است؛ چرا که این نهاد از جایی کمک نمیشود. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با وجود آنکه وظیفه دارد به خانه هنرمندان کمک کند، تاکنون هیچ اقدامی در حمایت از ما انجام نداده است.
نامورمطلق گفت: ما بسیاری از برنامههایی را که برای سال 1392 داشتیم، به دلیل مشکلات مالی نتوانستیم انجام دهیم. به عنوان مثال خانه هنرمندان قرار بود در این سال 15 کتاب منتشر کند، که تعدادی منتشر شد و تعدادی دیگر هم از طرف مولفان به ما تحویل داده شد، اما ما به دلیل کمبود منابع مالی انتشار آن را به آینده موکول کردیم.
وی در ادامه به برنامههای معاونت آموزشی و پژوهشی خانه هنرمندان ایران اشاره کرد و توضیح داد: از همان ابتدای شکلگیری معاونت، کارگاههای آموزشی و پژوهشی بسیاری برگزار شد، که محتوای این کارگاهها به صورت کتاب و یا cd نیز در اختیار علاقهمندان قرار گرفت. همچنین قصد داریم در آینده نزدیک هم کارگاه آموزشی تخصصی خبرنگاری هنر را هم برگزار کنیم.
این عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در ادامه اظهار کرد: در روزهای آینده دومین دوره از دانشگاه تابستانه خانه هنرمندان نیز برگزار میشود. این دوره از دانشگاه ما دو مولفه جدید را مدنظر قرار دادهایم؛ آشنایی دانشجویان با دانش به روز جهانی در حوزههای نظریههای نو و آشنایی با نظریههای مولف ایرانی و بومی. اندیشمندان ایرانی که نظریههای تالیفی جدیدی طرح کردهاند در دانشگاه این نظریات را ارایه خواهند کرد. به عنوان مثال دکتر حسن بلخاری نظریه «تجلی» را ارایه خواهد کرد و دکتر نجومیان نظریههای جدید خود در زمینه ادبیات و هنر مهاجرت.
وی افزود: دکتر حمیدرضا شعیری نیز در دانشگاه تابستانه نظریههای «پادگفتمان» را تدریس خواهد کرد. دکتر شعیری نیز یکی از چهرههای بزرگ نشانه – معناشناسی در جهان است و معروفیت خاصی دارد. در مجموع این دانشگاه از بسیاری از مدرسان درجه یک در نظام آکادمیک کشور و همچنین از تعدادی از استادان خارجی استفاده میکند. قدم بعدی ما راهاندازی یک دانشگاه مجازی برای امر آموزش از راه دور، است.
مولف کتاب «درآمدی بر بینامتنیت» در ادامه با اشاره به حساس بودن معاونت پژوهشی به حوزه نظریه گفت: ما برای پیگیری و بحث درباره حوزه نظریه نشستهای تخصصی بسیاری برگزار و از اندیشمندانی برای سخنرانی در این نشستها دعوت کردیم. در حوزههای میانرشتهای نیز گروههای تشکیل دادهایم مانند جامعهشناسی هنر، باستانشناسی هنر و ادبیات تطبیقی.
وی همچنین با اشاره به برگزاری جلساتی در موضوع مطالبات هنرمندان و پژوهشگران از دولت جدید، گفت: یکی دیگر از برنامههای مهم ما برگزاری جلسات نقد کتاب است. امروزه خانه هنرمندان به یکی از مراکز مهم رونمایی کتابهای جدید نیز شناخته شده است. محتوای همه این برنامهها در قالب کتابهای مجموعه مقالات نیز منتشر شده است.
همچنین در این نشست، مجید سرسنگی، مدیرعامل خانه هنرمندان ایران گفت: هدف اساسی خانه هنرمندان تولید منابع است تا دست دانشجویان و پژوهشگران بیش از پیش باز باشد.
وی افزود: ما دانشگاه مجازی خانه هنرمندان را با عنوان «مکتب عالی هنر» نیز در آینده راهاندازی خواهیم کرد. در حال حاضر نسخه اولیه این دانشگاه آماده شده است.
سرسنگی همچنین به برنامههای دیگر خانه هنرمندان اشاره کرد: یکی از آرزوهای تیم مدیریتی خانه هنرمندان راهاندازی «سینماتک» این نهاد بود که این امر محقق شده و این سینما در 29 مرداد افتتاح خواهد شد.
دوشنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۱
نظر شما