بیستونهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم عصر امروز(28 خردادماه) همزمان با عید مبعث، آغاز بهکار کرد. آیتالله محمدی گلپایگانی، رییس دفتر مقام معظم رهبری در افتتاحیه این مراسم گفت: ما معتقدیم که کلید سعادت بشر در اسلام و قرآن است.-
آیتالله محمدی گلپایگانی، رییس دفتر مقام معظم رهبری در سخنانی با بیان اینکه «هر فردی اگر امروزه دانش را بیاموزد و در آن دانش تخصصی بیابد، تنها در همان حوزه میتواند اظهار نظر کند و در زمینههای دیگر مانند انسانی عامی است.» گفت: خداوند با عطا کردن رسالت به پیامبر عظیمالشان اسلام همه علوم را در وجود ایشان قرار داد. حضرت محمد(ص) در سرزمینی مبعوث شد که علم و دانش در میانشان جایگاهی نداشت و بنا بر آنچه تاریخ روایت میکند، تنها 12 نفر باسواد بودند.
امام علی(ع) در نهجالبلاغه میفرمایند: «خداوند پیامبر را زمانی برای شما مبعوث کرد که در بدترین شرایط بودید، زندگیتان در میان سنگهای سخت صخرهها و مارهای سمی بود، آبتان آب گندیده بدبو و خوراکتان بدتر از آن». میبینیم که از علم و دانش در عربستان خبری نبود و با سوادان مکه تنها در سطح ابتدایی میتوانستند بخوانند و بنویسند. دخترانشان را زنده به گور یا با خفت و خواری از او نگهداری میکردند و خداوند در قرآن میفرماید که اعراب زمانی که میشنیدند دختری خداوند به آنها عطا کرده است رنگ از رخسارشان میپرید. این سرزمینی بود که پیامبر در آن بهدنیا آمد و رشد کرد.
وی افزود: در این سرزمین تمام رذایل شایع بود و خبری از علم دانش و کتاب نبود. در چنین محیطی وقتی فردی پیدا شود که از دانش، علم و کتاب سخن بگوید و با صدای بلند اعلام کند که «طلب علم برترین فضایل است» یا در جای دیگری بفرماید که «ز گهواره تا گور دانش بجوی»، بسیار حایز اهمیت است. علاوه بر این شیوه حکومت پیامبر به گونهای بود که ایشان بیآنکه از فردی کمترین کمکی بگیرد، قادر به اداره امورات حکومتی به بهترین شکل بودند.
گلپایگانی با اشاره به شیوه «بردهداری» درکشور سوئد در کتاب روحالقوانین مونتسکیو گفت: در این کشور 400 سال پیش اگر بردهای اربابی را میکشت، باید تمام بردههای آن خانه سربریده میشدند و پیامبر اسلام در 1400 سال پیش میفرماید که هیج برتری بر شما نیست جز به خاطر تقوا. ما معتقدیم که کلید سعادت بشر در اسلام و قرآن است.
وی افزود: اکنون زمزمه بیداری اسلامی در حال اوج گرفتن است. صدای استکبار ستیزی در جهان اسلام بلند است و گرچه مستکبران میکوشند با ترفندهای گوناگون جلوی این موج را بگیرند اما نخواهند توانست. بر اساس روایات زمانی اسلام فراگیر میشود که عموم مردم به کمال برسند و بدانند که هیچیک از مکاتب بشری راهگشا نیست و این امر نزدیک است.
سرپرست سازمان اوقاف نيز پيش از تشريح برنامههاي اين دوره از مسابقات بينالمللي قرآن كريم با بیان اینکه «عید مبعث، عید رهایی و آزادی همه بشریت و بهویژه مسلمانان است» مسابقات بینالمللی را فرصتی برای خدمت به کتاب حق دانست و گفت: انحرافی در قرآنی که از جانب خداوند نازل شد وجود ندارد. این کتاب به قلب رسول خدا نازل شد. خداوند را بر این نعمت بزرگ شاکریم که برترین نعمت خود را همانطور که در سوره الرحمن آن را بهترین نعمت میداند بر پیامبر اسلام نازل کرده است. خداوند را شاکریم که با لطف خود به واسطه پیامبر عظیمالشان ما را راهنمایی کرد تا با این کتاب الهی و ائمه هدی در هر موقعیتی انس و ارتباط داشته باشیم و به برکت آن گردهم آییم و از خداوند میخواهیم که به ما توفیق قدردانی از این نعمت را عطا کند.
سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه سپس به بخشي از پيام امام خمینی(ره) رهبركبير انقلاب اسلامي استناد كرد كه «هان! ای قطرههای جدا از اقیانوس قرآن و اسلام، بهخود آیید و به این اقیانوس الهی متصل شوید و به این نور مطلق بپیوندید تا چشم طمع جهانخواران از شما ببرد و دست تجاوز آنان قطع شود و به زندگانی شرافتمندانه و ارزشهای انسانی برسید» و گفت: بیستونهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن در حالی آغاز بهکار میکند که حدود 70 کشور از کشورهای مختلف جهان در آن شرکت دارند. 47 نفر حافظ و 56 نفر قاری از کشورها و قارههای مختلف در این مسابقات حضور دارند که 14 داور بینالمللی بر آنها نظارت خواهند داشت. از این تعداد 9 نفر از داوران، خارجی و پنج نفر از داوران، ایرانی هستند.
وی افزود: ایران در این دوره از مسابقات با دو نماینده حضور دارد که قاریان برتر جمهوری اسلامی ایران در مسابقات کشورند.
محمدی سپس به برنامههای حاشیهای این مسابقات اشاره کرد و گفت: همایش تجلیل از بانوان قرآنی در روز 31 خردادماه، همایش پژوهشهای قرآنی با تجلیل از 45 پژوهش قرآنی برتر در روز یک تیرماه و برگزاری نمایشگاه فرهنگی محصولات قرآنی با شرکت 50 غرفه در حاشیه این مسابقات از برنامههای حاشیهای این همایشاند که بیانگر توانمدیهای جمهوری اسلامی در زمینه قرآن است.
وی افزود: قرار است بیش از 20 محفل قرآنی در استانهای تهران و مشهد با حضور قاریان بینالمللی خارجی که برای این دوره از مسابقات به ایران آمدهاند و با همراهی قاریان بینالمللی ایرانی برگزار شود.
علي محمدي از برگزاری نشستهای تخصصی قرآنی نوجوانان و جوانان در حاشیه این مسابقات خبر داد و گفت: برای برگزاری این مراسم 12 کمیته مختلف تشکیل شده است و برای نخستینبار تمام موسسهها و نهادهایی که فعالیت قرآنی دارند برای برگزاری این مراسم دستاندرکار بودهاند.
تلاوت قرآن کریم از سوی «احمد المعینه» این بخش آیین افتتاحیه این مسابقات بود.
بیستونهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم تا دوم تیرماه سال جاری(1391) در برج میلاد تهران برپاست.
نظر شما