سه‌شنبه ۲۵ مهر ۱۳۹۱ - ۰۹:۴۶
اجراي «سند نهضت مطالعه مفيد» نيازمند همكاري جدي دستگاه‌هاست

استاندار قم با اشاره به تدوين سند نهضت مطالعه مفيد، اجراي اين سند را نيازمند همكاري و مشاركت جدي مجموعه دستگاه‌هاي فرهنگي استان دانست.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، كرم‌رضا پيريايي در جلسه انجمن كتابخانه‌هاي عمومي و كميته استاني نهضت مطالعه مفيد، از قم به عنوان يكي از استان‌هاي شاخص در امر كتاب و كتابخواني نام برد و اظهار كرد: وجود كتابخانه‌هاي عمومي و شخصي متعدد با هزاران عنوان كتاب كه بخشي از آن را نسخ قديمي و با ارزش تشكيل مي‌دهند، همراه با آمار سرانه بالاي مطالعه و چاپ، قم را به يكي از استان‌هاي شاخص و برتر در اين حوزه صد درصد فرهنگي تبديل كرده است.

وي با اشاره به توسعه امكانات سخت‌افزاري مربوط به كتاب‌خواني در قم، از شناسايي 330 فضاي كتابخانه‌اي شامل كتابخانه‌هاي عمومي و غيردولتي در سطح اين استان خبر داد و افزود: 57 مورد از اين فضاها با زيربنايي به مساحت 29 هزار متر مربع تحت پوشش نهاد كتابخانه‌هاي عمومي استان قم اداره مي‌شوند.

استاندار قم زمينه استقبال مردم از كتابخانه‌هاي موجود استان را خوب ارزيابي كرد و با اشاره به آمار پروژه‌هاي در دست اجراي ساخت كتابخانه در قم، گفت: با اجراي اين پروژه‌ها كه مهم‌ترين آن‌ها كتابخانه‌هاي عمومي شهداي نوبهار و شهرك فاطميه(س) هستند، افزون بر 15 هزار متر مربع به مجموع فضاي كتابخانه‌هاي عمومي استان افزوده خواهد شد.

پيريايي با تاكيد بر لزوم احصای دقيق وضعيت كتابخانه‌هاي قم، ضرورت ساماندهي و ارتقای وضع ساير كتابخانه‌هاي موجود در اين استان را يادآور شد و افزود: بحث بررسي و ساماندهي مشكلات كتابخانه‌هاي مهم از جمله كتابخانه آيت‌الله العظمي گلپايگاني در دستور جلسات آتي انجمن كتابخانه‌هاي عمومي قرار خواهد گرفت.

وي با اشاره به تدوين سند نهضت مطالعه مفيد، ورود جدي دستگاه‌‌‌ها به حوزه ترويج كتابخواني را هدف اصلي اين سند دانست و افزود: اجراي اين سند فرهنگي در گرو همكاري و مشاركت جدي دستگاه‌هاي فرهنگي مسوول است.

استاندار قم اظهار كرد: كميته‌هاي استاني و شهرستاني پيش‌بيني شده در آیين‌نامه اجرايي سند بايد تشكيل و جلسات آن به صورت منظم برگزار شود.

پيريايي طراحي و اجراي برنامه‌هاي تشويقي ويژه مطالعه را براي گروه‌هاي مختلف، ضروري عنوان و اضافه كرد: براي اين منظور و در گام نخست، تعدادي از بانوان كتابخوان نمونه استان شناسايي و تجليل شوند.

وي با تاكيد بر لزوم فراهم‌سازي زيرساخت‌هاي مطالعه در نقاط مختلف استان قم، توجه به نيازهاي فرهنگي مساجد بخش‌ها و مناطق روستايي استان را يادآور شد و افزود: در جريان سفر به بخش‌ها، مبالغي برای تامين اين نيازها و خريد كتاب براي مساجد لحاظ خواهد شد.

در این جلسه، علی فریدونی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قم نیز درباره وضعیت کتابخانه‌های عمومی استان قم گزارش داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط