به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از مرکز روابط عمومی، اطلاعرسانی و امور بینالملل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نشست اعضای هیات مدیره و شورای سیاستگذاری کنگره بینالمللی استاد شهریار شنبه (۱۰ تیر) با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و شماری از نمایندگان استان آذربایجان در محل وزارت ارشاد برگزار شد.
حسینی به تشریح این نشست پرداخت و گفت: کنگره بینالمللی شعر شهریار امسال ۲۷ و ۲۸ شهریورماه و با همکاری دانشگاهها و موسسات حقیقی و حقوقی دستگاهها و نهادهای فرهنگی با حضور مهمانان داخلی و خارجی در کتابخانه ملی ایران برگزار میشود.
وی «مکتب ادبی شهریار و شعر ولایی»، «محمدحسین (شهریار) و شعر اجتماعی»، «شهریار و همای رحمت»، «استاد شهریار از دیدگاه مقام معظم رهبری»، «سیری در نظریات استاد ادب شهریار»، «پدر شعر و ادب معاصر در عرصه جهانی»، «شیوه سخن در شعر شهریار»، «ویژگیهای شعری شهریار»، «اسلام و ولایت در شعر شهریار» و «شهریار در دیدگاه جهانی» را از جمله دوازده عنوان کتاب درباره شخصیت استاد شهریار عنوان کرد که همزمان با این کنگره بینالمللی منتشر خواهند شد.
حسینی افزود: پس از فراخوانی که برای این کنگره داده شده تاکنون۱۲۰ مقاله از داخل کشور و ۴۰ مقاله از خارج به دبیرخانه واصل شده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه درباره جایگاه و ابعاد شخصیتی استاد شهریار در شعر فارسی اضافه کرد: این استاد فرهیخته شعرهای اجتماعی قابل توجهی داشت که در آنها به مسایل روز توجه نشان داده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با اشاره به شناخت مناسب کشورهای دیگر از شاعران بزرگی ماند حافظ، سعدی، مولوی، عطار و خیام گفت: این در حالی است که ما شاعران معاصری نداریم که در دنیا تا این حد شناخته شده باشند و لذا این کنگره برای معرفی شهریار به عنوان یک شاعر بزرگ به جهان است.
وی همچنین با اشاره به پیشنهاد تاسیس بنیاد بینالمللی شهریار تاکید کرد: باید اساسنامه این بنیاد ارایه تا در شورای عالی انقلاب فرهنگی بررسی شود.
حسینی گفت: این بنیاد نباید صرفا به مسایل علمی، تحقیقاتی و پژوهشی بپردازد و باید هنرمندان عرصههای مختلف با آن همکاری داشته باشند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز امیدواری کرد: با تلاشهای وزارتخانه متبوعش یونسکو سالی را به عنوان بزرگداشت شهریار نامگذاری کند.
حسینی افزود: امسال چهار شخصیت ایرانی برای این نوع بزرگداشتها در یونسکو مطرح شدهاند. این افراد عبارتند از ابن سینا و کتاب قانون او، ابوالسعید ابوالخیر، ابن رسته و علامه عبدالعلی بیرجندی.
حسینی همچنین از معرفی روستای خشت خام و نیز احیای خانه پدری شهریار در بستانآباد خبر داد و گفت: این بخش از کارهای کنگره به سازمان میراث فرهنگی محول شده است و امیدوارم دوستان این سازمان همکاری لازم را داشته باشند.
به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دامنه کوه حیدربابا که شهریار این شعر معروف خود را آنجا سروده است، به نحوی طراحی و ساخته خواهد شد که به مکانی دیدنی برای گردشگران خارجی تبدیل شود.
حسینی همچنین با اشاره به ارایه پیشنهادی برای تاسیس یک جایزه بینالمللی به نام شهریار گفت: در حال حاضر این مساله در حد پیشنهاد است، البته ما از آن استقبال میکنیم ولی تا آن زمان باید از کسانی که درباره شهریار و شعر او کار کردهاند چه ایرانی و چه خارجی قدردانی شود.
عضو کابینه دولت دهم همچنین با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر لزوم ترجمه معکوس گفت: براساس برنامههای این کنگره بینالمللی اشعار شهریار به زبانهای زنده دنیا ترجمه میشود و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی این وظیفه را بر عهده گرفته است.
حسینی یادآور شد: یک کتابخانه تخصصی درباره شهریار و شعرهای او در مقبرةالشعرا و با همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران راهاندازی خواهد شد.
شنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۱ - ۱۵:۰۶
نظر شما