چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۷:۰۰
پراکنده‌كاري، ناشر را از مسير اصلي منحرف مي‌کند

مدير مسوول نشر «هاني» همدان گفت: من انتشارات كتاب‌هاي تخصصي را انتخاب کرده‌ام، زيرا اعتقاد دارم افرادي در حرفه نشر موفق‌ترند، که به رشته خاص و ويژه‌اي توجه دارند و ناشراني که به اصطلاح پراکنده‌كاري مي‌کنند، از مسير اصلي نشر منحرف خواهند شد.-

عبدالحميد حاجيان در گفت‌وگو با خبرگزاري کتاب ايران(ايبنا)، اظهار کرد: به عنوان ناشر تخصصي آثار آشپزي و شيريني‌پزي در استان همدان، از سال 1376 تاکنون توانسته‌ام افزون بر 200 عنوان کتاب تخصصي اين حوزه را روانه بازار کتاب کنم.

وي ادامه داد: همچنين افزون بر 80 عنوان از آثار اين نشر به قلم «پريا گوهريان» مدرس آشپزي و شيريني‌پزي به رشته تحرير درآمده‌اند.

حاجيان با بيان اين‌كه «نشر هاني در ميان مخاطبان خود به‌ويژه بانوان جايگاه مطلوبي يافته است» اظهار کرد: در نظرگرفتن قدرت خريد مردم و بهاي پايين آثار اين نشر، سبب مقبوليت نوشتارهاي نشر هاني در خانواده‌ها شده است.

وي درباره استقبال مردم از بيست و پنجمين نمايشگاه بين‌المللي کتاب تهران گفت: استقبال از نمايشگاه تهران خوب بود اما خريد کتاب به اندازه حضور مردم در مصلا گسترده نبود. در حقيقت، به کتاب در سبد هزينه‌هاي خانواده کمتر توجه مي‌شود.

حاجيان افزود: تبليغ‌ها و اطلاع‌رساني براي خريد کتاب بايد در تمامي روزهاي سال صورت گيرد تا توجه به جايگاه کتاب، فرهنگسازي لازم در اين باره انجام شود. اين در حالي است که اغلب در زمان برپايي نمايشگاه کتاب، تبليغات به اوج مي‌رسند و تا سال آينده و برگزاري نمايشگاهي ديگر، اطلاع‌رساني کتاب ديده نمي‌شود.

وي ادامه داد: والدين تا زماني که فرزندانشان در سنين کودکي‌اند، کتاب‌هايي مناسب سن‌ آن‌ها را برايشان تهيه مي‌کنند. در حالي كه مزمان با افزايش سن فرزندان، نياز به آگاهي و دانش آن‌ها در زمينه‌هاي گوناگون هم افزايش مي‌يابد، متاسفانه توجه خانواده‌ها‌ به اين موضوع کمتر مي‌شود.

اين ويراستار ادبي با اشاره به اين‌که اقتصاد نشر هم بخشي از نشر محسوب مي‌شود، افزود: ناشران نيز بايد جلوه‌هاي ديدني و خواندني کتاب را بالا ببرند و با تعيين بهاي مناسب کتاب، فرصت استفاده از محتواي کتاب‌ها را براي مردم ايجاد کنند.

وي با بيان اين‌که کارکرد مصلاي امام خميني(ره) مناسب برگزاري نمايشگاه بين‌المللي کتاب نيست، گفت: موقعيت جغرافيايي مصلاي امام خميني(ره) بسيار خوب است، چراکه بازديدکنندگان به انواع وسايل نقليه عمومي دسترسي دارند اما فراموش نكنيم كه اين بناي بزرگ را براي برپايي نمايشگاه کتاب احداث نکرده‌اند و مناسب اصول و ساختار علمي يک نمايشگاه ساخته نشده است.

حاجيان اظهار کرد: چينش غرفه‌ها به شيوه الفبايي نيز باعث شده تا بازديدکنندگان کمتري از غرفه‌هاي انتهايي نمايشگاه ديدن کنند.

بيست و پنجمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران از 13 تا 23 ارديبهشت ماه در مصلاي بزرگ امام خميني(ره) تهران با حضور ناشران داخلي و خارجي برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط