سه‌شنبه ۲۷ تیر ۱۳۹۱ - ۱۵:۱۸
«تبار‌شناسی دیار بالاگریوه» بازچاپ شد

مجموعه پنج جلدی کتاب «تبار‌شناسی دیار بالاگریوه»، از اقوام ساکن در مناطق غربی ایران، به روایت مرادحسین پاپی به چاپ سوم رسید. در این مجموعه تاریخی آداب و رسوم، رویدادهای تاریخی، آثار باستانی و پراکندگی جغرافیایی شرح داده شده است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی کتابخانه‌های عمومی لرستان، جلد نخست مجموعه پنج جلدی «تبارشناسی دیار بالاگریوه» ما را از نام و نیای بالاگریوه آشنا می‌کند و از ایلام تا خوزستان و لرستان می‌رود. از آب‌ و هوا، بیشه‌ها و آبشار‌ها می‌گذرد و به آداب و رسوم و باور‌ها می‌رسد. از میرنوروز می‌گوید و به شاعران امروز و موسیقیدانان این خطه خرم می‌رسد.

در جلد دوم، نویسنده نگاهی به حوادث تاریخی و آثار باستانی این دیار می‌افکند، از خایدالو و شاپورخواست می‌گوید و به فلک‌الافلاک و قلعه‌های هفت‌گانه و عمارت‌ها، غار‌ها و سنگ‌نوشته‌ها می‌رسد.

کتاب، در ادامه به بحث تبار‌شناسی ایل‌های بالاگریوه وارد می‌شود، ایل دیرک‌وند، طوایف و تیره‌هایش را به تفکیک و به‌صورت جامع بررسی می‌کند.

در جلد سوم اثر، به کرانه‌ شرقی رود کشکو و ایل جودکی می‌پردازد. طوایف و تیره‌های آن‌ها را برمی‌شمرد و تبارنامه‌شان را روایت می‌کند.
در بخش دیگر، به سایر ایلات و طوایف بالاگریوه می‌پردازد و از پاپی، ساکی، رشنو، کوشکی، بازگیر و سادات می‌گوید.

بخش آخر جلد سوم نیز به مشاهیر و ناموران علمی، فرهنگی، سیاسی، اجرایی و... این خطه اختصاص دارد.

اگر چه نویسنده بخشی از جلد سوم را به ایل پاپی اختصاص داده اما در دو جلد پایانی اثر به طور مفصل به این ایل می‌پردازد. پراکندگی جغرافیایی، آداب و فرهنگ، رویدادهای تاریخی، تیره‌ها و نوادگان ایل پاپی از جمله مطالب خواندنی دو جلد پایانی این کتاب است. 

«تبار‌شناسی دیار بالاگریوه» که حاصل بیش از پنج هزار ساعت مطالعه و پژوهش نویسنده بوده، در پی آن است تا کلاف سر در گم تبار‌شناسی دیار بالاگریوه را رمزگشایی کند.

این اثر در مجموع پنج هزار و 140 صفحه دارد و با شمارگان هزار نسخه از سوی انتشارات دارالسلام قم و با همکاری انتشارات افلاک بازچاپ شده است. مخاطبان می‌توانند این اثر را از کتابخانه‌های عمومی استان لرستان به امانت بگیرند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط