پنجشنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۱ - ۱۲:۰۷
کلنگ ساخت کتابخانه امام عصر (عج) در کاشان به زمین زده شد

مراسم کلنگ‌زنی کتابخانه امام عصر (عج) دقایقی پیش با حضور آیت‌الله امامی کاشانی، امام جمعه موقت تهران و منصور واعظی،دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برگزار شد._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، آیت‌الله امامی کاشانی،‌ بنیانگذار این کتابخانه در این مراسم با اشاره به ویژگی‌های شهرستان کاشان گفت: با نگاهی به تاریخچه کاشان متوجه می‌شویم که این شهر رتبه‌های بالای علمی و فرهنگی را در جهان اسلام و حتی مرزهایی فراتر از آن داشته و آوازه دانشمندان و نویسندگان بزرگ این شهر نیز سال‌هاست که در جهان طنین انداخته است.

وی افزود: یکی از مسالی که می‌تواند در تمدن یک کشور نقش اصلی داشته باشد، پژوهش و آموزش است، اما همیشه اهمیت پژوهش بالاتر از آموزش بوده است، اگر چه اکنون روال کشور بر آموزش است اما پژوهش در اولویت قرار دارد.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: برای پژوهش نیازمند کتابخانه‌ایم تا به عنوان مرکز کارهای پژوهشی در اختیار جوانان و فرهیختگان قرار گیرد.

وی با بیان این‌که کتابخانه‌های کاشان از نظر کمی و کیفی پاسخگوی نیاز مردم نیست، گفت: جوانان به کتاب و مرکزی آرام و امن برای مطالعه و پژوهش احتیاج دارند و به همین دلیل فکر ساختن این کتابخانه به ذهنم رسید.

آیت‌الله امامی کاشانی با تاکید بر لزوم ارایه کتاب‌های تازه و به روز در این کتابخانه، عنوان کرد: کتاب‌هایی که در این کتابخانه قرار می‌گیرد باید از جدیدترین و به روزترین کتاب‌های دنیا و ایران باشد تا مورد استفاده محققان قرار گیرد.

وی اظهار کرد: در این میان می‌توانیم از منابع موجود در کتابخانه‌های جهان استفاده کنیم و با کپی گرفتن از آن‌ها مانند کتابخانه‌های آستان قدس رضوی در مشهد و آیت‌الله مرعشی نجفی در قم نسخه‌ای را در این کتابخانه قرار دهیم.

وی با بیان این‌که در تلاشیم عملیات ساخت کتابخانه هر چه زودتر به پایان برسد گفت: البته این کار پرزحمتی است که امیدواریم در سریع‌ترین زمان با حمایت‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور اجرایی شود.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور نیز در این مراسم طی سخنانی گفت: یکی از اصلی‌ترین دستاوردهای انقلاب موضوع کتابخوانی و کتابخانه‌سازی است، قبل از انقلاب در سراسر کشور 350 باب کتابخانه فعال بودند و سرانه مطالعه نیز دو دقیقه بود، همچنین 35 درصد مردم قبل از انقلاب با سواد بودند.

منصور واعظی افزود: به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تعداد بیسوادان اکنون به کمتر از 14 درصد رسیده است که عمده آن‌ها افراد بالای 50 سالند.

وی با بیان این‌که اکنون سرانه مطالعه کتاب بیش از 17 دقیقه در روز است گفت: سرانه خواندن در کشور نیز اکنون به 79 دقیقه افزایش پیدا کرده است و ایران بر اساس سند چشم‌انداز 1404 در موضوع کتابخوانی و سرانه فضاهای کتابخوانی و نشر رتبه نخست منطقه را از آن خود خواهد کرد.

وی با اشاره به نخستین کتابخانه‌ای که به سبک جدید امروزی فعالیت کرد گفت: این کتابخانه به همت امیرکبیر در کنار مدرسه دارالفنون تاسیس شد که به شکل امروزی عضوگیری داشته است.

واعظی با بیان این‌که کتابخانه‌های کشور اکنون از مرز دو هزار و 800 باب گذشته است، اظهار کرد: سرانه فضای مطالعه اکنون برای هر 100 نفر به بیش از دو متر رسیده است، البته تمام این اقدامات از بودجه‌های دولت نبوده است اما بخش عمده‌ای از این کتابخانه‌ها توسط خیران، شهرداران و سایر دستگاه‌های کشور تامین شده است.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی با اشاره به مراسم کلنگ‌زنی این کتابخانه، گفت: به برکت وجودی آیت‌الله امامی کاشانی کتابخانه مرکزی کاشان به زودی ساخته می‌شود و این محل به دلیل مجاورت با مسجد میرعماد، پیوند بین مسجد و کتابخانه را مستحکم‌تر خواهد کرد.

به گزارش ایبنا، زمین این کتابخانه در فضایی به وسعت چهار هزار مترمربع در مرکز شهر کاشان قرار دارد، قرار است این کتابخانه در چهار طبقه شامل بخش نشریات، آمفی‌تئاتر، کتابخانه، سالن مخزن و تحقیقات ساخته شود.

اکنون در شهرستان کاشان 14 باب کتابخانه نهادی و هفت باب کتابخانه مشارکتی فعالند و حدود 20 هزار نفر در این کتابخانه‌ها عضویت دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

اخبار مرتبط

تازه‌ها

پربازدیدها