رییس مجلس شورای اسلامی در مراسم یادمان نخستین جشنواره علامه عسکری که دیروز (27بهمن) در قم برگزار شد، گفت: علامه عسکری شخصیت شناخته شده و آشنایی در همه کشورهای مسلمان است. کلام و کتابهای او، آثار بسیار تاثیرگذاری میان همه مسلمانان محسوب می شوند و امروز ما باید امتداد درستی برای فکر او ایجاد کنیم.-
رییس مجلس شورای اسلامی در این مراسم علامه عسکری را از شخصیتهای نادری دانست که در دنیای اسلام شناخته شده است و افزود: علامه عسکری بر زمینههایی تمرکز میکرد که از چشم دیگران پنهان مانده بود. وی در مسال مهم عالم اسلام، یعنی در مسایل کانونی، تمرکز ذهنی بالایی داشت و این مسایل را با حساسیت دنبال میکرد.
لاریجانی، علامه عسکری را دارای شخصیتی همهجانبه و دارای ابعاد وجودی و فکری گوناگون دانست و ادامه داد: تاسیس مدارس اسلامی ابتکار او بود. ايشان ميخواستند تا افراد خاصی را تربیت کنند و نظام درسی حوزههای علمیه را به نحوي رشد دهند تا یک نظام عقیدتی را بسط يابد که پایه اصلی آن قرآن و توجه دادن به مکتب اهل بیت(ع) باشد.
رييس مجلس در ادامه در اشاره به برخی ویژگیهای خاص و ممتاز علامه عسکری گفت: یکی از خصوصیات او که در علمای اسلامی کمتر نظیر آن را دیدهایم، این بود که در میدان حریف، از نظر فکری با همان مستندات حریف، از حریم شیعه و اهل بیت(ع) دفاع میکرد. این کار بسیار مشکلی است که شخصی با روایات و نصوص اهل سنت از شیعه دفاع کند و جایگاه شیعه را تغییر دهد که علامه عسکری در این عرصه پیروز میدان بود.
وی ادامه داد: توجه به این نکته بسیار مهم است، زیرا امروز به همان اندازه که شرایط ایران تغییر کرده، فشارها نیز به جهان تشیع افزایش یافته است، زیرا ایران را مهد تفکر شیعی میدانند. پاسداری از حریم اهل بیت(ع) باید فاضلانه صورت بگیرد و به همین دلیل، امروز اقتباس از فکر و روش و رفتار علامه عسکری ضروری است.
لاریجانی در بیان یکی دیگر از ویژگیهای بارز شخصیت علامه عسکری اظهار کرد: وی در آموزشهای دینی از روشهای سخت و دشوار استفاده نمیکرد و معتقد بود که باید این آموزشها آسان باشد و در این راستا برخی کتابها را برای تدریس در حوزه نوشت که تحولی در حوزه علمیه ایجاد کرد. از سوی دیگر، به لزوم تخصصی شدن فقه معتقد بود و این نشان میدهد که ذهن او درگیر تحولات است، یک جنبه آن درباره دفاع از حریم ولایت و جنبه دیگرش این است که چگونه میتوانیم در آموزش علوم اسلامی تحول ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: یکی دیگر از کارهای مهم علامه عسکری که کمتر بدان توجه شده، «تربیت کادر» است. متفکران زیادی داریم که نظرات بدیعی داشتهاند اما چون برای اداره جامعه اسلامی ساز و کار تربیت نیرو نداشتهاند، درخشندگی آنها زود افول کرده است اما علامه عسکری در دوران خود، با وجود اینکه کار بسیار دشواری بود و به تنهایی وارد آن عرصه شد، دانشکده اصول دین را تاسیس کرد. این کار نتایج بسیار مهمی به همراه داشت، چنان که برخی چهرههای مهم فرهنگی و اجتماعی در ایران و عراق و... از این دانشکده فارغالتحصیل شدهاند. این نشاندهنده دوراندیشی علامه عسکری است و بیان کننده این است که وی افقهاي دور را میدید و برای آینده جهان اسلام برنامه داشت.
رییس مجلس شورای اسلامی شناخت علامه عسکری نسبت به استعمار و روشهای آن را از ویژگیهای برجسته وی دانست و گفت: نکتهای که در علمای دیگر نیز دیده میشود و در علامه عسکری عمیقتر بود، شناخت دقیق وی از استعمار بود. او نسبت به تهاجمی که غرب به فرهنگ اسلامی دارد، حساسیت ویژهای داشت و در بیشتر آثار و گفتههایش این نکته بارز است. علامه عسکری فهم بسیار عمیقی نسبت به استعمار فرهنگی در کشورهای اسلامی داشت؛ با اینکه استعمار فرهنگی معمولا به آسانی خود را نشان نمیدهد.
وی در پایان علامه عسکری را شخصیتی «ذو ابعاد» در مسایل اجتماعی، سیاسی و دارای درک عمیقی از دین دانست و گفت: برخی کارهای علامه عسکری در حوزه دین، دردانهای در حوزه فکر و اندیشه است.
نظر شما