پنجشنبه پیش (4 آبان) اعضاي فرهنگستان ادبيات در همان دور نخست رأيگيري با اختصاص 13 رأي ژوئل ديكر را بدون اما و اگر به عنوان برنده جايزه بزرگ رمان سال 2012 برگزيدند. در كنار او هم گونل اوبري برنده جايزه فميناي 2009، 6 رأي براي رمان «بخشها» (نشر مركور دو فرانس) و ژروم فراري يك رأي براي رمان «گفتاري درباره سقوط رم» (نشر آكت سود) را از آن خود کرده است.
پس از انتشار چاپ نخست این رمان در شمارگان 50 هزار نسخه و فروش 20 هزار نسخه در هفتههاي نخست عرضه كتاب، اكنون «حقيقت ماجراي هري كبر» در جايگاه بيستم رمانهاي پرفروش امسال جاي گرفته است. با اين حال اهداي جايزه بزرگ رمان فرهنگستان، ناشر رمان را به تكاپو واداشته و از هم اكنون در نظر دارد 20 هزار نسخه ديگر براي عرضه در بازار كتاب به چاپ برساند. در نمايشگاه كتاب فرانكفورت هم ناشر این اثر توانست با تاج گل آثار امسالش كه همان رمان «حقيقت ماجراي هري كبر» است، با ناشراني از 30 كشور جهان براي عرضه اثر از سال 2013 قرارداد نهايي امضا كند.
اين رمان همچنان در جمع نامزدهاي جوايز فمينا، گنكور و انترايه به چشم ميخورد.
رماني آمريكايي در 670 صفحه
«حقيقت ماجراي هري كبر» ماجرايي پر از هيجان و تعليق درباره نويسنده جواني است كه به كمك دوستي به نام هري كبر آمده كه متهم به قتل دختري شده كه 30 سال قبل با او رابطهداشت. نويسنده ماجرا كه تصميم به كشف راز كلاف سر در گم ماجرا گرفته، جستوجويش را آغاز ميكند و این جست وجو سرانجام تبديل به رماني قطور و هيجانانگيز براي خواننده ميشود.
ژوئل ديكر متولد 1985 در ژنو، دانشآموخته رشته حقوق در دانشگاه ژنو است و نخستين جايزه ادبياش را در 10 سالگي براي انتشار مجلهاي به نام «نشريه حيوانات» دريافت كرد. او با نخستين رمانش با عنوان «ببر»، جايزه بينالمللي «بهترين نويسنده جوان رده سني 20-15 سال» سال 2005 را در لوزان دريافت كرد و پيش از انتشار رمان «حقيقت ماجراي هري كبر»، در سال 2010 نيز با دومين رمانش «آخرين روزهاي پدرمان» جايزه نويسندگان اهل ژنو را از آن خود كرده بود.
نظر شما