آغاز عمليات اجرايي ساخت كتابخانه مركزي استان قم
آيتالله العظمي سبحاني: بايد بر كتابهاي كتابخانهها نظارت شود
مرجع تقليد شيعيان خواستار ارايه كتابهاي سازنده در كتابخانههاي عمومي شد و گفت: بايد بر كتابهاي كتابخانهها نظارت شود.-
وي تاكيد كرد: بايد در كتابخانهها، كتابهاي مثبت و سازنده عرضه شوند.
مرجع تقليد شيعيان با اشاره به اينكه دشمن ميداند پشتوانه انقلاب، ايمان مردم است، گفت: به همين دليل دشمن سعي دارد تا با هدف قرار دادن ايمان، به انقلاب ضربه وارد كند.
وي با اشاره به توجه و اهميت قرآن نسبت به كتاب ادامه داد: در قرآن 40 بار قسم ياد شده است و يكي از آنها قسم به قلم است. اين قسم زماني ياد شد كه در كل عربستان 17 نفر سواد خواندن و نوشتن داشتند.
آيتالله سبحاني با اشاره به اينكه قرآن گاهي به جان پيامبر(ص) قسم ياد كرده است، گفت: قرآن در كنار قسم به جان پيامبر(ص) به قلم قسم ميخورد و اين خود حاكي از اهميت قلم است.
وي توجه به كاغذ و قلم بيشتر در يك كشور را نشاندهنده توجه بيشتر به سواد دانست و افزود: در ايران دو شهر در راس اين توجهند و در درجه بالايي از چاپ و صحافي قرار دارند. اين شهرها همان تهران و قم هستند.
در اين مراسم همچنين حجتالاسلام محمدحسين موسيپور، استاندار قم در سخناني با ارايه آماري از وضعيت چاپ و نشر و وضعيت كتابخانههاي استان قم اظهار كرد: سال گذشته 50 ميليون جلد كتاب با10 هزار عنوان در قم منتشر شد كه پنج هزار عنوان از آنها چاپ اول بودند.
وي تعداد كتابخانههاي موجود زير نظر نهاد كتابخانههاي عمومي در استان قم را 57 باب ذكر كرد و افزود: 350 كتابخانه در سطح استان قم شناسايي شدهاند كه اين رقم، صرفنظر از كتابخانههاي مراجع تقليد به حساب ميآيد.
استاندار قم تعداد كتابهاي شناساييشده در كتابخانههاي قم را چهار ميليون جلد ذكر كرد و ادامه داد: زيربناي موجود كتابخانههاي زير پوشش نهاد كتابخانههاي كشور 28 هزار مترمربع است كه با احتساب پروژههاي در دست احداث ،به 42 هزار متر مربع ميرسد.
وي با اشاره به كتابخانههاي در دست احداث يادآور شد: كتابخانههاي در دست احداث قم عبارتند از كتابخانه مركزي با 10هزار متربع، كتابخانه نوبهار با دو هزار مترمربع، كتابخانه شهرك فاطميه(س) با هزار و 800 مترمربع، كتابخانه فاطمه الزهرا(س) با دو هزار مترمربع و كتابخانهاي كه به زودي در منطقه نيروگاه احداث خواهد شد.
حجتالاسلام موسيپور از پيشنهاد نامگذاري شهر قم به عنوان شهر كتابخانهها و احداث شهرك چاپ و نشر به عنوان اقداماتي ياد كرد كه ميتواند قم را به قطب كتابخانهها تبديل كند و منجر به ارتقاي صنعت نشر كتاب و كتابداري شود.
وي با اشاره به اينكه پروژه كتابخانه مركزي شهر قم از لحاظ اعتبارات با مشكل چنداني روبهرو نيست، اضافه كرد: اگر با جديتي كه براي در اختيار گرفتن زمين مربوط به كتابخانه كارها انجام شد، احداث كتابخانه نيز پيگيري شود، ساخت كتابخانه يك سال به طول خواهد انجاميد.
در اين مراسم حجتالاسلام مهدي عربانصاري، معاون سياسيامنيتي استاندار قم نيز در سخناني با اشاره به اينكه احداث اين كتابخانه از مصوبات سفر مقام معظم رهبري به استان قم بوده، گفت: اين كار با همكاري وزارت نفت و وزارت آموزش و پرورش آغاز شده است.
وي با اشاره به اينكه زمين اختصاص يافته براي احداث كتابخانه مركزي استان قم در نقطه مناسبي از شهر قرار گرفته است، افزود: در مقطع كنوني كه به فرهنگ اسلامي ما حمله ميشود و دشمن معاند قرآنسوزي و توهين به ائمه(ع) را به راه انداخته است، حركت ما بايد مانند دژ مستحكمي در برابر فتنههاي بزرگ و پيچيده فرهنگي آنها باشد.
در پايان اين مراسم كلنگ احداث كتابخانه مركزي استان قم و مجتمع فرهنگي همجوار آن به دست آيتالله العظمي سبحاني و محمدحسين موسيپور استاندار قم به زمين زده شد.
نظر شما