چهارشنبه ۸ شهریور ۱۳۹۱ - ۰۹:۰۹
«فایز دشتی و شعر او» بر پیشخان کتابفروشی‌ها نشست

کتاب «فایز دشتی و شعر او» به کوشش محمدباقر نجف‌زاده بارفروش (م. روجا) از سوی انتشارات هزاره ققنوس منتشر و راهی بازار کتاب شد. این کتاب علاوه بر متن سروده‌های فایز دیدگاه‌های دیگر شاعران و صاحب‌نظران درباره این شاعر را شامل می‌شود.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)،  بخش‌های مختلفاین کتاب به ارایه دیدگاه‌های صاحب‌نظران حوزه شعر درباره سروده‌های فایز دشتی، متن سروده‌ها او، نقد شعر و واژه‌نامه شعرهای فایز اختصاص یافته است.

مولف در آغاز کتاب پیش‌درآمدی بر این اثر نوشته و طی این یادداشت گفته است: «در گستره شعر فولکلوریک یعنی فرهنگ مردی و بومی‌گرایی در کنار سخنورانی چون باباطاهر عریان در همدان، امیر پازواری در مازندران و ده‌ها سخنور دیگر، شاعری لطیف و نازک طبع به نام محمدعلی زایر معروف به فایز دشتی در جنوب ایران و در روزگار قاجاریه نیز وجود داشته است.»

وی معتقد است سروده‌های فایز با بسیاری از آثار دیگر شاعران در آمیخته و دستخوش رویدادها و اختلاط شده است. برهمین اساس روز به روز به آثاری بر می‌خوریم که به نام فایز مشهور شده و رفته رفته نام و آثارش با افسانه و نایکدستی روبه‌رو شده و درستی، واقعیت‌ها و حقایق زندگی و اندیشه‌های این شاعر گم شده و سرشار از ابهام است.

در ادامه و در بخشی با عنوان «دیدگاه‌ها» مولف ابتدا اشاره‌ای به این موضوع داشته که فایز باوجود شهرتش آن‌گونه که شایسته و بایسته است، شناخته شده نیست، اما در خلال این مطلب و از میان نوشته‌ها و منابع اندکی در شناخت این شاعر، سعی در ارایه دیدگاه‌های مختلف نسبت به فایز و شعر او داشته است.

در این بخش دیدگاه‌های منوچهر آتشی، حسن امداد، محمداحمد پناهی‌سمنانی، سیدمصطفی حسینی‌دشتی، محمدحسین رکن‌زاده آدمیت، مهدی ستایشگر، ابراهیم‌ صفایی‌ملایری، محمد معین و فرهاد مهریار آمده است.

همچنین نقد‌ها و مطالبی با عنوان‌هایی چون «شناختی از فایز» نوشته سیدجعفر حمیدی، «اهمیت نظام فکری یا عرفانی» از مهروش طهوری، «زندگی فایز» اثر عبدالمجید زنگویی و فایز دشتستانی و موسیقی ایرانی دیده می‌شود.

در ادامه نیز متن سروده‌های فایز دشتی آمده و مولف کتاب سعی کرده، هر آن‌چه منسوب به فایز بوده است را گردآوری کند.

در بخش دیگر این اثر «نقد شعر فایز» از مهروش طهوری آمده است. آخرین بخش کتاب نیز به «واژه‌نامه سروده‌های فایز» اختصاص دارد.

کتاب «فایز دشتی و شعر او» به کوشش محمدباقر نجف‌زاده بارفروش (م. روجا) در 278 صفحه، شمارگان هزار و 200 نسخه و قیمت پنج هزار و 500 تومان از سوی انتشارات هزاره ققنوس به چاپ رسید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط