سه‌شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۱
«اسطوره جان فرود» فراستی به نمایشگاه کتاب نرسید

انتشار ویرایش جدید کتاب مجموعه مقالات «اسطوره جان فورد» تالیف و ترجمه مسعود فراستی که قرار بود از سوی انتشارات ساقی در نمایشگاه کتاب تهران ارایه شود، به تعویق افتاد. نخستین چاپ این اثر در سال 76 از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شده بود.-

فراستی به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت:‌ قرار بود انتشارات ساقی ویرایش جدید همراه با بازنویسی کتاب «اسطوره جان فورد» را در بیست‌و‌ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عرضه کند که متاسفانه به دلایلی این اتفاق رخ نداد. 

وی افزود: این اثر مجموعه مقالاتی درباره جان فورد، کارگردان اسطوره‌ای آمریکایی و نظام فیلمسازی هالیوود به قلم نویسندگان و منتقدان مطرح خارجی چون رابین وود و فرانسوا تروفو در کنار مقالاتی از منتقدان داخلی است. 

فراستی در پایان ابراز امیدواری کرد که این کتاب پس از نمایشگاه کتاب در دسترس مخاطبان و دانشجویان رشته سینما قرار گیرد. 

«اسطوره جان فرود» پیش‌تر در سال 1376 از سوی انتشارات سوره مهر روانه کتابفروشی‌ها شده بود. 

این كتاب دربرگیرنده مجموعه‏اى از مقالات و نوشته‏هايى با موضوعات آثار و افكار جان فورد، فيلمساز معروف آمريكايى، ايرلندى‏الاصل است.

مقاله‌هایی از ديويد تامپسون، فردیت فورد، فرانسوا تروفو، وینستون میلر، رابین وود و یان توین  همراه با نوشتارهایی از مسعود فراستی، یوسفعلی میرشکاک و جمشید ارجمند و همچنین گفت‌وگوهایی با جان فورد، محتوای چاپ نخست این کتاب را تشکیل می‌دهد. 

فراستی مدرک کارشناسی ارشد جامعه شناسی و اقتصاد سیاسی از کشور فرانسه دریافت کرده است. او غیر از تدریس نقد و تحلیل فیلم در دانشکده‌های مختلف، سردبیری نشریات سینمایی بسیاری را نیز به عهده داشته است. 

از میان آثار تالیفی منتشر شده فراستی می‌توان به «هیچکاک همیشه استاد»، «رویا – پناهگاه؛ برگمان و سینمایش»، «لذت نقد»، «دیالکتیک نقد»، «نقد چیست و منتقد کیست»، «کورورساوا، سامورایی سینما»، «جنگ برای صلح» و «فرهنگ فیلم‌های جنگی جهان» و «افسانه چاپلین» اشاره کرد. 

«سینمای کمدی و بیان فردی» نوشته کامینسکی و «فانوس خیال» خاطرات اینگمار برگمان، فیلمساز فقید سوئدی و خالق آثاری چون نور زمستانی، فانی و الکساندر، نیز از  ترجمه‌های منتشر شده این منتقد جنجالی سینمای ایران است. 

جان فورد 1973 – 1894 یکی از کارگردان‌های صاحب نام سینمای آمریکا است که برای ساختن فیلم‌های وسترنی چون «دلیجان» و «جویندگان» و همچنین به تصویر در آوردن رمان‌های کلاسیک آمریکایی چون «خوشه‌های خشم» جان اشتاین بک، در تاریخ سینمای جهان ماندگار شده است. 

فورد با بردن چهار اسکار بهترین کارگردانی از مجموع پنج نامزدی، در این بخش رکورددار است. 

کارگردانان مشهور بسیاری در تاریخ سینما تحت تاثیر سبک فیلمسازی فورد بوده‌اند. از میان این جمع می‌توان به اینگمار برگمان، اورسن ولز، آکیرا کوروساوا، مارتین اسکورسیزی، استیون اسپیلبرگ، سام پکین‌پا، سرجیو لئونه و ژان لوک گدار اشاره کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط