دوشنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۰
هوا بس ناجوانمردانه سرد است!

در حالی که در برخی از آخرین روزهای فصل پاییز دمای هوا در شهرستان «چاراویماق» استان آذربایجان شرقی به منهای پنج درجه هم رسیده، گاز تنها کتابخانه این شهرستان به نام «قره آغاج» به علت بدهی به شرکت گاز قطع شده است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، این کتابخانه به علت ناتوانی در پرداخت هزینه گاز مصرفی از نعمت گاز محروم شده و این موضوع وضعیت نامناسبی را برای اعضا و کارمندان این کتابخانه ایجاد کرده است.

سیداکبر موسوی، رییس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان «چاراویماق» در گفت‌وگو با «ایبنا» در این باره بیان کرد: اداره شهرداری شهرستان «چاراویماق» مدعی است درآمد خوبی ندارد و اکنون بیش از 10 میلیارد ريال به سازمان‌ها و ادارات مختلف بدهکار است. بنابراین، نمی‌تواند سهم نیم درصد کتابخانه‌ها از درآمد شهرداری‌ها را پرداخت کند.

وی با بیان این‌که مشکلات مالی شهرداری سالیان زیادی ‌است که اداره کتابخانه چاراویماق را با مسایل گوناگون مالی روبه‌رو کرده است و ما تاکنون سهم نیم درصد سال 1391 را دریافت نکرده‌ایم، ادامه داد: این شهرستان در منطقه کوهستانی و محروم استان آذربایجان شرقی قرار دارد و اینک تلفن کتابخانه «قره آغاج» هم قطع شده است.

رییس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان «چاراویماق» در پاسخ به این سوال که «آیا فرماندار و مدیرکل کتابخانه‌های استان برای پرداخت هزینه‌های جاری کتابخانه این شهرستان کمک مالی کرده‌اند؟» گفت: بدهی اداره کتابخانه به ادارات مخابرات، گاز و برق مربوط به سال‌های گذشته است و تاکنون به دلیل ارتباط و شناختی که با مسوولان این ادارت در شهرستان داشتم، آ«‌ها از قطع آن‌ها خودداری می‌کردند اما اینک با افزایش بهای بدهی، برق و گاز کتابخانه «قره آغاج» را قطع کرده‌اند.

وی با بیان این‌که فعالیت‌ها فرهنگی و تبلیغات کتابخانه‌ای به اعتبارات مالی نیاز دارند، افزود: مشکلات مالی شهرداری و نبود منابع مالی برای این اداره، مدیریت من را به عنوان رییس اداره کتابخانه‌ چاراویماق زیر سوال برده است. البته مدیرکل کتابخانه‌های استان قولی را مبنی بر ارایه بودجه‌ای به صورت قرضی برای پرداخت هزینه‌های جاری کتابخانه به این اداره داده اما تاکنون این قول عملی نشده است. 

موسوی با اشاره به این‌که اهالی این منطقه روستانشین‌اند و از منابع مالی ویژه‌ای برخوردار نیستند، اظهار کرد: پدرم واعظ این منطقه‌ است اما تاکنون حتی برای تجدید رنگ ساختمان مسجد این شهر نتوانسته است هزینه‌ لازم را جمع‌آوری کند. با این وضعیت،  مدیرکل و فرماندار بازهم معتقدند با تشکیل انجمن خیران کتابخانه‌ساز می‌توانیم بخشی از مشکلات مالی این کتابخانه را حل کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که «چرا برای حل مشکلات مالی و توسعه خدمات کتابخانه‌ای از همت خیران کتابخانه‌ساز دیگر مناطق استان آذربایجان شرقی کمک گرفته نمی‌شود؟» عنوان کرد: برخی از خیران به فعالیت و آبادانی در یک منطقه خاص تعصب ویژه‌ای دارند. شاید این امر موجب شده که کمتر به مناطق محروم کمک کنند. این در حالی است که کار خیر فراتر از مرز‌های جغرافیایی است. 

رییس اداره کتابخانه‌های عمومی چاراویماق با اشاره به این که همکاری خیران کتابخانه‌ساز حدود چهار سالی است که در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور رونق یافته، ادامه داد: فعالیت خیران کتابخانه‌ساز در برخی از مناطق و شهرهای بزرگ سبب شده تا کتابخانه‌ها علاوه بر ارایه خدمات و امکانات کتابخانه‌ای، درآمدزایی هم داشته باشند.‌ امیدوارم با فرهنگسازی، خیران مناطق مختلف استان و کشور به توسعه فرهنگ و دانش در مناطق محروم هم توجه ویژه‌ای کنند.

وی درباره درخواست همکاری از نهاد کتابخانه‌ها و مجلس شورای اسلامی نیز گفت: مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان آذربایجان شرقی به ادارات زیرمجموعه خود اجازه برقراری ارتباط با مسوولان نهاد کتابخانه‌های کتابخانه‌های عمومی کشور را نمی‌دهد. بنابراین، نتوانسته‌ایم این نهاد را به طور مستقیم از شرایط ویژه این شهرستان آگاه کنیم.

موسوی افزود: همچنین مسوولان نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور معتقدند برای در خواست همکاری از نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، نخست باید رونوشتی از درخواست را به این نهاد ارایه دهیم و پس از تایید نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، آن را به نمایندگان شهرمان در مجلس شورای اسلامی عرضه کنیم، چرا که نمایندگان پس از پیگیری مشکلات باید از نهاد درخواست کمک کنند. بنابراین،‌ نباید نهاد را با مشکلات و دوباره کاری روبه‌رو کرد.

وی در پاسخ به این سوال که «آینده کتابخانه‌ شهرستان چاراویماق را چگونه می‌بینید؟» اظهار کرد: اگر مشکلات مالی اداره کتابخانه‌های شهرستان چاراویماق حل نشود، چشم‌انداز خوبی برای کتابخانه‌ این شهرستان نمی‌بینم.

رییس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان چاراویماق گفت: برخی معتقدند مشکلات مالی این اداره بهانه است اما تا زمانی که مشکلات مالی کارکنان این اداره و نیز اداره کتابخانه‌های چاراویماق حل نشود، فشارهای روحی و روانی فراوانی بر کارمندان این اداره وارد خواهد آمد و آنان نمی‌توانند به درستی و با آرامش فعالیت کنند.

موسوی در پاسخ به این سوال که «چه راهکاری را برای حل مشکلات مالی و هزینه‌های جاری ارایه می‌دهید؟» بیان کرد: اکتفا به سهم نیم درصد کتابخانه‌ها از درآمد شهرداری‌ها اشتباه است. به نظر می‌رسد اگر دولت با هدف حمایت از کتابخانه‌ها و گسترش فرهنگ مطالعه ماهانه مبلغی حدود سه میلیون ريال را به هزینه‌ها جاری تخصیص دهد، بخش اعظم مشکلات کتابخانه‌هایی نظیر کتابخانه چاراویماق حل می‌شود و روسای ادارات می‌توانند سهم نیم درصد را صرف تجهیزات کتابخانه‌ای کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط