اميرسرتيپ محمدحسن نامی، رییس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح که روز گذشته در حکمی از سوی رییسجمهوری بهسمت سرپرست وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات انتخاب شد، گفت: این سازمان همسو با رویکرد و دیدگاه جهانی ایران به مسایل دنیا تلاش میکند کتابهای کاربردی بسیاری برای حوزههای مرتبط منتشر کند تا چشمانداز درستی از اطلاعات جغرافیایی منطقه و دیگر کشورهای جهان ارایه دهد.-
وي با اشاره به کارکردهای سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح گفت: این سازمان با سابقهای بیش از 80 سال در زمینه انتشارات در راستای توسعه و عمران کشور، همچنین زمینه دفاعی و امنیتی به انتشار کتابها در حوزه ژئوماتیک، اطلاعات جغرافیایی، اطلاعات فضایی و دیگر حوزهها دست زده است.
نامي ادامه داد: انتشارات این سازمان دو هدف اساسی را دنبال میکند؛ نخست شناسایی و استخراج اطلاعات منطقههای مختلف جغرافیایی برای انتشار و دیگری تهیه نقشههای اطلاعاتی که نقش کاربردی در دیگر حوزهها دارد. کابلکشی فیبر نوری، تعیین محل چاههای نفت، دکلهای حفاری نفت، ساخت و به آب انداختن کشتیها و زیردریاییها برخی از این کاربردهاست.
نویسنده کتاب «جایگاه دریای خزر در استراتژیهای جهانی با تاكيد بر قرن 21» افزود: جغرافیا علمی میانرشتهای بهشمار میرود که با ریاضی، ژئومورفولوژی (زمینریختشناسی)، زیستجغرافی، اقلیمشناسی، ستارهشناسی و دیگر علوم ارتباط دارد، همچنین علوم دیگر نیز به این رشته برای پیشبرد برنامههایشان وابستهاند که این امر نشان از اهمیت کتابها و ارتباط با دیگر حوزهها و سازمانها را نشان میدهد.
نامی ضمن اشاره به کتابهای منتشر شده این سازمان و مخاطبان آنها، بیان کرد: این سازمان با توجه به وجود 40 دانشکده و مرکز آموزشی جغرافیایی، نیاز مخاطبان این حوزه را میسنجد و علاوه بر کتابهای تخصصی برای دانشگاهها، سازمانهای دولتی، غیرانتفاعی و غیردولتی، مخاطب عام را نیز درنظر دارد.
نویسنده کتاب «زيرساختار دادههای مكانی منطقهای دریای خزر و خليجفارس» گفت: سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح، اطلسهای گوناگونی نیز در حوزههای اجتماعی، فرهنگ اسلامی، پدافند غیرعامل، اطلس کویرها، جنگلها، خلیج فارس و 20 جزیره متعلق به ایران، اطلس تاریخ شیعه، تاریخ اسلام و اطلاعات جغرافیایی 193 کشور جهان را منتشر کرده است.
سرپرست وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره دیگر نقشههای کاربردی افزود: بهطور مثال این سازمان «اطلس ریزگردها» را منتشر کرده که نقشهای کاربردی برای شناخت 10 کانون مهم ریزگردها در کشورهای همسایه غربی ایران بهشمار میرود و کمک بسیاری به سازمان محیط زیست برای انجام اقدامات مناسب در این حوزه کرده است.
نامی در پایان با بیان این موضوع که سازمانهای جغرافیایی در دیگر کشورها از لحاظ استراتژیکی اهمیت بسیاری دارند، افزود: این سازمان تلاش کرده تا متمایزتر از دیگر انتشارات جغرافیایی، جایگاه ویژهای در شناخت و آگاهی منطقه و کشورهای جهان داشته باشد و تلاش میکنیم تا جلوی دسترسی بیگانگان را به اطلاعات مهم جغرافیایی ایران بگیریم.
امير سرتيپ محمدحسن نامی، پیش از این معاونت ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران، عضويت هيات مديره انجمن ژئوپليتيک ايران، ریيس سازمان جغرافيايی نيروهای مسلح و معاونت وزير دفاع را بر عهده داشته و دیروز در حکمی از سوی رییس جمهوری به سمت سرپرست وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات انتخاب شد.
نظر شما