کتاب «فرهنگ معیار از منظر قرآن کریم» تالیف علی ذوعلم بيش از 90 معيار كلان در مولفههای نگرشی و ارزشی فرهنگ از قرآن كريم را بیان میکند.-
کتاب «فرهنگ معیار از منظر قرآن کریم» در چهار فصل تدوین شده است. فصل نخست به مباحث مقدماتی فرهنگ و تبیین برخی پرسشها در باب رابطه دین و فرهنگ و نقش قرآن کریم و شاخصهای آن در اصلاح فرهنگی نوشته شده است.
در فصل دوم مبانی و زیرساخت فکری و اعتقادی که در همه عرصههای زندگی بهگونهای عام و مشترک حضور دارند و معیار نگرش زیست فرهنگی انسان مسلمانند، ارایه شدهاند.
فصل سوم به بررسی ویژگیهای رفتاری و ارزشی مشترک و عام به عنوان مختصات کلی و محوری میپردازد و فصل چهارم که در پنج بخش تنظیم شده، به ویژگیهای خاص هر عرصه اختصاص یافته است.
بر اساس مطالب کتاب، «در تفکیک عرصهها، باز هم براساس استنباط محقق از آیات استخراج شده، پنج عرصه عبادت و معنویت، روابط و اخلاق اجتماعی، امور اقتصادی و معیشتی، امور سیاسی و شئون حکومتی و عرصه روابط بینالمللی به عنوان چارچوب ارایه مباحث قرار گرفته است. این طبقهبندیها، اگرچه به تفکیک و درک بهتر مطالب کمک میکند، ولی بهعلت چندبعدی بودن آیات قرآن کریم و بهم تنیدگی حقیقت فرهنگ در وضعیت مطلوب باید فراتر از ساختارها و طبقهبندیها، با نگاه یکپارچه و توحیدی به فرهنگ قرآن که معیار فرهنگ است، نگریست و همه ابعاد و عرصهها را با هم ملاحظه کرد.»
چاپ نخست کتاب «فرهنگ معیار از منظر قرآن کریم» با شمارگان دو هزار نسخه، در 307 صفحه و به بهای 90 هزار ریال از سوی انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به چاپ رسیده است.
نظر شما