48 برگزيده دومين دوره جايزه كتاب فصل (تابستان) امروز در سراي اهل قلم معرفي شدند و جوايز خود را از دكتر محسن پرويز معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي دريافت كردند. در دومين دوره سه هزار و 952 عنوان مورد ارزيابي قرار گرفت كه در مرحله اول 145عنوان به مرحله دوم راه يافتند.
در بخش ديگري از اين بيانيه آمده است: " تجليل از اصحاب كتاب و قلم، اعم از نويسنده، شاعر، داستان پرداز، مترجم و مصحح در واقع تجليل و تكريم از شخص نيست، از انديشه، روشني، نور، بيداري و معرفت است. مولفان و پديدآورندگان كتاب را بايد راهنمايان بشر به سوي نور و دانش دانست. از اين روست كه آخرين كتاب آسماني يعني قرآن كريم به قلم و آنچه مي نگارد، سوگند خورده است."
در اين بيانيه همچنيني تصريح شده است: "وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي خود را موظف مي داند كه به مناسبت هاي گوناگون از پديدآورندگان آثار برتر علمي تقدير كند. يقينا هيچ كشور پيشرفته اي را سراغ نداريم مگر اينكه در آن به اصحاب قلم و كتاب بها دهند، آنان را قدر بدانند و در صدر بنشانند. كتاب فصل مناسبتي است تا بتوان از ميان آثار منتشر شده، برترين ها را برگزيد و با بضاعت مزجات از آنان تقدير كرد.»
در بخش ديگري از اين بيانيه درباره چگونگي داوري و مراحل آن آمده است: «در مرحله نخست در هر حوزه آثار از سوي حداقل دو داور مختصص ارزيابي شد. آثاري كه از حداقل ويژگيهاي يك كتاب ارزشمند برخوردار بودند به مرحله دوم راه يافتند. در مرحله بعد هر اثر از سوي حداقل دو داور ارزيابي دقيق و فني شد و در صورتي كه ميانگين امتياز هر كتاب به بيش از هفتاد امتياز از 100 رسيده بود به عنوان اثر برتر انتخاب شد. گرچه براساس آيين نامه كتاب فصل تنها كتابهايي كه در هر فصل چاپ ميشوند، بايد ارزيابي شوند اما در نخستين دوره به علت ضيق وقت تنها حوزه علوم انساني داوري شد.»
در بخش ديگري از اين بيانيه آمده است: «ارزيابي كتاب ها از سوي نزديك به 250 تن از انديشمندان و صاحب نظران حوزه هاي علميه، دانشگاه ها و موسسات آموزش عالي نظير دانشگاه تهران، شهيد بهشتي، تريبت مدرس، تربيت معلم، شيراز، پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي، دانشگاه آزاد اسلامي و همچنين اعضاي هيئت علمي دايره المعارف ها و موسسات پژوهشي از جمله انجمن حكمت و فلسفه ، دايره المعارف بزرگ اسلامي و دانشنامه جهان اسلام انجام شده است.»
دربيانيه هيات داوران، درباره دايره داوري اين دوره از كتاب فصل آمده است:« گرچه براساس آيين نامه كتاب فصل، تمام كتاب هايي كه در هر فصل چاپ مي شوند، بايد ارزيابي شوند، اما در دومين دوره به دليل ضيق وقت تنها آثار حوزه هاي علوم انساني و علوم پزشكي داوري شد. در گروه علوم پزشكي كتاب هاي دوره بهار نيز داوري شد. كتاب هايي كه در داوري ها شركت داده مي شوند كه در هر فصل براي نخستين بار منتشر شده باشند و افست و كتاب هاي درسي نباشند.»
اسامي برگزيدگان متعاقبا منتشر مي شود.
نظر شما