با معرفي برترين رمانهاي آلمان در ماه نوامبر
«گردن زرافه» يك سر و گردن بالاتر از رقباي خود قرار گرفت
لیست برترین کتابهای داستانی ماه نوامبر سال 2011 کشور آلمان که از سوی 30 منتقد زن و مرد برگزیده شدهاند منتشر شد. در صدر این لیست رمان «گردن زرافه» نوشته «یودیت شالانسکی» به چشم میخورد. این رمان در رده بندی برترین رمانهای ماه اکتبر 2011 در مکان دوم جای داشت.-
«شالانسکی» متولد 1980 در گرایفسوالد است و در رشته تاریخ هنر و ارتباطات تحصیل کرده است. وی نخستین رمان خود را با نام «آبی به تو نمی آید» در سال 2008 منتشر کرد و برای کتاب بعدی خود با عنوان «اطلس جزایر دور افتاده» موفق شد جایزه نخست بنیاد هنر کتاب را به دست آورد. او به عنوان نویسنده آزاد در برلین زندگی میکند.
«یوزف روث و استفان تسوایگ: هر دوستی با من زیانبخش است» گردآورنده: «مادرلاینه ریترا»
این کتاب که در 624 صفحه در انتشارات والشتاین منتشر شده شامل مکاتبات «یوزف روث» (2 سپتامبر 1894 در برودی اتریش – مجارستان / 27 می 1939 در پاریس) و «اشتفان تسوایگ» (28 نوامبر 1881 در وین / 22 فوریه 1942 در پتروپلیس برزیل) دو نویسنده اتریشی در فاصله سالهای 1927 تا 1938 است که هر دو از پرمخاطبترین داستاننویسان آلمانی زبان به شمار میروند. «روث» كه پيش از آن ستون نویس و روزنامه نگار پرطرفدار و «تسوایگ» پسر یک خانواده یهودی ثروتمند،به نویسنده ای پرفروش دارای شهرتی جهانی تبديل شد.
«روث» در سال 1933 یعنی سالی که رایش سوم در آلمان حاکم شد در نامه ای به «تسوایگ» نوشت «آلمان مرده است. آلمان برای ما مرده است. این یک رویا بود. سرانجام آن را ببینید.» او در همان سال جلای وطن کرد ولی «تسوایگ» مردد بود و سرانجام یک سال بعد به انگلستان مهاجرت کرد و در سال 1941 به برزیل رفت. در نهایت نیز هردوی این نویسندگان دور از وطن دار فانی را وداع گفتند. «روث» را الکل از میان برد و «تسوایگ» خودکشی کرد.
این نامه نگاری ها داستان و تاریخچه یک دوستی است که در اثر مسايل سیاسی در هم شکست؛ داستان دو زندگی نابودشده در تبعید است. «تسوایگ» علیرغم جدایی از «روث» بازهم از دوست خود حمایت میکرد و همواره تلاش داشت تا او را از بند الکل نجات دهد. در سال 1939 زمانی که «روث» در پاریس درگذشت، «تسوایگ» نوشت: «ما پیر نخواهیم شد، ما تبعیدیها».
«سرمایه گذار آمریکایی» نوشته «یان پیتر برمر»
رمان «سرمایه گذار آمریکایی» در 158 صفحه به دو زبان آلمانی و انگلیسی در انتشارات برلین منتشر شده است و یک درام هنرمندانه کلاسیک است. داستان این رمان در مورد نویسندهای است که یک دیوار سفید و یک دفترچه یادداشت خالی را روبهروی خود دارد و در تلاش برای نگارش نخستین جمله خود است. او با همسر و فرزندانش در یک خانه قدیمی زندگی میکند و برای صدمین بار کنترل میکند که آیا وضعیت خانه بدتر شده است؟ تا آن كه سرانجام سرمایه گذار آمریکایی جدیدي پیدا میشود که به مرمت این خانه خواهد پرداخت و این در حالی است که کف خانه نشست کرده و دیوارها ترک برداشته و وضع بدتر شده است. اینجاست که این نویسنده به عنوان پدر خانواده تصمیم میگیرد تا نامه ای به این سرمایه گذار بنویسد و...
«یان پتر برمر» متولد 1965 در برلین است. او تا کنون 5 کتاب به رشته تحریر درآورده و در سال 1996 برای رمان «پادشاه سخن میگوید» جایزه ادبی اینگبورگ باخمن را دریافت کرده است. «برمر» علاوه بر رمان، به نگارش نمایشنامه رادیویی و کتاب های کودکان نیز میپردازد.
«توده درخشان» نوشته «فولکر براون»
«فولکر براون» متولد 1939 در درسدن است. او از سال 1957 تا 1960 در یک چاپخانه فعالیت کرد و از سال 1960 تا 1964 در لایپزیک به تحصیل فلسفه پرداخت و پس از پایان آن به برلین رفت و تا سال 1966 به عنوان نمایشنامه نویس در تئاتر برلین به فعالیت پرداخت. او در ترم زمستانی 1999/2000 استاد دانشگاه «کسل» بود. «براون» جوایز زیادی را نصیب خود کرده که جایزه گئورگ بوشنر سال 2000 و جایزه ادبی «فر.دی» 2007 از جمله آنهاست.
داستان 96 صفحه ای «توده درخشان» را انتشارات سورکمپ منتشر کرده است. در تاریخ اول می 1992 در مرزهای آن زمان آلمان غربی و شرقی 4000 کارگر اعتصابکننده به تظاهرات میپردازند. آنها علامتي را با این نوشته برافراشته اند: «قلمرو استعماری نه» .آن ها چه خواهند کرد؟ به سمت برلین راهپیمایی می کنند؟ یا به شکست تن درمیدهند؟
«کمدی الهی» اثر «دانته آلیگیری»
«کمدی الهی» دانته یکی از شاهکارهای جهان ادبیات به شمار میرود که اکنون ترجمه جدیدی از آن از زبان ایتالیایی به آلمانی توسط «کورت فلش» در دو جلد و در 672 صفحه در انتشارات «اس. فیشر» منتشر شده است. این کتاب سفری پس از مرگ به جهنم، دوزخ و بهشت است که همزمان با زندگی دانته در دنیای مادی انجام میشود: ایتالیای از هم گسیخته اوایل قرن 14، تسویه حساب با دوران خود، یک آرمانشهر صلح آمیز با وجوه ادبیات.
دانته در سال 1265 در فلورانس متولد شد و در سال 1321 در راونا درگذشت. او در دوران زندگی خود دست به انتشار کتابهای متعددی زد که معروفترین آنها «کمدی الهی»، «زندگانی نو»، «ضیافت»، «سلطنت»، و «آهنگها» است. کتاب «کمدی الهی» در سه بخش نگاشته شدهاست: دوزخ، برزخ و بهشت.
«وونزیدل» نوشته «میشایل بوسلمایر»
این رمان که در سال جاری در لیست کوتاه نامزدهای جایزه کتاب سال آلمان جای گرفته بود در 158 صفحه در انتشارات «ووندرهورن» انتشار یافته است. داستان این رمان در تابستان 1964 اتفاق میافتد و شرح حال شخصیتی به نام «موریتس شوپه» است که ده هفته سرشار از غم و سختی را در شهر «وونزیدل» واقع در ایالت بایرن آلمان سپری میکند. فعالیتهای او برای جشنواره «لوییزنبورگ» که همه ساله در این شهر برپا می شود به شکست ختم میشود، کارهایش مورد انتقاد قرار میگیرد و تنها یک نقش کوچک برای بازی به او واگذار میشود...
«بوسلمایر» متولد 25 اکتبر 1938 در برلین است. او پس از پایان دبیرستان یک دوره بازیگری را پشت سر گذاشت و به عنوان دستیار کارگردان فعالیت کرد. پس از آن در دانشگاه هایدلبرگ به تحصیل در رشتههای زبان و ادبیات آلمانی و تاریخ هنر پرداخت و امروزه نیز به عنوان نویسنده آزاد در هایدلبرگ زندگی میکند.
«بلومنبرگ» نوشته «سیبیله لویچاروف»
رمان «بلومنبرگ» برنده جایزه ادبی «ویلهلم رابه» 2011 است که انتشارات سورکمپ آن را در 220 صفحه و به قيمت 90/21 يورو منتشر کرده و تصويرگر داستاني خیالی درباره «هانس بلومنبرگ» فیلسوف آلمانی (1920 – 1996) است.
«لویچاروف» متولد 16 آوریل 1954 در اشتوتگارت است. پدرش اهل بلغارستان و مادرش آلمانی بود. او که در رشته علوم دینی در دانشگاه برلین تحصیل کرده، در سال 1994 نخستین اثرش را با نام «36 منصف» منتشر کرد. او برای رمان «پونگ» در سال 1998 جایزه «اینگبورگ باخمن» را گرفت و برای رمان «آپوستولوف» در سال 2009 جایزه نمایشگاه لایپزیک را به خود اختصاص داد.
«پسر بچه» نوشته «سباستین پولمنز»
این رمان 196 صفحهای که در انتشارات سورکمپ به زیر چاپ رفته نخستین رمان «سباستین پولمنز» نویسنده متولد 1982 در مونشن گلادباخ است که در سال جاری انتشار یافته و نویسنده برای نگارش آن جایزه ادبی «یوگن پونتو» را دریافت کرده است. این نویسنده که در «نیدرراین» رشد کرده، در زمینه علم موسیقی و علوم انسانی در دانشگاههای زیگن ، هیلدسهایم و رم تحصیل کرده است.
رمان «پسر بچه» در مورد چند روز از زندگی یک پسر بچه است، کودکی در معرض خطر در روستايي در «نیدرراین» نزدیک مرزهای هلند، جایی که دو زبان آلمانی و هلندی به یکدیگر پیوسته اند و در همین مکان این پسر بچه در این آرزوست که از این پهنه بگریزد.
«ارباب کلاغ ها» نوشته «نگوگی وا تیونگو»
«نگوگی وا تیونگو» نویسنده کنیایی متولد 5 ژانویه 1938 است که اغلب آثارش را به زبان انگلیسی نوشته است. آثار او شامل رمان، نمایشنامه، داستان کوتاه، مقاله، تحقیق، نقد و ادبیات کودک میشود که تاکنون به بیش از 17 زبان ترجمه شدهاند. او اواخر دهه هفتاد کشورش را ترک کرد و به آمریکا مهاجرت کرد. وی همچنین در دانشگاه ییل و دانشگاه نیویورک به تدریس ادبیات پرداخته است. در چند سال اخیر از او به عنوان یکی از برندگان احتمالی جایزه نوبل ادبیات یاد شده و نامش در فهرست پيشبينيها مكرر آمده است.
رمان «ارباب کلاغ ها» با ترجمه «توماس بروکنر» در 944 صفحه در انتشارات «ای 1» منتشر شده است. در نقطه آغازین این رمان پروژه احداث یک بنای برج مانند بسیار عظیم و مدرن به نام «حرکت کنان به سوی بهشت» است که حاکم مستبد جمهوری خیالی «آبوری ریا» می خواهد توسط آن در دنیا کسب اعتبار کند و قرار است این بنا یک بنای تاریخی عظیم باشد.
«بيدارخواب» نوشته «والاس استیونز»
«والاس استیونز» امروزه به عنوان یکی از مشهورترین شعرای آمریکایی قرن 20 به شمار میرود که اشعاری تمام عیار و بی عیب و نقص در عرصه ادبیات مدرن از او برجای مانده است. کتاب «بيدارخواب» یک مجموعه شعر دو زبانه از آثار «استیونز» است که هانس ماگنوس انسنزبرگر، کارین گرف، دورس گرونباین، میشاییل کولمایر ، باستین کرسر و یوآخیم سارتوریوس مشتركا از انگلیسی به آلمانی برگردانده اند و انتشارات کارل هانسر آن را در 352 صفحه به زیر چاپ برده است.
نظر شما