محمدرضا شمس در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره تولد فهرست «لاکپشت پرنده» گفت: «لاکپشت پرنده» مرا به یاد لاکپشتهای «نینجا» انداخت اما از شوخی که بگذریم حتما تولد این «لاکپشت پرنده» اتفاق خوبی در حوزه کتاب کودک و نوجوان کشورمان است؛اتفاق خوبی که باید با قدمهای خیلی محکمی ادامه یابد، ولی به نظرم قدمهای اولیه آن خیلی سست است.
نویسنده کتاب «پهلوان پنبه» درباره ضعفهای این فهرست اظهار کرد: به نظرم ترکیب داوری فهرست «لاکپشت پرنده» ترکیب خیلی خوبی نیست. من چند نفر از داورهای این فهرست مثل آقایان شیخالسلامی و یوسفی را قبول دارم که داوران و منتقدان خیلی خوبی هستند و نمیخواهم نظر منفی بدهم اما ترکیب داوری را ترکیبی قوی ندیدم. شاید داوران نویسنده باشند، در مجلات کار کرده باشند و کارهایی از آنها منتشر شده باشد، ولی داوری بحث دیگری است.
وی درباره ویِژگیهای یک داور خوب در حوزه کتابهای کودک و نوجوان توضیح داد: کسی میتواند کار داوری را برعهده بگیرد که بر ادبیات کودک و نوجوان کاملا مسلط باشد، حتما ادبیات را بشناسد و با ژانرها و ایسمهای مختلف ادبیات آشنا باشد.
شمس ادامه داد: من نمیگویم این ترکیب داوری ترکیب بدی است اما با توجه به هدف مهمی که این فهرست دارد؛ یعنی انتخاب و معرفی کتابهای مهم، باید ترکیبی انتخاب میشد که جای حرفی باقی نگذارد. ولی من میتوانم بگویم ترکیب داوری فهرست «لاکپشت پرنده» جای حرف دارد و مطمئنا انتخابهایی که این داوران دارند هم انتخابهای اصلحی نیست.
نویسنده «قصه بهار» بار دیگر بر مثبت بودن انتشار این فهرست تاکید کرد و گفت: من انتشار این فهرست را یک قدم خیلی مثبت میدانم و کاملا با آن موافقم. من به آینده این حرکت خوشبینم و مطمئنم «لاکپشت پرنده» حتما راه خودش را پیدا میکند.
وی در پایان اظهار کرد: این فهرست در گام نخست هم آثار شاخصی را در خود جای داده است و امیدوارم در آینده با انتخاب ترکیبی بهتر و با گروهی متشکل از کارشناسان آگاهتر نسبت به ادبیات کودک، موفقتر عمل کند.
شنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۱ - ۱۱:۲۸
نظر شما