دوشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۱ - ۱۹:۰۳
لاريجاني:ارتباط كتابخانه مجلس با كشورهاي ديگر پررنگ شود

علي لاريجاني،رييس مجلس شوراي اسلامي درمراسم توديع و معارفه رييس جديد كتابخانه مجلس گفت: ارتباط كتابخانه، موزه و مركز اسناد مجلس شوراي اسلامي با كشورهاي ديگر پر‌رنگ‌تر ادامه يابد و ارتباط با كتابخانه مجلس مصر در اولويت باشد._

 به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) مراسم توديع حجت‌السلام رسول جعفريان و معارفه محمد علي رجبي دواني عصر امروز ساعت 14و 30 دقيقه در سالن شهيد مدرس كتابخانه، موزه و مركز اسناد مجلس شوراي اسلامي واقع در ميدان بهارستان برگزار شد.

رييس مجلس شوراي اسلامي در اين مراسم با ابراز تاسف از استعفاي رسول جعفريان گفت: از ويژگي‌هاي رييس پيشين كتابخانه مجلس شوراي اسلامي كه مدت چهار سال سكاندار اين مركز بودند، شجاعت علمي، ابتكار و خلاقيت ذهني و همچنين گشاده‌دستي در ارايه منابع و به روز كردن كتابخانه و تهيه كتاب‌هاي جديد بود.

لاريجاني با بيان اين‌كه شجاعت علمي دليلي براي ايجاد تحول در علوم پژوهشي و گرايش‌هاي علمي است اظهار كرد: جعفريان تمركز علمي بالاي دارد و با گشاده‌دستي منابع و امكانات تحقيقي را در اختيار پژوهشگران قرار مي‌داد.

وي ادامه داد: مردان علمي با قرار گرفتن در مسند‌هاي علمي هم با وجود تمام سختي‌ها و امكانات محدود شرايط و محيط را تغيير مي‌دهند و در طول رياست جعفريان بر كرسي كتابخانه مجلس، منابع اين مركز از 250 هزار نسخه  به 650 جلد رسيد.

رييس مجلس شوراي اسلامي اظهار كرد: خريد كتاب و به روز بودن كتابخانه مجلس در طول رياست رسول جعفريان بسيار شگفت‌انگيز و پر رنگ بود و در طول اين چهار سال كتاب‌هاي بسياري را در سفر‌هاي گوناگون خريداري كردند.

لاريجاني با تاييد اظهارات جعفريان درباره كمبود امكانات براي پژوهشگران و همچنين انقباض شديد بودجه فرهنگي عنوان كرد: مي پذيرم فرهنگ در كشور ما مظلوم است اما براي رسيدن به توسعه پايدار بايد به پژوهش توجه ويژه داشت.

وي با تاكيد بر مشاركت و همكاري آحاد جامعه در بخش پژوهش بدون توجه به مدرك‌گرايي عنوان كرد: اميدوارم همكاري كتابخانه مجلس شوراي اسلامي بعد از كشورهاي افغانستان و عراق با كشورهاي ديگر از جمله مصر در راس توجه قرار بگيرد.

كتابخانه‌هاي بزرگ كشور نخبگان را دريابند
رسول جعفريان، رييس پيشين كتابخانه، موزه و مركز اسناد مجلس شوراي اسلامي هم در این مراسم  گفت: پژوهشگران، محققان و خيل عظيمي از دانشجويان علوم انساني به دليل بي توجهي به قشر نخبگان در كتابخانه‌هاي بزرگ به كار گرفته نمي شوند.

وي افزود: كتابخانه‌هاي بزرگ كشور مانند كتابخانه‌هاي مجلس شوراي اسلامي، ملي، آستان قدس و كتابخانه آيت‌الله مرعشي نجفي بايد ارتباط خود را با هم و به ويژه محققان و پژوهشگران تقويت كنند. 

رييس پيشين كتابخانه، موزه و مركز اسناد مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر حمايت دولت از پژوهشگران مستقل عنوان كرد: موسسه‌هاي پژوهشي دولتي با نظارت و كنترل شديد جايي برای پرورش خلاقيت‌هاي نو و انديشه‌هاي جديد نمي گذارند و ممكن است نياز به ايجاد يك تفكر جديد برای سا لهای بعد باشد.

جعفريان با تاكيد بر حمايت‌هاي مادي، معنوي و عاطفي از محققان و پژوهشگران در كتابخانه‌هاي مهم و بزرگ كشور عنوان كرد: كتابخانه‌هاي بزرگ و مهم كشور بايد به جاي سد‌كشي در برابر محققان، اطلاعات مورد نياز آنان را به سرعت، به روز و با توجه به بضاعت اندك مالي آنان در اختيار اين قشر قرار دهند.

وي كمبود بودجه‌هاي فرهنگي و بي توجهي به دانشگاه‌هاي علوم‌ انساني و پژوهشگاه اين علم را دليل كاهش توجه به مطالعه، كتاب و پژوهش در كشور دانست و اظهار كرد: اقدام اينجانب در كتابخانه مركز كار شاخصي نبود اما نسبت به ساير مراكز پژوهشي و مطالعاتي اين گام‌هاي اندك به چشم آمد.

دوره رياست جعفريان ثمره فعاليت نسلي از مديران با همت بود

محمد رجبي دواني، رييس جديد كتابخانه، مركز و موزه مجلس شوراي اسلامي هم در این مراسم گفت: دوره رياست جعفريان فصل برداشت ميوه و ثمره فعاليت‌‌هاي يك نسل از مديران كارآمد با سرعت و ابتكار عمل شخصي وي بود.

رجبي دواني اظهار كرد: جعفريان مدير شايسته و لايقي بود و از عاشقان حوزه كتاب محسوب مي‌شود و با وجود سن كم زندگي قلمي پر‌باري دارند. 

وي با بيان اين‌‌كه 25 سال پيش در كتابخانه مجلس شوراي اسلامي در خدمت عبد‌الحسين حائري بوده است افزود: افتخار داشتم در منصب معاون در كنار عبد‌الحسين حائري باشم و اين شخصت فرهيخته از جمله كساني بودد كه با حفظ و صيانت از كتاب‌هاي كتابخانه مجلس شوراي اسلامي در اوايل انقلاب نقش بزرگي در نگهداري از مجموعه آثار مكتوب اين مركز ايفا كردند. 

رييس جديد كتابخانه، مركز و موزه مجلس شوراي اسلامي با اشاره به نقش بزرگ فدايي عراقي كه كتابخانه مجلس شوراي اسلامي را به يك سازمان مستقل تبديل كرد عنوان كرد: حائري و ابهري نقش مهمي در بين‌المللي كردن كتابخانه مجلس شوراي اسلامي داشتند.

رجبي با بيان اين‌‌كه كتابخانه مجلس بايد تعامل بيشتري با كتابخانه‌هاي بزرگ ديگر از جمله كتابخانه‌هاي ملي، آستان قدس و دانشگاه‌هاي بزرگ برقرار كند عنوان كرد: اميدواريم با توجه به انقباض بودجه همزمان با آغاز رياست بنده بتوانيم با چشم‌انداز بزرگ‌تر به اهداف اختصاصي مورد نياز برسيم.

وي عنوان كرد: اميدوارم با همكاري رييس مجلس شوراي اسلامي كتابخانه مجلس را در حوزه خدمات‌رساني به نهاد‌هاي قانوني و مجلس فعال‌‌تر كنيم.

احياي ميراث مكتوب نياز به تقويت مالي دارد
حجت‌السلام و المسلمين محمد‌علي مهدوي راد هم در این مراسم طی سخنانی گفت: حفظ و احياي ميراث مكتوب با توجه به نقش اطلاع‌رساني كتابخانه‌ها نياز به تقويت بنيه مالي دارد تا دست رييس جديد خالي نماند. 

عضو هيات امناي كتابخانه مجلس شوراي اسلامي عنوان كرد:كتابخانه‌هاي ما نه تنها به روز نيستند بلكه ديروز هم نيستند و بر اساس پژوهش‌هاي پنج سال پيش در كتابخانه مجلس سهم فهرست كتاب‌هاي جهان اسلام در بخش عربي فقط پنج درصد بود و از 95 درصد بي اطلاع بوديم.

وي با بيان اين‌‌كه كتابخانه‌ها نیازمند بودجه، سرمايه و دلسوزي اند اظهار كرد: ميراث مكتوب بايد در اختيار مردم، پژوهشگران و محققان قرار بگيرد تا اهميتش شناخته شود.

كتابخانه‌هاي ايران بايد محل ارجاع محققان دنيا باشد
سيد كاظم بجنوردي، رييس مركز دائر‌المعارف بزرگ اسلامي سخنران ديگر اين مراسم بود كه بر نقش كتابخانه‌ها و حضور محققان و پژوهشگران بزرگ از تمام كشور‌ها در كتابخانه‌هاي مهم كشور تاكيد كرد.

وي با اشاره به رياست كتابخانه‌ها از سوي مشاهير بزرگي مانند خواجه‌نصير طوسي گفت: در طول رياست جعفريان 20 هزار نسخه خطي و كتاب‌هاي چاپ سنگي به نسخه ديجيتالي تبديل شدند. 

رييس مركز دائر‌المعارف بزرگ اسلامي اظهار كرد: همچنين در اين چهار سال به اندازه تمام عمر كتابخانه مجلس 25 جلد فهرست نسخ خطي داشتيم و 150 نسخه از فهرست‌هاي عربي و فارسي را منتشر كرديم.

در پايان اين مراسم با حضور رييس مجلس شوراي اسلامي، عبدالحيسن حائري، و جمعي از استادان و نمايندگان مجلس حكم جديد محمد رجبي دواني اهدا و از رسول جعفريان تجليل شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها