شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۴:۱۵
كريم‌زاده: «قلب‌هاي نارنجي» را با هدف آگاهي نوجوانان درباره مواد مخدر نوشتم

نويسنده كتاب «قلب‌هاي نارنجي» در نشست نقد و بررسي اين اثر كه با حضور مخاطبان كتاب برگزار شد؛ مهم‌ترين دليل خود براي نگارش اين رمان نوجوان را بيداري بچه‌ها درباره مواد مخدر دانست و اظهار كرد: «قلب‌هاي نارنجي» را با هدف آگاهي نوجوانان درباره مواد مخدر نوشتم./

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، به نقل از ستاد خبري سراي اهل قلم بيست و پنجمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران، نشست نقد و بررسي كتاب «قلب‌هاي نارنجي» با حضور مينو كريم‌زاده، نويسنده كتاب و دانش‌آموزان مدرسه راهنمايي ايتام جعفري در سراي كودك نمايشگاه كتاب تهران برگزار شد.

در ابتداي اين نشست، كريم‌زاده درباره موضوع داستان كتاب «قلب‌هاي نارنجي» گفت: اين كتاب درباره نوجونان امروز و مسائل آن‌هاست و بيشتر درباره بچه‌هايي حرف مي‌زند كه دوست دارند ديده شوند.

اين نويسنده ادامه داد: شخصيت اصلي اثر، دختري به نام ساده است كه خانواده‌ متوسطي دارد و با دختري به نام آلما آشنا مي‌شود كه از خانواده مرفه‌تري است. ماجراهايي در داستان به وجود مي‌آيد كه شخصيت آلما تحت تاثير ساده تغيير مي‌كند.

وي معاصر بودن موضوع داستان را يكي از ويژگي‌هاي آن دانست و افزود: طرح مسائلي كه بچه‌ها با آن سر و كار دارند و واقعي و ملموس بودن داستان و شخصيت‌ها باعث شده بچه‌ها به خوبي با آن ارتباط برقرار كنند.

در بخش بعدي اين جلسه، نوجوانان سوالات خود را درباره كتاب با نويسنده اثر در ميان گذاشتند. يكي از حاضران پرسشي را درباره دليل  استفاده نكردن از تصوير در كتاب مطرح كرد. نويسنده در پاسخ به اين سوال گفت: من دوست داشتم تصاوير سياه قلم در كنار متن اين اثر استفاده شود ولي به دليل اينكه ناشرنتوانست تصويرگري بيابد كه تصويري مطابق ويژگي‌هاي مورد نظر ما ترسيم كند، موضوع استفاده از تصوير در كتاب منتفي شد.

يكي ديگر از مخاطبان كتاب از نويسنده خواست درباره انگيزه خود از نوشتن «قلب‌هاي نارنجي» صحبت كند. كريم‌زاده ارتباط با بچه‌ها را يكي از انگيزه‌هاي خود از نگارش اين اثر معرفي كرد و ادامه داد: مهم‌ترين دليل من از نگارش «قلب‌هاي نارنجي» بيداري بچه‌ها درباره مواد مخدر بود. اين كتاب را با هدف آگاهي نوجوانان درباره مواد مخدر نوشتم.

يكي ديگر از دانش‌آموزان مدرسه راهنماي ايتام جعفري يكي از گفت‌وگوهاي كتاب را قرائت كرد و پس از خواندن اين بخش از داستان  و با توجه به وجود كلمه ناشايست در متن به نويسنده گفت: بهتر نبود واژه‌هاي بهتري را در كتابتان به كار ببريد؟

نويسنده كتاب «پيش از بستن چمدان» در پاسخ به اين اظهار نظر گفت: بچه‌ها كلماتي مانند اين‌را به كار ِمي‌برند البته دنياي آن‌ها پاستوريزه‌تر است اما من فكر كردم اگر زياد هم دنياي آن‌ها را پاستوريزه تصوير كنم فضاي داستان مصنوعي مي‌شود.

مخاطب ديري درباره دليل انتخاب نام «قلب‌هاي نارنجي» براي اين اثر سوال كرد و نويسنده در پاسخ گفت: قلب سرخ رنگ است و دليل من از انتخاب نام «قلب‌هاي نارنجي» براي اين اثر اين بود كه نشان بدهم نوجوانان هنوز به رشد كاملي نرسيده‌اند. يك نقطه بر روي زمينه‌اي از رنگ نارنجي خود را به خوبي نشان مي‌دهد اما روي رنگ سرخ‌ به سختي مشخص مي‌شود. اين موضوع نشان از تاثيرپذيري نوجوانان دارد؛ آن‌ها همان‌طور كه مي‌توانند تصميمات درستي بگيرند ممكن است اشتباه كرده و نادرست عمل كنند.

يكي ديگر از حاضران از نويسنده خواست كساني را كه در نوشتن اين كتاب به او كمك كرده‌اند معرفي كند. كريم‌زاده اظهار كرد: بچه‌هاي دور و برم به من كمك زيادي كردند. در حقيقت به زندگي آن‌ها نگاه كردم تا ببينم مسائلشان چيست.

يكي ديگر از پرسش هاي طرح شده درباره شيوه انتخاب نام براي شخصيت‌هاي داستان و ارتباط آن با ويژگيهاي هر فرد بود. نويسنده «قلب‌هاي نارنجي» در اين‌باره توضيح داد: نام‌هاي ساده و آلما را دوست داشتم و دليل خاصي در انتخاب اين نام‌ها نداشتم. البته ساده اسم خاصي است ولي بر خلاف اين نام ساده شخصيت پيچيده‌اي دارد.

وي افزود: شما مي‌گوييد سهراب شخصيت منفي است اما من فكر مِ‌كنم شخصيت سهراب منفي نيست. او سيگار مي‌كشد و اين كار بدي است اما در كل شخصيت او بد و منفي نيست و بالاخره با هم‌دلي خانواده‌اش نجات مي‌يابد.

كريم‌زاده درباره پيشنهاد دوستانه‌اي كه در پايان داستان ارايه داده است، اظهار كرد: من فكر كردم خوب است به صورت دوستانه از بچه‌ها بخواهم چشم‌هايشان را باز و حواسشان باشد كه درست انتخاب كنند.


نشست نقد و بررسي كتاب «قلب‌هاي نارنجي» ساعت 11 تا 13شنبه 16 ارديبهشت ماه در سراي اهل قلم كودك و نوجوان نمايشگاه كتاب تهران برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها