دو هزار و 33 عنوان اثر پژوهشي در 12 گروه تاريخ، جغرافيا و باستانشناسي، حقوق، زبان و ادبيات، علوم اجتماعي و علوم ارتباطات، علوم اقتصادي، مديريت و حسابداري، علوم تربيتي و روان شناسي، علوم رفتاري و تربيت بدني، علوم سياسي، روابط بينالملل و مطالعات منطقهاي، فقه و اصول علوم قرآني و حديث، فلسفه، کلام، اخلاق، اديان و عرفان، فناوري اطلاعات، اطلاع رساني و کتابداري، مطالعات هنر و زيباييشناسي و مطالعات انقلاب اسلامي امام خميني (ره) در بخش داخلي اين جشنواره و همچنين در بخش خارجي در دو شاخه اسلامشناسي و ايرانشناسي طي پنج مرحله داوري، آثار مورد ارزيابي قرار گرفتند.
در بخشي از پيش سخن کتاب «کاغذ در زندگي و فرهنگ ايراني» به قلم ايرج افشار آمده است: در اين پنجاه و چند سالي که با نسخههاي خطي «وَر» رفتهام، همواره نگاهي به تاريخ و گونه کاغذ آنها داشتهام و بسياري از افواه کتابشناساني چون جعفر سلطان القرائي و اقران او فرا گرفتهام. نيز از ميان متون گذشته (خطي و چاپي) نکتههايي آموختهام و از مجموع آنها به تدريج يادداشتهايي متفرق ـ مخصوصاً از محتويات نسخههاي خطي که احيانا بر نخستين ورقشان ذکري از نوع کاغذ بوده است ـ گرد آوردهام که ميبايست سالها پيش به هم پيوسته و چاپ شده بود.
اين کتاب 263 صفحهاي شامل دوازده برگ است که در انتها، پيوست، نمايهها و فهرست منابع به آن افزوده شده است. برگ نخستين کتاب با عنوان کليات و برگ دوم با عنوان اصطلاحات و تعابير، حدود 78 صفحه را به خود اختصاص دادهاند. در ديگر صفحات کتاب کاغذ در زندگي و فرهنگ ايراني، اين عناوين به چشم ميخورد: برگ سوم: بازيافتههاي تاريخي و فرهنگي، برگ چهارم: انواع کاغذ، برگ پنجم: رنگ در کاغذ، برگ ششم: کاغذ ابري، برگ هفتم: آهار مهره، برگ هشتم: مقادير و اوزان در کاغذ، برگ نهم: هنر و کاغذ، برگ دهم: مصارف ديگر کاغذ، برگ يازدهم: خريد و فروخت و برگ دوازدهم: بازپسين روزگار کاغذ سنتي.
نظر شما