انتشارات علم و حرکت 25 عنوان کتاب تازه منتشر شده را به بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب آورده است. به گفته مدیر این انتشارات، 12 عنوان کتاب تازه تالیف این انتشارات، به دلیل گرانی بهای کاغذ نتوانستند برابر دید مراجعان بزرگترین نمایشگاه کتاب خاورمیانه قرار گیرند.-
وی در پاسخ به این سوال که «آيا نرسیدن کتابها به نمایشگاه تاثیری در قرارداد ناشر و نویسنده هم خواهد داشت» گفت: تلاش علم و حرکت این است که این روند تاثیری بر قرارداد نگذارد و ما کوشیدهایم در برخی موارد با تغییر فونت اثر و برداشت فیلم مجدد کتاب، تاثير افزایش بهای کاغذ بر قيمت کتابها را به حداقل برسانیم؛ برای نمونه کتاب «یادگیری و کنترل حرکتی» که در دو جلد 968 صفحه را به خود اختصاص داده بود با این کار به 800 صفحه کاهش دادیم.
مدیر انتشارات علم و حرکت درباره پرفروش ترین کتابهای این انتشارات گفت: انتظار داریم که امسال چهار کتاب انتشارات علم و حرکت عنوان پرفروشترین آثار این انتشارات را به خود اختصاص دهند. نخستین این کتابها با عنوان «روشهای تغییر در تندرستی و تربیت بدنی، علوم ورزشی و تفریحات» با ترجمه بهروز عبدلی و منصور احمدی تفریحات و تربیت بدنی در کشور آمریکا را بررسی كرده است. چاپ دوم کتاب «روابط عمومی ورزشی» نوشته دکتر حمید قاسمی با همکاری سارا کشگر و ناتاشا قلعه نیز کتاب دیگری است که با استقبال دانشجویان مواجه شده است و انتظار میرود که در نمایشگاه امسال فروش خوبی را تجربه کند.
وی از چهارمین ویرایش کتاب «یادگیری و عملکرد حرکتی» به عنوان دیگر اثر پراستقبال این انتشارات یاد کرد و گفت: این اثر نوشته «اشمیث و ریس برگ» است که به قلم علی حسین ناصری ترجمه شده است.
شاهوردیان آخرین کتابی که انتظار فروش خوبی از آن دارد را یکی از تالیفات «دیوید گالاهو» با عنوان «رشد حرکتی در دوران مختلف زندگی» دانست و گفت این اثر را رسول حمایت طلب با همکاری علیرضا فارسی، دکتر فولادیان و دکتر موحدی ترجمه کردهاند.
وی در ارزیابی خود از بیستو پنجمین نمایشگاه کتاب تهران گفت: مصلای تهران مكان مناسبی برای برپایی نمایشگاه کتاب نیست و هرگز نمیتواند رضایت ناشران را برآورده کند. زیرا ناشران در این مکان همواره دغدغه تهیه مکان دارند. همه ناشران باید بتوانند در مکانی مسقف مانند شبستان به ارایه آثارشان بپردازند. هرچند این سالن هم کاربری برگزاری نمایشگاه را ندارند و ناشران حاضر در این سالن هم با دغدغههای دیگری مواجهاند.
شاهوردیان درباره نقش اطلاعرسانی در معرفی کتابهای ورزشی گفت: اکنون تلاقی تولید و مصرفکننده علم بی واسطه صورت میگیرد و خبرگزاری کتاب ایران تا حدود بسیار زيادي توانسته در این بین نقشآفرینی کند به گونهای که بسیاری از مراجعان انتشارات علم و حرکت را افرادی تشکیل میدهند که تازههای این انتشارات را برای نخستین بار از سایت خبرگزاری کتاب ایران مشاهده کرده بودند. در این میان رسانه ملی میتواند در معرفی کتاب اهتمام بیشتری به خرج دهد و در کنار برنامههایی که در حوزه ورزش پخش میکند به معرفی کتابهای ورزشی و نویسندگان ورزشی هم توجه نشان دهد.
وی افزود: جای آن دارد که برنامه پر مخاطبی مانند «90» و شبکه ورزش، ضمن بهرهگیری از نویسندگان شاخص ورزشی آثار این نویسندگان را هم به مخاطبان معرفی کند تا این نویسندگان تنها به عنوان کارشناس معرفی نشوند و آثارشان در حاشیه قرار نگیرند.
مدیر انتشارات علم و حرکت، میزان عشق و علاقه ناشران و نویسندگان ورزشی را وابسته به نوع نگرش آنان نسبت به علم و دانش دانست و گفت: برخی نويسندگان حوزه تربيتبدني تنها برای دریافت امتیاز به تالیف کتاب میپردازند در نتیجه تنها به سود و امتیاز میاندیشند و در مقابل قشری از فرهیختگان و استادان دانشگاه با عشق و علاقه قلم میزنند. درخواست ما از مسوولان دانشگاه این است که به نویسندگان علاقهمند حوزه ورزش توجه بیشتری نشان دهند و با خرید کتابهای مفید و ارایه آن به دانشجویان از کپیبرداری کتابهای مفید و مرجع این رشته جلوگیری کنند.
شاهوردیان درباره امکان حضور این انتشارات در عرصه نشر کتابهای دانشگاهی و عمومی گفت: در این راستا همسرم (روزیک درآوانسیان) از ابتدای سال 1390 در حال انتشار کتابهای حوزه عمومی و دانشگاهی در قالب انتشارات دیگری با نام «آونگ» است. این انتشارات کتابهای حوزه جامعهشناسی و روانشناسی را منتشر میکند.
نظر شما