ولادیمیر مایاکوفسکی، گوتفرید کلر، گارت نیکس، فرانچسکو پترارک، ادوارد بانکر و فرانک مک کورت از نویسندگانی هستند که سال ها پیش چنین روزی به دنیا آمده یا از دنیا رفته اند.-
ولادیمیر مایاکوفسکی
ولادیمیر مایاکوفسکی، شاعر و نمایشنامه روسی چنین روزی در سال 1893 در قفقاز به دنیا آمد. او که یکی از چهره های ادبی در سبک «آینده گرایی» است، عنوان بزرگترین شاعر دوره انقلابی را از آن خود کرد. از 13 جلد شاهکار ادبی او، 12 جلد آن پس از انقلاب اکتبر منتشر شدند. او که از 14 سالگی به حزب بلشویک پیوسته بود، فعالیت ادبی اش را از سال 1912 با انتشار مجموعه شعری با عنوان «سیلی در صورت» آغاز کرد که شامل نخستین اشعار منتشر شده او با نام «شب» و «روز» بود. پس از آن در سال 1915 «ابر شلوار پوش» را به چاپ رسانید که مهمترین اثر وی نام گرفت و او را به شهرت رسانید. ماياكوفسكي پس از آن در کنار شعر، نمایشنامه های زیادی نیز نوشت که آن ها نیز همه با موفقیت همراه بود. وي در سال ۱۹۳۰ در پی یک شکست عاطفی و نیز ممنوع الخروج شدنش از خاک شوروی، به ضرب گلوله به زندگی اش خاتمه داد.
گوتفرید کلر
گوتفرید کلر، نویسنده سوییسی چنین روزی در سال 1819 به دنیا آمد. او آثارش را به زبان آلمانی می نوشت. وی در سال 1846 نخستین مجموعه اشعارش را منتشر کرد و پس از آن از سال 1848 تا 1850 در دانشگاه هدلبرگ مشغول تحصیل شد و در آن دوران مهمترین اثرش را با عنوان «هنری سبز» منتشر کرد. او همچنین نخستین مجموعه داستان کوتاهش را با عنوان «مردم زلدولیا» منتشر کرد که اثر شاخص وی شد و شهرت او را از مرزهای ادبی آلمان فراتر برد. وي در سال 1872 «هفت افسانه» را به چاپ رساند و با این اثر وارد دوره ای دیگر از کار ادبی اش شد. كلر در سال 1890 در زوریخ دیده از جهان فروبست. در سال 1921 بنیاد «مارتین بودمر» جایزهای را به نام کلر راهاندازی کرد که هر سال به برترین اثر هنری اهدا می شود.
گارت نیکس
گارت نیکس، نویسنده استرالیایی داستان های فانتزی چنین روزی در سال 1963 در ملبورن به دنیا آمد. وی که برای نوجوانان می نویسد از سال 1998 به عنوان یک نویسنده تمام وقت مشغول به کار شد، پس از آن برای مدتی کار را ترک و دوباره از سال 2002 نوشتن را به طور جدی دنبال کرد. از آثار مهم وی می توان به مجموعه پنجگانه «پادشاهی کهن»، «برج هفتم» و مجموعه «کلید پادشاهی» اشاره کرد. «کودکان سایه» و «اعتراف شاهزادگان» از دیگر آثار اوست.
فرانچسکو پترارک
فرانچسکو پترارک ، نویسنده و شاعر ایتالیایی چنین روزی در سال 1374 برای همیشه آرمید. وی جولای 1304 به دنیا آمد و نقش مهمی در پیشرفت زبان ایتالیایی به عنوان یک زبان ادبی داشت و از وی به عنوان پدر انسان گرایی یاد می شود. قطعات شعری او در اروپا بسیار مورد توجه قرار گرفت و از سبک آن ها در طول رنسانس بسیار استفاده شد و به عنوان الگویی برای اشعار بزمی درآمد. او برای اشعار ایتالیایی اش مانند «کتاب ترانه» و «موفقیت» بسیار شهرت دارد وی در طول زندگی بسیار مورد احترام بود بهطوری که در سال ۱۳۴۱ سنای رم به او لقب ملک الشعرا را داد. در بخش تاریخ، معروفترین شعر وی «آفریقا» نام دارد که شرح حال «شیپیو آفریقانوس» فاتح رومی است. وی همچنین مجموعه ای از زندگینامه مردان مشهور تاریخ را نیز به رشته تحریر در آورده است.
ادوارد بانکر
ادوارد بانکر، نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 2005 دیده از جهان فروبست. وی دسامبر 1933 در کالیفرنیا به دنیا آمد و از زمانی که آغاز به فعالیت ادبی کرد داستان های جنایی نوشت. او کتاب های بسیاری نوشت که از بسیاری از آن ها اقتباس سینمایی شد. او بارها با عناوین مختلف از دلال دارو تا سارق بانک دستگیر شد و به زندان افتاد و نوشتن را از دوران زندان آموخت. او در 20 سال که مدتی از آن را در زندان بود چندین بار هم آزاد شد، وقت خود را صرف نوشتن کرد. نخستین رمان او سال 1973 با عنوان «درنده خوترین جانور» منتشر شد و پس از آن در سال 1977 دومین رمانش با عنوان «کارخانه حیوانات» به چاپ رسید که در آن زمان تبدیل به یک رمان پرفروش شد. «ساعات کار»، «سگ های آب انبار»، «آبي پسر كوچولو»، «سگ، سگ ميخورد» و «كارخانه حيوانات»از دیگر آثار اوست.
فرانک مک کورت
فرانک مک کورت، نویسنده ایرلندی – آمریکایی چنین روزی در سال 2009 برای همیشه آرمید. وی آگوست 1930 در بروکلین به دنیا آمد. او برای رمانش با عنوان « خاکستر آنجلا» در سال 1996 برنده جایزه ملی کتاب منتقدان و در سال 1997 برنده جایزه پولیتزر شد و در سال 1999 از این کتاب اقتباس سینمایی شد. او در سال 1999 کتاب «تیس» و پس از آن در سال 2005 «آقا معلم» را به رشته تحریر در آورد.
نظر شما