تقویم امروز یادآور نام چهره های ادبی چون «هنری فیلدینگ»، «ولاديمير ناباكوف»، «لوییس گلوک»، «ژانت ایوانوییچ» و «جورج استرینهیلم» است.-
هنری فیلدینگ
هنری فیلدینگ که از او به عنوان بنيانگذار سبك رئاليسم در ادبيات انگلستان ياد مي شود، 22 آوریل 1707 در شهر ایست استور در سامرست انگلستان متولد شد. شهرت فيلدينگ تا حد زيادي متكي به رمان هاي اوست. او در سال 1728 انگلستان را به قصد هلند ترك كرد و در آنجا در دانشگاه لندن در رشته حقوق شروع به تحصيل كرد اما يك سال بعد تحصيل را رها و در لندن ساکن شد.
نخستين رمان او به نام «ژوزف اندروز» در سال 1742 منتشر شد. وی پس از آن رمان كوتاهي به نام «شاملا» به معناي خدعه و ريا که بر وزن «پاملا» ساخته بود منتشر كرد و اين اثر در حقيقت جوابيهاي به رمان «پاملا» اثر نويسندهاي به نام ريچاردسون بود، كه در اندك زماني با اين رمان به شهرت و ثروت رسيده بود اما فيلدينگ از آن گونه تزوير و ريايي كه در اين اثر «پاملا» زير نام پاكي و پاكدامني دوشيزگان در برابر مردان تبليغ ميشد، به شدت رنجيدهخاطر شد. اين بود كه در پاسخ، بدون ذكر نام خود، و با اين كار، به مقابله با بدآموزيهاي رمان ريچاردسون پرداخت.
در سال 1749، شاهكار او یعنی «تام جونز» منتشر شد و در پی آن «امليا» به چاپ رسيد. از آن زمان به بعد، به دليل مطالعه و كار زياد، وضعيت جسماني فيلدينگ به سرعت رو به تحلیل رفت. او در سال 1753 از مسند قضاوت استعفا كرد و به توصيه پزشكان، براي بازيابي سلامت، راهي پرتغال شد. وی در هشتم اكتبر 1754، در حالي كه چهل و هفت سال بيشتر نداشت، در ليسبون چشم از جهان فرو بست.
آخرين اثر وی «خاطرات سفر ليسبون» است كه در آن تلاش هاي بيثمرش را در جستوجوي بازيافتن سلامتي، به شيوهاي گيرا، بازگو كرده است. اين اثر، پس از مرگ فيلدينگ، در سال 1755 انتشار يافت.
ولادیمیر ناباکوف
ولادیمیر ناباکوف در 22 آوریل ۱۸۹۹ در سن پترزبورگ به دنيا آمد و نام خود را به عنوان يكي از بزرگترين نويسندگان و شاعران روسي و انگليسي قرن بيستم در تاريخ ثبت كرد. وي نویسنده رمان، داستان کوتاه، مترجم و منتقد چندزبانه روسی-آمریکایی بود. او كه نخستين مجموعه شعرش را در 15 سالگي خلق كرد، تحصیلاتش را در دانشگاه کمبریج گذراند و پس از چند سال تبعید اجباری در اروپا، در سال ۱۹۴۰ به آمریکا رفت و تا اواخرعمرش آنجا ماند. ناباکوف با انتشار رمان لولیتا به اوج شهرت رسید. او این رمان را در سال ۱۹۵۵ میلادی و به زبان انگلیسی نوشت و در پاریس آن را منتشر کرد.
ناباكوف تا زمان مرگش در سال ۱۹۷۷، ۱۸ رمان، ۸ مجموعه داستان کوتاه، ۷ کتاب شعر و ۹ نمایشنامه منتشر کرد و پس از درگذشتش نيز آثار ديگري از او به چاپ رسيد.
«پنین»، «دفاع لوژین» ، «خنده در تاریکی»، «زندگی واقعی سباستین نایت»، «دعوت به مراسم گردن زنی»، «ماری» و «چشم» شماري از آثار اين نويسنده برجسته است.
لوییس گلوک
لوییس گلوک ملك الشعرای پیشین آمریكا در چنین روزی در سال 1943 دیده به جهان گشود. وی مجموعه های شعر معروفی چون «آورنو»، «هفت عصر» و «ویتا نووا» را در كارنامه ادبی خود دارد. او در سال 2003 توانست جایزه شعر کتابخانه کنگره را به خود اختصاص دهد و همچنین جایزه «والاس استیونس» را نیز دریافت كرد.
ژانت ایوانوییچ
ژانت ایوانوییچ نویسنده آمریکایی در چنین روزی در سال 1943 در نیوجرسی به دنیا آمد. او شغلش را با نوشتن رمان های کوتاه عاشقانه با نام مستعار استفی هال در سال 1987 آغاز کرد. ايوانوويچ نويسنده بيش از 15 جلد رمان، با انتشار آخرين رمان خود «سيزدهمين بدجنسي بي ثمر» توانست توجه منتقدان و اهل ادب و آمریکایی ها را به خود جلب کند. از ديگر آثار او مي توان به «يك نفر به خاطر پول»، «عشق دلچسب» و «دختري در مترو» اشاره كرد.
جورج استرینهیلم
جورج استرینهیلم شاعر و نویسنده مشهور سوئدی در چنین روزی در سال 1672 چشم از جهان فرو بست. وی در سال 1598 در روستایی در دالارنا سوئد دیده به جهان گشود. وی در دسامبر 1669 به عنوان مرد جامعه سلطنتی انتخاب شد. «هرکول» عنوان مشهورترین اثر ادبی اوست.
نظر شما