یکشنبه ۹ تیر ۱۳۹۲ - ۲۱:۳۰
حقوق مالیاتی با تشکیل کارگروه معافیت مالیاتی ناشران پیگیری می‌شود

دبیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در مجمع عمومی این اتحادیه با اشاره به شکل‌گیری کارگروه پیگیری معافیت مالیاتی فعالان حوزه نشر و کتابفروشی گفت: این کارگروه علاوه بر کاربرد برای دست‌اندرکاران حوزه نشر برای فعالان صنعت چاپ نیز کاربرد دارد و تشکل‌های صنفی این حوزه نیز برای پیگیری حقوق مالیاتی خود از طریق این کارگروه اقدام خواهند کرد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، محمود آموزگار که (یکشنبه نهم تیرماه) در جمع اعضای ناشران و کتابفروشان اتحادیه سخنرانی می‌کرد، با بیان این مطلب عنوان کرد: پس از نشست مشترک نمایندگان تشکل‌های چاپ و نشر با دکتر محمود احمدی‌نژاد، رییس جمهوری ایران درباره مشکلات پیش روی فعالان این حوزه و دستور وی برای تشکیل کارگروه پیگیری معافیت مالیاتی، اتحادیه ما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نمایندگان خود را به سازمان امور مالیاتی معرفی کرده بودند اما این سازمان تا امروز نماینده خود را معرفی نکرده بود.

وی ادامه داد: سازمان امور مالیاتی بالاخره نماینده خود را برای حضور در این کارگروه معرفی کرد و دوشنبه 10 تیرماه نخستین نشست مشترک نمایندگان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اتحادیه ناشران و کتابفروشان و سازمان امورمالیاتی برای پیگیری معافیت مالیاتی کتابفروشان برگزار خواهد شد.

دبیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران گفت: با تشکیل این کارگروه می‌توان به طور قطع گفت که موضوع معافیت مالیاتی کتابفروشانی که پروانه کسب از اتحادیه دارند با درخواست ما و تایید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان امور مالیاتی اجرایی می‌شود.

آموزگار با بیان این‌که اجرای طرح معافیت مالیاتی برای ناشران با مشکلات آیین‌نامه‌ای روبه‌رو است، عنوان کرد: امیدواریم با برگزاری نشست‌های مشترک در فضایی دوستانه و حرفه‌‌ای بتوانیم این موضوع را نیز بررسی و حل کنیم.

در ادامه این مجمع، محمد زنده‌رود، دبیر اجرایی اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با قرائت گزارشی درباره فعالیت سه سال اخیر هیات مدیره این تشکل صنفی، گفت: هیات مدیره اتحادیه از سال 1389 تاکنون حدود 110 جلسه برگزار کرده که 845 مصوبه را به همراه داشته است.

وی افزود: این مصوبه‌ها در کمیسیون‌ها، کارگروه‌ها، نمایشگاه هفته کتاب، نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، ساختار سازمانی و کارگروه‌های تخصصی نشر و برای رایزنی‌های فرهنگی توسط هیات مدیره اتخاذ شده‌اند.

ارشد عین‌اللهی، رییس کمیسیون فنی اتحادیه ناشران و کتابفروشان نیز در ادامه این مجمع با اشاره به عضویت پنج نفر از فعالان حوزه نشر در این کمیسیون گفت: فعالیت اصلی این کمیسیون بررسی تایید صلاحیت فنی متقاضیانی است که برای دریافت پروانه کسب به اتحادیه مراجعه می‌کنند.

وی افزود: از سال 1389 تاکنون در این کمیسیون حدود 27 جلسه برگزار شد که طی آن 255 نفر متقاضی دریافت پروانه کسب در دو حوزه موسسه‌های انتشاراتی و کتابفروشی بودند که از میان آن‌ها 71 نفر برای دریافت آموزش به کمیسیون آموزش معرفی و 205 نفر موفق به دریافت پروانه کسب و 19 نفر به دلیل عدم پیگیری درخواست آن‌ها متوقف شده است.

عین‌اللهی با ارایه آمار دقیقی از این فعالیت‌ها، عنوان کرد: در سال 1389، 52 نفر متقاضی پروانه‌ کسب بودند که از میان آن‌ها 15 نفر برای شرکت در دوره‌های آموزشی معرفی و 32 نفر قبول شدند، همچنین پنج نفر درخواست خود را پیگیری نکردند.

وی همچنین به آمار سال 1390 اشاره کرد و یادآور شد: در این سال نیز بیش از 90 متقاضی دریافت پروانه نشر بودند که 20 نفر به کلاس‌های‌ آموزشی ارجاع داده شده و 80 نفر توانستند پروانه نشر دریافت کنند.

به گفته عین‌اللهی، در سال 1392 نیز تاکنون 19 متقاضی به کمیسیون مراجعه کرده‌اند که 11 نفر به دوره‌های آموزشی مراجعه کرده‌اند و پنج نفر قبول شده‌اند.

دیگر سخنران این نشست، عبدالناصر ناظم‌بکایی، رییس کمیسیون آموزش اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران بود، وی در سخنان خود با اشاره به اهمیت و کارکرد این کمیسیون در اتحادیه گفت: این کمیسیون با هدف افزایش سطح دانش و تخصص اعضای صنف در سال 1377 فعالیت خود را آغاز کرد.

وی افزود: این کمیسیون در مدت 15 سال فعالیت خود تاکنون 28 دوره آموزش صنعت نشر با حضور 241 دانش‌پژوه در 15 هزار و 424 نفر ساعت برگزار کرده است.

بکایی با شرح این دوره‌ها عنوان کرد: برگزاری دو دوره آموزش کتاب‌پردازی، دو دوره آموزش کتابفروشی‌، یک دوره آموزش نسخه‌پردازی، دو دوره آموزش اقتصاد نشر، چهار دوره آموزش حسابداری نشر، سه دوره آموزش ویراستاری و سه دوره کارگاه تخصصی نشر با حضور جمعا 710 دانش‌پژوه برخی از اقدامات کمیسیون آموزش به شمار می‌آید.

محمدمهدی فخری‌زاده، عضو کمیسیون بازرسی اتحادیه دیگر سخنران این مجمع بود. وی به شکل‌گیری این کمیسیون از دو سال و نیم پیش اشاره کرد و گفت: این کمیسیون برنامه‌های خود را با هدف افزایش اعضا و تشویق و ترغیب ناشران و کتابفروشان غیرعضو برای حضور در اتحادیه آغاز کرده است.

وی ادامه داد: از میان 12 هزار ناشر و کتابفروش فعال فقط یک هزار و 200 نفر در اتحادیه عضویت دارند که به نظر ما تعداد بسیار کمی است و باید افزایش پیدا کند.

فخری‌زاده با بیان این‌که ما نخستین اقدام خود را در سال1390 آغاز کردیم، عنوان کرد: در این سال با حضور در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، فرم‌های عضویت را در میان تمام ناشران حاضر در نمایشگاه توزیع کردیم.

وی با بیان این‌که چند ماه بعد با دعوت از 300 ناشر و کتابفروش غیرعضو، همایشی را برای آنان برگزار کردیم، یادآور شد: از میان افراد دعوتی فقط 90 ناشر و کتابفروش به همایش ما آمدند اما کمیسیون ناامید نشد و برنامه‌های خود را به صورت چهره‌ به چهره و حضور مستمر با افراد غیرعضو دنبال کردیم. 

فخری‌زاده ادامه داد: به دنبال تلاش‌های دو سال و نیم اخیر این کمیسیون حدود 239 ناشر جواز کسب قانونی از اتحادیه دریافت کردند و اکنون حدود یک هزار و 282 ناشر و کتابفروش در اتحادیه عضویت دارند.

در ادامه این مجمع عمومی، محمد توکل به نمایندگی از اعضای کمیسیون شکایات و کارگروه حقوقی و مسعود کازری به نمایندگی از کمیسیون حل اختلاف به برخی از نمونه‌های حل اختلاف میان اعضای اتحادیه و اشخاص خارج از اتحادیه اشاره کردند.

مجمع عمومی اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران یکشنبه نهم تیرماه از ساعت 17 تا 19 در سالن اجتماعات این اتحادیه برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط