یکشنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۱
یکتامرام: مولفان، مشکلات سالمندان را شناسایی کنند

سید علی‌محمد یکتامرام نویسنده کتاب «اهمیت تغذیه دوره سالمندی» می‌گوید: نبود درک درست از مشکلات سالمندان از جمله دلایل کاربردی‌ نبودن اغلب کتاب‌های این حوزه است. مولفان و مترجمان باید برای ارایه راهکارهای عملی با مشکلات عدیده سالمندان آشنا شوند و مطالبی را به نگارش درآورند که در زندگی واقعی آن‌ها کاربرد داشته باشند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، ۲۵ تیرماه هر سال در ایران «روز بهزیستی و تامین اجتماعی» نامگذاری شده است. سازمان بهزیستی کشور به موجب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و در زمینه تحقق عدالت اجتماعی تشکیل شده است؛ این سازمان به منظور رسیدن به اهداف خود با اتخاذ تدابیر لازم و حمایت‌های گوناگون از کودکان نیازمند، زنان و کودکان بی‌سرپرست و نیز عرضه خدمات توانبخشی به معلولان جسمی و ذهنی، مبتلایان به بیماری‌های صعب‌العلاج، معتادان و ناسازگاران اجتماعی و همچنین پیشگیری از معلولیت‌ها و آسیب‌های اجتماعی با توجه به حفظ ارزش‌ها و کرامات والای انسانی و تکیه بر تعاون و همیاری مردم نیکوکار و همکاری‌های نزدیک روحانیان متعهد و سایر طبقات دلسوز کشور تلاش می‌کنند.

سید علی‌محمد یکتامرام، نویسنده کتاب «اهمیت تغذیه دوره سالمندی» در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره اهمیت تالیف در حوزه سلامت و تندرستی اظهار کرد: مولفان و مترجمان باید از مشکلات متعدد سالمندان آگاه باشند و مطالبی را به نگارش درآورند که در زندگی واقعی آن‌ها کاربرد داشته باشند. همچنین به موضوعات بومی در کتاب‌هایشان اشاره کنند به‌گونه‌ای که سالمندان، توانایی کاربرد آن‌ها را در استان یا منطقه خویش داشته باشند.

وی ادامه داد: همچنین مولفان و مترجمان حوزه سلامت و تندرستی به‌ویژه سلامت و تندرستی سالمندان باید شیوه زندگی، مشکلات اقتصادی، مشکلات جسمی، مسایل بهداشت و درمان و مشکلات روحی و روانی سالمندان و مخاطبان خود را در نظر بگیرند و بر اساس آن‌ها دست به تولید اثر بزنند. تنها در این صورت است که می‌توان به ارایه خدمات موثر به سالمندان مطمئن بود.

یکتامرام درباره کتاب «اهمیت تغذیه دوره سالمندی» با اشاره به این مطلب که «تغذیه و سبک زندگی، اساس همه فعالیت‌ها به شمار می‌آیند» اظهار کرد: با توجه به این‌که چند سال در روزنامه‌های بندرعباس درباره سلامت زیستن سالمندان تحقیق می‌کردم و همچنین فعالیت‌های مستمری که در بیمارستان‌ها و بهزیستی‌ها ارایه کردم، متوجه شدم که این قشر از جامعه دارای مشکلات عدیده‌ای‌ هستند که جامعه درک درستی از آن‌ها ندارد بنابراین، با چگونگی برخورد با این مشکلات نیز آشنایی ندارند.

نویسنده کتاب «اهمیت تغذیه دوره سالمندی» افزود: سالمندان اشخاص آسیب‌پذیر جامعه محسوب می‌شوند. در بدن آن‌ها تغییرات فیزیولوژیکی اتفاق می‌افتد که سالمندان را نیازمند به کمک اطرافیان می‌کند. این کتاب با هدف آشنایی سالمندان، خانواده‌ها و سایر افراد جامعه با مشکلات این قشر از جامعه تالیف شده است.

وی عنوان کرد: اختلالات متعددی در دوران سالمندی به وجود می‌آید که از آن میان می‌توان به کاهش توده عضلانی، کاهش متابولیسم، اختلالات تنفسی و قلبی، کاهش حرکات گوارشی و کاهش ترشحات گوارشی اشاره کرد. تمام این مشکلات در تغذیه سالمندان تاثیر به‌سزایی دارند. کتاب «اهمیت تغذیه دوره سالمندی» این اختلالات را معرفی کرده است و راه‌های برخورد با آن‌ها را با هدف کاهش اختلالات بیان می‌کند.

یکتامرام با بیان این‌که اگر تغذیه مناسب و صحیحی در دوران نوجوانی آغاز شود، افراد در سالمندی از سلامت و تندرستی بهره بیشتری خواهند داشت، توضیح داد: در این اثر هرم غذایی سالمندان ارایه شده است. سالمندان با توجه به این هرم غذایی که بر اساس هرم غذایی دنیا تنظیم شده است، می‌توانند با برنامه غذایی خود با درنظر گرفتن انواع مشکلاتی که دارند، آشنا شوند.

«توان‌بخشی به‌هنگام در افراد ام اس»، «توان‌بخشی به‌هنگام در اختلالات شایع بینایی»، «آموزش و درمان اختلالات جنسی در افراد ضایع نخاعی» عناوین برخی از کتاب‌هایی‌اند که به قلم سید علی‌محمد یکتامرام تالیف و منتشر شده‌اند.

دو اثر دیگر از این نویسنده حوزه سلامت و تندرستی به زودی راهی بازار نشر خواهد شد. «توان‌بخشی به‌هنگام در سکته مغزی» و «فعالیت جسمانی در دوره سالمندی» عناوین این آثار را تشکیل می‌دهند.

چاپ نخست کتاب «اهمیت تغذیه دوره سالمندی» اثر سید علی‌محمد یکتامرام با شمارگان دو هزار نسخه و 163 صفحه سال گذشته از سوی انتشارات سازمان بهزیستی کشور راهی بازار نشر شده است. چاپ دوم این اثر نیز تا حدود دو ماه دیگر از سوی همین انتشارات منتشر خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط