مدير داخلي كتابخانه فقه و اصول در قم از گردآوري حدود 30 هزار جلد كتاب با محور فقه و اصول در اين كتابخانه خبر داد.-
وي تعداد نشريات موجود در اين كتابخانه را 292 عنوان در هشت هزار و 794 مجلد ذکر کرد و افزود: كتابهای لاتين اين كتابخانه شامل 500 عنوان، ديسكهاي فشرده 120 حلقه، پاياننامهها هزار و 700 عنوان، نسخههاي خطي 43 مجلد، نسخههاي عكسي 300 نسخه و كتابهاي چاپ سنگي 500 مجلدند.
مدير داخلي كتابخانه تخصصي فقه و اصول با اشاره به فعاليتهاي علمي پژوهشي اين كتابخانه اضافه كرد: تدوين مجموعه مقالات فقهپژوهي و مجموعه مقالات اصولپژوهي در 69 مجلد و تهيه فهرست مقالات فقهي و حقوقي در قالب نرمافزاري حاوي 21هزار و 500 عنوان، از فعاليتهاي علمي پژوهشي كتابخانه فقه و اصول به شمار ميروند.
وي تهيه و نشر تراث الشيعه الفقهي و الاصولي را از ديگر فعاليتهاي اين كتابخانه عنوان كرد و گفت: اين مجموعه به تصحيح و عرضه ميراث عالمان شيعه در حوزه فقه و اصول ميپردازد. بر اين اساس، رسالههاي كوتاهي كه در حجم يك كتاب نيستند و تاكنون منتشر نشده يا به شكل مطلوبي در اختيار محققان قرار نگرفتهاند، تصحيح و احيا ميشوند.
ملكلي افزود: در انتخاب اينگونه رسالهها سعي ميشود اولويتهايي شامل مقام علمي صاحب نسخه، مورد ابتلا بودن موضوع رساله، تاثيرگذاري علمي رساله و قدمت نسخه لحاظ شود.
وي نخستین جلد از مجموعه تراث الشيعه الفقهي و الاصولي را مربوط به رسالههاي اصول فقه شيعه دانست و افزود: اين رسالهها در 632 صفحه به زبان عربي منتشر شده است.
مدير داخلي كتابخانه تخصصي فقه و اصول اظهار كرد: جلد دوم از اين مجموعه به رسالههاي فقهي اختصاص دارد كه در 598 صفحه به زبان عربي به نگارش درآمده است و جلدهاي سوم و چهارم اين مجموعه نيز در حال پژوهشاند.
وي با اشاره به ساير فعاليتهاي علمي پژوهشي كتابخانه تخصصي فقه و اصول از تحقيق، تصحيح و چاپ کتاب «نخبه» اثر حاجي كلباسي با 14 حاشيه از فقهاي بزرگ، تصحيح و چاپ كتاب فقه زنان (رساله سليمانيه) از ابوالقاسم جرفادقاني و تصحيح كتاب نورالسبل در قواعد فقهيه كه در حال آمادهسازي براي نشر قرار دارد، به عنوان برخي ديگر از اين اقدامات ياد كرد.
وي گفت: كتابخانه فقه و اصول در حال پژوهش برای تدوين اجازهنامههاي فقهي و فهرستگان نسخههاي خطي اصول فقه است.
ملكلي همچنین از تدوين مجموعه مقالات فقه پزشكي در 9 مجلد، تغيير جنسيت در دو مجلد و تلقيح مصنوعي در هفت مجلد خبر داد.
وي در قسمت ديگري از سخنان خود با اشاره به اينكه كتابخانه فقه و اصول از شهريورماه سال 77 تهيه و خريد كتاب را آغاز كرده، گفت: حوزه كار اين كتابخانه چهار رشته اصلي فقه، اصول، رجال و حقوق است.
مدير داخلي كتابخانه تخصصي فقه و اصول ادامه داد: اين كتابخانه با گذشت پنج ماه از آغاز بهكار با چهار هزار و 500 جلد كتاب ارایه خدمات را به صورت آزمايشي آغاز کرد و در تابستان 78 همزمان با سالروز ميلاد حضرت فاطمه(س) به صورت رسمي افتتاح شد.
وي گفت: اين كتابخانه با سالني به ابعاد 200 متر مربع به صورت قفسه باز در اختيار استادان و پژوهشگران قرار دارد.
ملكلي با اشاره به اينكه كتابهاي اين كتابخانه بر اساس نظام كنگره فهرستبندي شدهاند، اضافه كرد: فهرست كتابهاي موجود و برخي اطلاعات ضروري ديگر از طريق رايانه در اين كتابخانه قابل جستجویند.
وي با اشاره به اينكه اين كتابخانه در شهر قم استقرار يافته است، اظهار كرد: كتابخانه تخصصي فقه و اصول وابسته به دفتر آيتالله سيستاني است.
نظر شما