به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، دكتر مرتضي يماني در اين مراسم كه به همت انجمن علمي چاپ و با حضور جمعي از فعالان حوزه چاپ و هيات مديره تشكلهاي صنفي همراه بود، با بيان اين مطلب افزود: پيش از اين راهنماي جامعي براي طراحان و فعالان صنعت چاپ وجود نداشت تا تاثير رنگها، نورها را قبل و بعد از چاپ مقايسه كنند.
وي ادامه داد: طراحان و چاپخانهداران علاقهمند به فراگيري و آشنايي با چگونگي قرار گرفتن رنگها روي يكديگرند و اين مجموعه ميتواند به عنوان يك راهنماي جامع به آنان كمك كند.
يماني با بيان اينكه اغلب طراحيها و كارهاي چاپي اين نمايشگاه با دست انجام شده است، اظهار كرد: تلاش شده است رنگها با لايحههاي مختلف در اين طرحها تركيب شوند و رنگهاي نو و جديدي را به نمايش بگذارند.
وي تصريح كرد: در اين نمايشگاه مجموعهاي از آثار دربردارنده موضوعاتي مانند تاثير حرارت بر رنگها، معرفي رنگهاي اصلي، نمودهاي تنپلاتهاي آبي، قرمز و زرد و مجموعه چاپ سنگي است كه در دانشگاه گلاستر انگلستان در قالب مختلف ارايه شدهاند.
در ادامه اين مراسم، نايب رييس اتحاديه چاپخانهداران تهران نيز در سخناني گفت: صنعت چاپ، صنعتي است كه در همه زمينهها موجب رشد و تعالي بشر است و امروز در اين مجموعه شاهد تماشاي زيباييهاي اين هنر صنعت هستيم.
مصطفي تينايتهراني ادامه داد: افرادي كه در صنعت چاپ مشغول كارند، اغلب به خلق زيباييها و طراحيهاي متنوع در اين بخش فعالند و ميتوان نمونهاي از اين نكتهها را در نمايشگاه مشاهده كرد.
وي با بيان اينكه انجمن علمي چاپ نيز برنامهريزي منسجم و خوبي در برگزاري نمايشگاه داشته است، اظهار كرد: اميدواريم حضور اين انجمن در بدنه صنعت چاپ كشور موجب رشد و ارتقاي علم در بخشهاي مختلف صنعت شود.
مدير انجمن علمي چاپ نيز در بخش پاياني اين مراسم، با اشاره به زحمات دكتر يماني در جمعآوري اين مجموعه، گفت: اين انجمن در تلاش است با جمعآوري آرا و نظرات افراد نخبه، نمايشگاهها و سمينارهاي آموزشي متنوعي را براي صنعت چاپ و دانشجويان اين حوزه برگزار كند.
محمد بيطرفان افزود: اگر چه حدود 200 سال از ورود صنعت چاپ به كشورمان ميگذرد و فعاليتهاي زيادي در بدنه صنف و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به عنوان متولي انجام شده است اما متاسفانه مسايل علمي و پژوهشي اين صنعت مغفول مانده است.
وي با بيان اينكه تاكنون مجموعهاي مديريت اين حوزه را به عهده نگرفته است، اظهار كرد: اگر چه در دانشگاه جامع علمي و كاربردي، رشته چاپ تاسيس شده است ولي هنوز فرصتهاي بسياري براي فعاليت در كارهاي علمي اين صنعت باقي مانده است.
بيطرفان تصريح كرد: انجمن علمي چاپ در تلاش است به عنوان پل ارتباطي صنعت و دانشگاه، ماموريتهاي مختلفي را انجام دهد تا به عنوان پيونددهنده هر دو حوزه، زمينه رشد و ارتقاي اين صنعت را فراهم كند.
وي گفت: صنعت چاپ يكي از تاثيرگذارترين صنايع جهان است ولي متاسفانه از بسياري عرصههاي علمي و دانشاندوزي در اين صنعت غافل ماندهايم.
مدير انجمن علمي چاپ، همكاري با استادان دانشگاه و انجمنهاي علمي و آموزشي را يكي از اولويتهاي اين انجمن اعلام كرد و ادامه داد: با توجه به اينكه براي ثبت انجمن علمي نياز است 60 درصد اعضاي آن استاد تمام و يا دانشيار دانشگاههاي كشور باشند، اكنون فعاليتهاي ما به صورت محدود دنبال ميشود و در آيندهاي نزديك عضوگيري گسترده خود را شروع خواهيم كرد.
بيطرفان يادآور شد: انجام تحقيق و پژوهش در حوزههاي مختلف اين صنعت، همكاري با نهادهاي اجرايي، علمي و پژوهشي، همچنين ترغيب و تشويق محققان براي فعاليت در انجمنهاي علمي و ارايه آموزشهاي علمي و فني از ديگر موضوعاتي است كه در اولويت كاري انجمن قرار دارد.
نمايشگاه گرافيك تا چاپ يكم تا نهم اسفند ماه از ساعت 10 تا 14 در نگارخانه دانشگاه تهران واقع در خيابان انقلاب، خيابان قدس شرقي برپاست.
دوشنبه ۱ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۰:۵۰
نظر شما