سه‌شنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۴:۲۱
زندگي «علامه عسكري» كتاب و فيلم شد

دبير جشنواره علامه عسكري از تاليف «زندگينامه علامه عسكري» و توليد فيلم مستندي با عنوان «مرزدار مكتب اهل بيت(ع)» درباره شخصيت وي خبر داد.-

 به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، حجت‌الاسلام سیدمهدی حسین‌زاده، دبير جشنواره علامه عسکری، در نشست خبري اين جشنواره كه صبح امروز (سه‌شنبه، 25 بهمن‌ماه) در موسسه علامه عسكري برگزار شد، گفت: نخستين حاصل اين جشنواره، توليد شناختنامه زندگي علامه است، به اين ترتيب كه در جريان دو سال برگزاري اين جشنواره، «زندگينامه علامه عسكري» نوشته و همچنين فيلم مستندي با عنوان «مرزدار مكتب اهل بيت(ع)» توليد شد كه احتمالا از يكي از شبكه‌هاي رسانه‌ ملي پخش خواهد شد. براي توليد اين فيلم با حدود 140 نفر از شخصيت‌هاي ديني يا دوستان، آشنايان و بستگان علامه مصاحبه و زواياي ناشناخته‌اي از زندگي ايشان روشن شد.

وي با بيان اين‌كه «علامه عسكري از بزرگان عرصه قرآن و معارف اسلامي بود كه در ايران به اندازه دنياي اسلام شناخته شده نيست.» گفت: يكي از اهداف اين جشنواره، خارج كردن علامه عسكري و افكار، شخصيت و آثار او از مهجوريت بود.

حسين‌زاده با اشاره به برگزاري اختتاميه جشنواره علامه عسكري در تاريخ 27 بهمن‌ماه سال جاري گفت: افتتاحيه اين جشنواره روز عيد غدير خم سال 88 انجام شد و قرار بود اختتاميه آن روز 22بهمن امسال برگزار شود كه به خاطر حجم كارهاي فرهنگي دهه فجر، به 27 بهمن‌ماه موكول شد.

وي ادامه داد: مراسم اختتاميه جشنواره علامه عسكري در حقيقت، افتتاحيه جشنواره بين‌المللي علامه عسكري است، زيرا قرار است نخستين جشنواره بين‌المللي علامه عسكري ارديبهشت سال آينده برگزار شود. در اين راستا، مذاكراتي نيز با جامعه‌المصطفي و همچنين انجمن اسلامي دانشجويان لبنان صورت گرفته است.

دبیر جشنواره علامه عسكری «بررسی مرام‌نامه اهداف علامه» را دومین بخش از کار جشنواره معرفی و اظهار كرد: اين جشنواره درصدد بود به برخي شبهات مطرح در جامعه پاسخ دهد، همان‌طور كه تمامي آثار علامه عسكري در راستاي مقابله با شبهات نگاشته شده بودند. از آنجا كه علامه عسكري در روش تحقيق و نگارش خودش روشمند بود، ما نيز تلاش كرديم در اين جشنواره روش پژوهش او را احيا كنيم.

وي تدوين اندیشه‌نامه آثار علامه عسكري را از ديگر دستاوردهاي اين جشنواره دانست و بيان كرد: در طول دو سال برگزاري جشنواره علامه عسكري، بر اساس کار تحقیقی و پژوهشی محققان و اندیشمندان، زواياي فكري و انديشه‌هاي ناب علامه عسكري آشكار و تبيين شدند.

حسين‌زاده با بيان اين‌كه «پژوهش‌نامه مباحث علامه عسكري در اين جشنواره تبيين شد» افزود: نكاتي كليدي‌ در مباحث و سخنان علامه عسكري وجود دارند كه بر اساس آن‌ها پژوهش‌نامه‌اي نوشته شد و حدود 150 موضوع از ميان سخنان و آثار علامه عسكري استخراج و بر اساس آن‌ها محورهاي اصلي جشنواره تعريف شد.

مدیر عامل موسسه علمی ـ فرهنگی علامه عسكری ادامه داد: در این جشنواره حدود 30 نشست تخصصی در شهرهاي مختلف برگزار شد و در حاشيه اين نشست‌ها، حلقه‌هاي علمي تشكيل شدند كه اين حلقه‌هاي علمي توانستند مباحث جدید فکری را درباره اندیشه علامه عسكری پیش روی ما قرار دهند. در اين نشست‌ها آثار و انديشه‌هاي علامه عسكري به صورت علمي تبيين شدند. 

وی گفتمان‌سازی علامه عسكری در رسانه‌ها و جرايد را دستاورد ديگر اين جشنواره دانست و افزود: اين گفتمان‌سازي باعث شد تا بتوانيم آثاري هم‌سو با علامه عسكري را به دست بياوريم. در اين راستا از آثار نويسندگان و پژوهشگراني كه نگاشته‌هايشان هم‌سو با علامه عسكري‌اند، استقبال و آثار آن‌ها را منتشر خواهيم كرد.

وي فرهنگسازی مطالعه کتاب‌ها و آثار علامه عسكری با برگزاری چندين دوره مسابقه کتابخوانی را از ديگر دستاوردهاي اين همايش دانست و گفت: آشنايي دانشگاهيان و دانشجويان با علامه عسكري، ارتباط و تعامل خوب با محققان و پژوهشگران، ايجاد بستر مناسبي براي مطرح شدن مباحث مختلف قرآن و اهل بيت(ع) در ميان مردم و همچنين احيا و نمايش يادداشت‌هاي فراموش شده علامه عسكري، از ديگر  دستاوردهاي اين جشنواره‌اند.
 
دبير جشنواره علامه عسكري با اشاره به تجليل از خادمان مكتب اهل بيت(ع) در طول برگزاري اين جشنواره افزود: در اين جشنواره از شخصيت‌هايي از جمله دكتر مهدي محقق، حبيب‌الله چايچيان، سيدهادي خسروشاهي و دكتر محمدحسين رجبي دواني تجليل شد.

وي گفت: مقالات برگزيده و نتايج نشست‌هاي برگزار شده در جريان جشنواره علامه عسكري ،در قالب كتاب‌ منتشر خواهند شد.
 
يادمان دوسالانه علامه عسكري از ساعت 15 و 30 دقيقه تا 18 روز 27 بهمن‌ماه با حضور رييس مجلس شوراي اسلامي و رييس حوزه علميه در قم برگزار خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط