ملکی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، در این باره گفت: باوجود آن که درباره اصول تربیت و رفتار با فرزندان مکتوبات متعددی وجود دارد، اما اغلب آنها ترجمهای از پژوهشهای غربیاند که مثالها و مصادیق غیر بومی را بیان میکنند. شاید آموزههای اصلی این آثار برای دانشگاهیان مفید باشد، اما برای عامه مردم کاربردی نیست.
وی افزود: با مشاهده مسایل و مشکلات متعددی که والدین کنونی در تربیت و رفتار با فرزندان خود به ویژه در سنین ابتدایی رشد دارند، تصمیم گرفتم حدود 40 تا 50 اصل مهم تربیتی را با زبان ساده و به شکل کاربردی برای آنها عنوان کنم. به عنوان مثال همچنان که در کتاب نوشتهام، یکی از مهمترین مسایل والدین و فرزندان در گفتوگوی میان آنهاست. در این زمینه خوب شنیدن سخنان فرزندان و صحبت کردن صحیح با آنها یکی از نکات کلیدی تربیت و تعامل با آنها به شمار میآید.
مدرس آموزش عالی با اشاره به این که در حال تالیف واپسین بخشهای کتاب است، درباره ضرورت تدوین اثرش گفت: متاسفانه بسیاری از والدین در تربیت فرزند با مشکلاتی مواجهاند که به دلیل ناآگاهی یا بعضا داشتن آگاهی و رعایت نکردن اصول تربیتی است. شاید عده فراوانی از والدین به شکل تئوریک از اصول تربیتی اطلاع داشته باشند اما در عمل نمیدانند نحوه برخورد یا مواجهه صحیح با رفتارها یا پرسشهای فرزندانشان چیست. به عنوان مثال همه والدین از فرزندان خود میخواهند رفتار خوبی داشته و فرزند خوبی باشند. در صورتی که این مفهوم کلی با ابهامات فراوانی همراه است.
ملکی افزود: در کتاب «اصول تربیت فرزندان» با شکستن این ابهامات، دستورالعملهایی کاربردی برای برخورد با فرزندان ارایه کردهام که بیشتر جنبه عملیاتی دارند و قابل استفاده تمامی والدینیاند که فرزندان کوچک و در سنین رشد دارند.
دکترای علوم تربیتی و مسایل خانواده اصل گفتوگو، حفظ عزت نفس کودکان، حفظ میراث فرهنگی، رعایت تفاوتهای فردی، عدم تبعیض و اصل آشنایی با حقوق شهروندی را از جمله اصول کتابش معرفی کرد و گفت: هنوز تصمیم قطعی برای این که این اثر را به کدام ناشر بسپارم نگرفتهام.
سهشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۰
نظر شما